Πέθανε στα 29 του ο Σον Μπάρμπερ, Καναδός παγκόσμιος πρωταθλητής στο επί κοντώ (video) | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Πέθανε στα 29 του ο Σον Μπάρμπερ, Καναδός παγκόσμιος πρωταθλητής στο επί κοντώ (video)

Συμμετείχε στους τελικούς πολλών μεγάλων διοργανώσεων

 medlabnews.gr iatrikanea

Ο Καναδός παγκόσμιος πρωταθλητής του 2015 στο επί κοντώ Σον Μπάρμπερ πέθανε σε ηλικία 29 ετών.

Ο ατζέντης του, Πολ Ντόιλ, επιβεβαίωσε στο Reuters ότι ο αθλητής άφησε την τελευταία του πνοή την Τετάρτη (17/1) στο σπίτι του στο Κίρκγουντ του Τέξας από «ιατρικές επιπλοκές».

«Περισσότερο από έναν απίστευτο αθλητή, ο Σον ήταν ένα τόσο καλόκαρδο άτομο που πάντα έβαζε τους άλλους μπροστά από τον εαυτό του», είπε ο Ντόιλ και πρόσθεσε: «Είναι τραγικό να χάνεις έναν τόσο καλό άνθρωπο σε τόσο μικρή ηλικία».

Ο Σον Μπάρμπερ αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής το 2015, ενώ είχε ξεπεράσει τα 6 μέτρα. Ο Καναδός αθλητής πέθανε στο σπίτι του στο Κίνγκγουντ του Τέξας, λόγω ιατρικών επιπλοκών, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά. Ο 29χρονος αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Γεννήθηκε στο Νέο Μεξικό και από μικρός ήρθε σε επαφή με τον στίβο, καθώς ο πατέρας του ήταν επίσης άλτης του επί κοντώ και είχε εκπροσωπήσει τον Καναδά στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 1983.

Αγωνιζόμενος και εκείνος με τη φανέλα του Καναδά, κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα U20, το 2012. Τρία χρόνια αργότερα, στα 21 του, αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στο Πεκίνο ενώ το 2016 ανέβασε το ρεκόρ του Καναδά στα 6,00 μέτρα. Εκείνη την εποχή ήταν ο νεότερος που είχε καταφέρει να ξεπεράσει αυτό το ύψος.

Συμμετείχε στους τελικούς πολλών μεγάλων διοργανώσεων- μεταξύ άλλων σε Ολυμπιακούς αγώνες- ενώ η τελευταία εμφάνισή του έγινε κατά τη διάρκεια της σεζόν του κλειστού στίβου του 2020.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων