Δικαστικός πραγματογνώμονας αναφέρει ότι για τα Τέμπη μπορεί να μην τιμωρηθεί κανένας τελικά | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Δικαστικός πραγματογνώμονας αναφέρει ότι για τα Τέμπη μπορεί να μην τιμωρηθεί κανένας τελικά

medlabnews.gr 

Ο δικαστικός πραγματογνώμονας, Παναγιώτης Μαδιάς, μίλησε στο «Ακόμη Δεν Είδες Τίποτα» για το τροχαίο δυστύχημα του αδελφικού του φίλου που τον σημάδεψε αλλά και τις τραγωδίες στα Τέμπη που θα μείνουν χαραγμένες στη μνήμη του.

Για το σιδηροδρομικό δυστύχημα ων Τεμπών είπε πως «η πολιτεία κάνει προσπάθεια να αποδώσει ευθύνες στον νεκρό μηχανοδηγό της αμαξοστοιχίας».

«Δυστυχώς, στην υπόθεση των Τεμπών θα γίνουν τεράστιες προσπάθειες συγκάλυψης, μπορεί και να μην τιμωρηθεί κανένας. Ο αδύναμος κρίκος την πληρώνει πάντα στη χώρα μας», τόνισε.

Για το δυστύχημα στα Τέμπη το 2003 με το σχολικό λεωφορείο και τον χαμό 21 παιδιών, αποκάλυψε πως κάποια από τα παιδιά ήταν να μην επιβιβαστούν ποτέ στο λεωφορείο: «Τρία παιδιά παραλίγο να μην μπουν στο λεωφορείο στα Τέμπη. Δεν τους άφηναν οι γονείς τους και τα παιδιά επέμεναν. Οι γονείς ένιωθαν τεράστιες τύψεις μετά».

Ο κ. Μαδιάς αποκάλυψε πως αδερφικός του φίλος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο: «ασχολήθηκα με την έρευνα της υπαιτιότητας. Αυτό ήταν το πρώτο ερέθισμα για να ασχοληθώ με τα τροχαία. Το κακό στα τροχαία δυστυχήματα ξεκινάει από τη μόρφωση. Η μόρφωση ξεκινάει από την οικογένεια. Η παρουσία της αστυνομίας στους δρόμους είναι ανύπαρκτη, δεν υπάρχει πρόληψη και καταστολή»

Με κατεπείγουσα παραγγελία ο εφέτης ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση της τραγωδίας στα Τέμπη κατέστησε σαφές πως άμεσο και κατεπείγον ζήτημα είναι από Δευτέρα να οριστεί χημικός μηχανικός ο οποίος με τη συνδρομή του εμπειρογνώμονα Βασίλη Kοκοτσάκη θα προχωρήσει τις έρευνες που απαιτούνται μετά την αποκάλυψη για τα ίχνη χημικών ουσιών που εντοπίστηκαν σε ρούχα και κλειδιά των απανθρακωμένων θυμάτων.

Τις εξελίξεις δρομολόγησαν οι αποκαλύψεις του Βασίλη Κοκοτσάκη, ειδικού πραγματογνώμονα και τεχνικού συμβούλου της Επιτροπής των γονέων-συγγενών των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών για την πυρκαγιά στο δυστύχημα, στο Ράδιο 98,4.

«O εφέτης ανακριτής συνειδητοποίησε σήμερα τι έπρεπε να είχε γίνει πριν έξι μήνες», δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, μέλος Συλλόγου Συγγενών-Θυμάτων των Τεμπών.

Οι αναλύσεις που έγιναν αποκάλυψαν την ύπαρξη προπανίου, βουτανίου, ξυλολίου και τολουολίου, που χαρακτηρίζονται «εκρηκτικές ουσίες».

O κ. Κωνσταντινίδης σημείωσε πως ήδη από το περασμένο καλοκαίρι είχε καταθέσει υπόμνημα προκειμένου να οριστεί χημικός μηχανικός ώστε να εξεταστούν τα αίτια της έκρηξης και της εξάπλωσης της φωτιάς. «Οι νεκροί μας μετά από 12 μήνες μας μιλάνε», είπε χαρακτηριστικά.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων