Γιατί η Πλατανιώτη ΔΕΝ μπορεί να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς του Παρισιού, παρά το χρυσό και ασημένιο μετάλλιο | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Γιατί η Πλατανιώτη ΔΕΝ μπορεί να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς του Παρισιού, παρά το χρυσό και ασημένιο μετάλλιο

Η Πλατανιώτη είναι η κορυφαία αθλήτρια στον κόσμο στην καλλιτεχνική κολύμβηση

 medlabnews.gr iatrikanea

Οι επιτυχίες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου συνεχίζονται για την Ελευθερία Πλατανιώτη! Η 29χρονη κολυμβήτρια έκανε υπερήφανη όλη την Ελλάδα με την παρουσία της στο τεχνικό πρόγραμμα του σόλο όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και λίγες ημέρες αργότερα εκπροσώπησε εκ νέου επάξια τα ελληνικά χρώματα. 

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη έγραψε ιστορία στην καλλιτεχνική κολύμβηση για την Ελλάδα, αφού κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο 21ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου της Ντόχα και σήμερα το ασημένιο. Eνθουσίασε τους πάντες με την εμφάνιση της στο τεχνικό σόλο και δίκαια ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Ντόχα

Η Πλατανιώτη παρόλο που είναι η κορυφαία αθλήτρια στον κόσμο στην καλλιτεχνική κολύμβηση,  λόγω κανονισμών και ατυχίας δεν θα μπορέσει να πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, στερώντας την Ελλάδα από ένα μετάλλιο.

Με τους νέους κανονισμούς δεν υπάρχουν αγώνες στο σόλο, στο πρόγραμμα της καλλιτεχνικής στη γαλλική πρωτεύουσα και έτσι παρά το χρυσό στη Ντόχα, δεν παίρνει την πρόκριση από αυτή τη διάκριση.

Μοναδική πιθανότητα ήταν να προκριθεί μέσω του ντουέτου , στο οποίο συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μαζί με τη Σοφία Μαλκογεώργου και για να συμβεί αυτό, έπρεπε να συμβούν μία από τις εξής δύο συνθήκες: Να είναι το ομαδικό μέσα στις πέντε πρώτες καλύτερες ομάδας και έτσι θα εξασφαλιζόταν αυτόματα το «εισιτήριο» και στο ντουέτο ή να πάρει το ντουέτο μία θέση μέσα στις τρεις πρώτες.

Ωστόσο στον προκριματικό του Τεχνικού Ομαδικού το ομαδικό με τις Μαρία Αλζιγκούζη – Κομηνέα. Δανάη Καριώρη, Θάλεια Δαμπάλη, Ιφιγένεια Κρομμυδάκη, Ζωή Καράγγελου, Σοφίας Μαλκογεώργου, Μαρία Καραπαναγιώτου και Σοφία Ρηγάκου, έμεινε στην 14η θέση και η ομάδα αποκλείστηκε από τον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Και από τη στιγμή που χάθηκε η πιθανότητα συμμετοχής με το ομαδικό, έπρεπε η Ευαγγελία με τη Σοφία να πάρουν μία από τις πρώτες τρεις θέσεις.

Aλλά τα δύο κορίτσια σήμερα κατέλαβαν αρχικά την 7η θέση στον τελικό του τεχνικού προγράμματος στο ντουέτο, μένοντας μακριά από την πολυπόθητη τριάδα. Την 8η θέση κατέλαβε εν τέλει το ελληνικό ντουέτο του τεχνικού προγράμματος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου, καθώς η Ιταλία κέρδισε την ένσταση που υπέβαλε μετά το φινάλε του τελικού. Εχουν κι άλλον αγώνα στη Ντόχα ως ντουέτο, αλλά από τη στιγμή που δεν κατάφεραν να ανέβουν πιο ψηλά, θεωρείται δύσκολο αν όχι αδύνατο, τελικά να τα καταφέρουν. Κρίμα για την Ευαγγελία Πλατανιώτη που μπήκε στις καρδιές όλων των Ελλήνων το Σάββατο με την τεράστια επιτυχία της στο σόλο.

Ισπανία - Ελλάδα 16-8: Ήττα για τη γαλανόλευκη και απευθείας πρόκριση για τις Ισπανίδες 

 Η Ελλάδα ηττήθηκε με 16-8 από την Ισπανία στο δεύτερο παιχνίδι του Β' Ομίλου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου στην Ντόχα, με τις Ισπανίδες να παίρνουν την πρωτιά και μαζί την απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων