Σταμάτης Γαρδέλης. Από το Δαφνί στο 'Αγιο Όρος. Έκανα ένα restart στη ζωή μου… | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Σταμάτης Γαρδέλης. Από το Δαφνί στο 'Αγιο Όρος. Έκανα ένα restart στη ζωή μου…

Προσπαθεί να ξαναβρεί τον εαυτό και τις ισορροπίες του....

medlabnews.gr 

Το Άγιον Όρος αποφάσισε να επισκεφτεί ο Σταμάτης Γαρδέλης, λίγες εβδομάδες μετά την εκούσια νοσηλεία του στο Δαφνί.

Στην Α΄ Ψυχιατρική Κλινική στο «Δαφνί» νοσηλεύτηκε ο Σταμάτης Γαρδέλης, ύστερα από παρουσία αυτοκτονικών τάσεων λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Ο Σταμάτης Γαρδέλης το επιβεβαίωσε στη Σάσα Σταμάτη και είπε: «Ζήτησα βοήθεια για τις αυτοκτονικές μου τάσεις, που με έφτασαν στο σημείο να φουντάρω από τον έκτο, γιατί τα χάνω όλα.

Ο ηθοποιός περιέγραψε τι αποκόμισε από την εμπειρία του από τη ψυχιατρική κλινική, αναφέρθηκε στην επίσκεψή του στο Άγιο Όρος και σχολίασε μάλιστα τις δηλώσεις του Γιώργου Νταλάρα, στην κάμερα της εκπομπής «Πρωινό ΣουΣου».

Αρχικά, για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται τώρα ο Σταμάτης Γαρδέλης σχολίασε: «Δεν μου δόθηκε η ευκαιρία. Να πω τι; Ό,τι έγινε, πέρασε, είμαι καλά και προχωράμε. Η ζωή προχωράει. Είχα μια εμπειρία, από την οποία αποκόμισα πάρα πολλά πράγματα και ξεκινάω. Έκανα ένα restart [=επανεκκίνηση] και ξεκινάω. Δεν με έχει απογοητεύσει κάτι, ούτε έχασα τη δύναμη μου. Απεναντίας, βρήκα τη δύναμη για να αντιμετωπίσω κάποια πράγματα που με “στρίμωχναν”. Νομίζω έχω βάλει τα πράγματα σε έναν δρόμο, που θα εξελιχθούν προς το καλό. Δεν αισθάνομαι ούτε ότι έχω αδικηθεί, ούτε έχω βγει να ζητήσω τίποτα, ούτε έχω παρακαλέσει, επειδή έχουν ακουστεί διάφορα πράγματα. Ζήτησα ισονομία σε κάποια θέματα που άπτονται της κοινωνικής και της ζωής μας. Ούτε ζήτησα ιδιαίτερη εύνοια, όπως ακούστηκε, επειδή είμαι επώνυμος».

Σχετικά με την επίσκεψή του στο Άγιο Όρος είπε: «Το Άγιος Όρος είναι το προσωπικό μου ησυχαστήριο, είναι ένα τρόπος να “γεμίζεις τις μπαταρίες” σου. Είναι η ιδέα που θα ξεπερνά πάντα το περιεχόμενό της. Το Άγιο Όρος είναι στο απυρόβλητο, ούτε το σχολιάζεις, ούτε λες πώς είναι, τί είναι, είναι το Άγιο Όρος. Πηγαίνω εδώ και 42 χρόνια και στον πνευματικό μου, πάω από το ’82 εκεί. Πιστεύω στον Θεό και στο ερωτηματικό της ύπαρξής μας και νομίζω ότι η λογική είναι πολύ λίγη για να ερμηνεύσει το μυστήριο της ζωής».

Για τη δήλωση που τον είχε εντάξει στη «γενιά της βιντεοκασέτας» ο Σταμάτης Γαρδέλης σημείωσε: «Δεν καταλαβαίνω αυτή την υποτίμηση, να βάλεις κάποιους ανθρώπους να τους κατηγοριοποιήσεις, γινόντουσαν κάποιες πολύ πρόχειρες δουλειές. Πρόχειρες δουλειές έχουν κάνει πολλοί, κάποιοι έχουν περάσει αλώβητοι, κάποιοι έχουν πει κάτι μέσα από αυτές τις δουλειές, κάποιοι τίποτα, κάποιοι δεν έχουν πει τίποτα μέσα από σπουδαίες δουλειές, από σπουδαία θεατρικά έργα δεν κατάφεραν να τα κρατήσουν στο ύψος των έργων και των παραστάσεων και ήταν πολύ υποδεέστερες. Δεν έχει να κάνει, αυτό ήταν πολύ σχετικό, το πώς τα ερμηνεύει κανείς και πώς τα παρουσιάζει».

Τέλος, για τις δηλώσεις του Γιώργου Νταλάρα προς τους δημοσιογράφους, ο Σταμάτης Γαρδέλης ανέφερε: «Το βρήκα λίγο σκληρό αυτό που είπε για κάποια παιδιά που δουλεύουν. Από την άλλη, είχε και κάποια δίκια και η ερμηνεία είναι δισυπόστατη. Γιατί έχουν υπερασπιστεί την άποψή του, κάποιοι την έχουν καταδικάσει. Το να είναι κάποιος απόλυτος είναι λίγο παγιωμένο […] Πρέπει να αφήνουμε “παραθυράκια” στις απόψεις μας. Κάθε θέμα έχει δύο πλευρές, ας μην βιαζόμαστε όλοι να έχουμε άποψη. Καλά τα είπε ο Γιώργος Νταλάρας, σε έναν βαθμό».

Λίγες εβδομάδες μετά την εκούσια νοσηλεία του στο Δαφνί, ο Σταμάτης Γαρδέλης αποφάσισε να ταξιδέψει μέχρι το Άγιον Όρος, κάτι που έχει κάνει και στο παρελθόν.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso και το ρεπορτάζ του Γιάννη Αρμουτίδη, ο ηθοποιός που έλαμψε τη δεκαετία του ’80, προσπαθώντας να ξαναβρεί τον εαυτό και τις ισορροπίες του, μετά τη δύσκολη περίοδο που πέρασε και τον έκανε να πάρει την απόφαση να κλειστεί στο Δαφνί, βρίσκεται εδώ και μια εβδομάδα στο Άγιον Όρος, δίπλα στον πνευματικό του.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο Σταμάτης Γαρδέλης θα παραμείνει στο Άγιον Όρος μέχρι την Κυριακή και στη συνέχεια θα επιστρέψει στην Αθήνα για επαγγελματικούς λόγους.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει πως τη Δευτέρα, ο Σταμάτης Γαρδέλης θα συναντηθεί με τον σκηνοθέτη Όμηρο Ευστρατιάδη, προκειμένου να συζητήσουν την πρόταση να συνεργαστούν στην ταινία «Λύκειο, χαβαλές, ρόδα, τσάντα και κοπάνα Νο5», με τον ηθοποιό να προορίζεται για τον ρόλο του Πλάτωνα. Όλα αυτά τα επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο σκηνοθέτης στην εφημερίδα.

Πέρα από αυτό, ο Σταμάτης Γαρδέλης είναι έτοιμος να υλοποιήσει και την παραγωγή μιας σειράς αυτοτελών επεισοδίων τηλεοπτικής σειράς, αφήνοντας για πάντα πίσω τις δύσκολες μέρες.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων