Έσωσε το παιδί της δίνοντάς του το μισό της συκώτι και ζωή για δεύτερη φορά | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Έσωσε το παιδί της δίνοντάς του το μισό της συκώτι και ζωή για δεύτερη φορά

Σε ηλικία μόλις 30 ημερών, ο 7χρονος σήμερα Γιώργος διαγνώστηκε με «ατρησία χοληφόρων αγγείων» στο ήπαρ.

 medlabnews.gr iatrikanea

Η Μαρία-Άννα Στεργίου είναι η πρωταγωνίστρια μίας απίστευτα συγκινητικής ιστορίας που είδε το φως της δημοσιότητας. Είναι η μητέρα του μικρού Γιώργου που έδωσε στο παιδί της ζωή από τη ζωή της, καθώς παραχώρησε μέσω μεταμόσχευσης το μισό της ήπαρ στον γιο της.

Σε ηλικία μόλις 30 ημερών, ο 7χρονος σήμερα Γιώργος διαγνώστηκε με «ατρησία χοληφόρων αγγείων» στο ήπαρ. Η μητέρα του δεν το σκέφτηκε ούτε λεπτό. Συναίνεσε αμέσως στην πρόταση που της έκαναν οι γιατροί, να του δώσει μέρος του ήπατός της ώστε το παιδί να καταφέρει να κρατηθεί στη ζωή.

Σήμερα ο Γιώργος είναι ένα υγιέστατο αγοράκι κι έχει πάντα έναν δεύτερο άρρηκτο δεσμό ζωής με τη μητέρα του.

Όπως ανέφερε μάλιστα η ίδια η μητέρα με τη μεταμόσχευση, «έδωσε για δεύτερη φορά ζωή στο παιδί της»

Η ιστορία του Γιώργου και της μητέρας του έγινε γνωστή μέσα από ανάρτηση στο Facebook, του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη.


Ο υπουργός θέλησε να στείλει ισχυρό μήνυμα για τη δωρεά οργάνων, μέσα από την ανάρτηση του Σωματείου Ηπατομεταμοσχευθέντων Ελλάδος «ΗΠΑΡxω».

«Ίσως η πιο συγκινητική ιστορία που έχω ακούσει. Η κυρία είναι η μητέρα του μικρού Γιώργου. Ο Γιώργος σε ηλικία 30 ημερών διαγνώστηκε με "ατρησία χοληφόρων αγγείων" στο ήπαρ. Η μητέρα του του έδωσε το μισό της ήπαρ και σήμερα ο Γιώργος είναι ένα υγιές αγοράκι 7 ετών. Ακούστε την αξίζει», ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Αντίστοιχη αναφορά για το περιστατικό έκανε και ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.

«30 ημέρες αφού γεννήθηκε, ο 7χρονος σήμερα Γιώργος διαπιστώθηκε ότι είχε πολύ σοβαρό πρόβλημα στο συκώτι του. Η "ατρησία χοληφόρων αγγείων" επέβαλε να γίνει μεταμόσχευση. Η μητέρα του τού έδωσε το μισό της συκώτι και όπως λέει η ίδια, χάρη στην πετυχημένη μεταμόσχευση, "έδωσε για δεύτερη φορά ζωή στο παιδί της". Αχ, αυτές οι μανούλες! Γνώρισα τη μητέρα, το παιδί και την ιστορία, στην εκδήλωση του Συλλόγου "ΗΠΑΡχω" των ηπατομεταμοσχευθέντων. Φοβερά συγκινητικό! Εδώ μιλάμε για τον πυρήνα της ανθρωπιάς και της αγάπης! Εδώ μιλάμε για ήρωες της ζωής! Και το παιδί και η μητέρα και οι γιατροί που έδωσαν και κέρδισαν αυτή τη μάχη.

Εδώ είναι, επίσης, που η Πολιτεία πρέπει να θέτει σωστές προτεραιότητες. Τον Μάρτιο του 2023, η Πολιτεία θέσπισε νέο, σύγχρονο νόμο για τις μεταμοσχεύσεις. Οι μεταμοσχεύσεις πλέον ήπατος καλύπτονται με 85 χιλιάδες ευρώ, αντί για 15 χιλιάδες που ήταν προηγουμένως. Στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων έχουν προχωρήσει 28 προσλήψεις, ενώ παράλληλα προχωρεί κι ο θεσμός των συντονιστών για τις μεταμοσχεύσεις. Και στο Ωνάσειο, από το τέλος του 2024, θα προχωρούν και μεταμοσχεύσεις ήπατος. Εννοείται ότι ως Υπουργείο Οικονομικών έχουμε υποχρέωση να στεκόμαστε με σεβασμό σε αυτές τις μάχες για τη ζωή. Και να δίνουμε την αντίστοιχη προτεραιότητα. Σίγουρα πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά. Τα οφείλουμε σε κάθε Γιώργο, σε κάθε μητέρα και πατέρα και σε όλους τους γιατρούς, που δίνουν αυτές τις σπουδαίες μάχες ζωής!»

Διαβάστε επισης

Συγκινητικό. 50χρονος πατέρας χάρισε ζωή στην 23χρονη κόρη του δίνοντας το συκώτι του.


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων