Δεν υπάρχουν 8.000 μερίδες την ημέρα. Πούλαγε βρεφικά είδη σε Πακιστανούς. Η έρευνα για την «Κιβωτό» οδήγησε στον «Άλλο Άνθρωπο» | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Δεν υπάρχουν 8.000 μερίδες την ημέρα. Πούλαγε βρεφικά είδη σε Πακιστανούς. Η έρευνα για την «Κιβωτό» οδήγησε στον «Άλλο Άνθρωπο»

Όταν ο Πολυχρονόπουλος εξηγούσε γιατί "Ο Άλλος Άνθρωπος" δεν έχει νομική μορφή

 medlabnews.gr

Νέα στοιχεία για την παρασκηνιακή δράση του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου φέρνει στο φως η μαρτυρία του προμηθευτή του Άλλου Ανθρώπου, ο οποίος προχώρησε σε σοβαρές αποκαλύψεις.

Συγκεκριμένα, ο άνθρωπος που προμήθευε με μπολάκια τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, ισχυρίζεται στην εκπομπή «Live News», ότι του ζητούσε περίπου 1.000 κομμάτια την εβδομάδα.

«Στις αρχές φόρτωνε αρκετά μπολάκια. Μπορεί και 5.000, μπορεί το μήνα. Τα μπολάκια το τελευταίο διάστημα, τα είχε κόψει, δεν τα αγόραζε. Έπαιρνε ποτηράκια για χυμό και τσάι.

Με την αδερφή του μιλούσα το τελευταίο καιρό, αυτός ήταν εξαφανισμένος, πάνω από χρόνο. Ήξερε ότι θα βρει καλή τιμή σε εμένα. Να στοίχιζαν 500- 800 ευρώ; Από το καλοκαίρι και μετά πάντως τα είχε κόψει. Εγώ έκοβα τιμολόγιο στην εταιρεία που ήθελε να του κάνει δωρεά», είπε ο προμηθευτής.

Έπαιρνε βρεφικά είδη και τα πούλαγε σε Πακιστανούς

Ο ιδρυτής του «Άλλου Ανθρώπου» έπαιρνε... ζεστό χρήμα από μίνι μάρκετ Πακιστανών και Μπαγκλαντεσιανών πουλώντας τις δωρεές!

Σύμφωνα με καταγγελία μητέρας που δεν είχε χρήματα να αγοράσει βρεφικά είδη και κατέφυγε στον «Άλλο Άνθρωπο», ο Πολυχρονόπουλος έπαιρνε τα βρεφικά είδη από τις δωρεές και τα πουλούσε σε μίνι μάρκετ αλλοδαπών.

Τότε, σύμφωνα με όσα είπε η ίδια στον ALPHA, έστελνε όσους δεν είχαν χρήματα στα εν λόγω μαγαζιά για να αγοράσουν τα βρεφικά είδη με έκπτωση που τους προσέφερε εκείνος ως ευεργέτης!

Νωρίτερα σε νέες αποκαλύψεις για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο προχώρησε η Έφη Θώδη στην ίδια εκπομπή.

«Κάπου το 2009 ήρθε σε πανηγύρια, χόρευε, πέταγε λουλούδια, ήθελε να είναι στην πρωτιά. Μου είπε θέλω "να σε μανατζάρω να βγάλουμε λεφτά". Τα βρήκαμε στην τιμή. Και του λέω "κύριε Κώστα εγώ πρέπει να πάρω τα μισά λεφτά, αλλιώς δεν μπορώ να πάω στην Αμερική". Κι από τότε δεν τον ξαναείδα. Είχε επιδειξιομανία, ήθελε όλοι να ασχολούνται όλοι με αυτόν», ανέφερε η γνωστή τραγουδίστρια Έφη Θώδη για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Σε εξέλιξη η έρευνα

Στο μεταξύ σε πλήρη εξέλιξη είναι η εισαγγελική έρευνα για τον «Άλλο Άνθρωπο» Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο.

Οι Αρχές, ξεσκονίζουν τραπεζικούς λογαριασμούς, δωρεές, την δράση σε στοιχηματικές εταιρείες αναζητώντας παράλληλα στοιχεία για το αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, της της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της συνέργειας στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Την ίδια ώρα, στο μικροσκόπιο των Αρχών έχει μπει μία ΜΚΟ με την επωνυμία «Οι φίλοι του Άλλου Ανθρώπου», στο διοικητικό συμβούλιο της οποίας βρίσκονται η μητέρα και ο γαμπρός του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου.

Η έρευνα για την «Κιβωτό» οδήγησε στον «Άλλο Άνθρωπο»

Ένα ακόμα ζητούμενο είναι πώς ξεκίνησε η έρευνα για τον «Άλλο Άνθρωπο». Όλα δείχνουν ότι η υπόθεση της «Κιβωτού» οδήγησε στην έρευνα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος σε όλες τις ΜΚΟ.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο «Άλλος άνθρωπος» επειδή δεν ήταν ΜΚΟ δεν είχε ελεγχθεί επί σειρά ετών από κάποια Αρχή. Φαίνεται όμως να υπήρχαν κάποιες ενδείξεις, που οδήγησαν στο να ξεκινήσει έρευνα.

Η πρώτη συνέντευξη μετά τις κατηγορίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος - «Έχω πέσει από τα σύννεφα!»

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη στη δημοσιογράφο του Star, Τασούλα Παπανικολάου, η οποία και προβλήθηκε το βράδυ της Τρίτης 30/1 - λίγες ημέρες μετά την είδηση για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Πιο αναλυτικά, ο δημιουργός της Κοινωνικής Κουζίνας, Ο Άλλος Άνθρωπος κατηγορείται σχετικά με την οικονομική διαχείριση της αυτοδιαχειριζόμενης ομάδας, που προσφέρει εδώ και 13 χρόνια δωρεάν γεύματα.

Ο ίδιος μάλιστα κατηγορείται, πως έχει σχέση με τον τζόγο και μάλιστα υπάρχουν πρόσωπα, που τον κατηγορούν ανοιχτά πως έπαιρνε χρήματα από τον ''Άλλο Άνθρωπο'' και τα έπαιζε σε τυχερά παιχνίδια (δείτε τον εδώ μέσα σε σχετικό κατάστημα).

Η πρώτη συνέντευξη του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου μετά τις κατηγορίες που δέχεται «Τα χρήματα που δόθηκαν για τον “Άλλο Άνθρωπο” πήγαν όλα στον ''Άλλο Άνθρωπο''.. Η αλήθεια είναι ότι έχω πέσει από τα σύννεφα, δεν περίμενα ποτέ ότι μετά από 13 χρόνια καθημερινής δράσης και για 20 εκατομμύρια γεύματα σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό θα βρεθώ αυτή τη στιγμή απολογούμενος για όλη αυτή τη δράση.

Όλοι οι λογαριασμοί αυτά τα 13 χρόνια από την πρώτη στιγμή, που ξεκινήσαμε ήταν ατομικοί λογαριασμοί, υπήρχε δηλαδή το ονοματεπώνυμο, IBAN, τηλέφωνο και όλα αναρτημένα για να συνεισφέρει ο κόσμος σε αυτό, που κάναμε, αν ήθελε. Οπότε τις κάρτες των λογαριασμών τις διαχειριζόμουν εγώ. Μιλάμε για δύο λογαριασμούς, με το όνομα της μητέρας μου και του γαμπρού μου, μόνο για τη φάση της Τουρκίας. Ο κόσμος που κατέθετε χρήματα σε αυτούς τους λογαριασμούς ήξερε πολύ καλά, ότι τα κατέθετε σε αυτούς τους λογαριασμούς. Δεν ήταν κρυμμένα.

Δεν έχω πάρει ούτε δέκα σεντς από τον Άλλο Άνθρωπο! Τι εγκληματική οργάνωση μου λέτε; Για εμένα, τη μητέρα μου και τον γαμπρό μου. Ζω στο σπίτι του Άλλου Ανθρώπου. Δεν έχω καταλάβει τι λέει αυτό το πόρισμα. Χτυπάτε εμένα, όχι τον Άλλο Άνθρωπο», είπε ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος.

Η επίσημη ανακοίνωση της Κοινωνικής Κουζίνας για τον Πολυχρονόπουλο 

«ΔEΛTIO TYΠOY KOINΩNIKHΣ KOYZINAΣ O AΛΛOΣ ANΘPΩΠOΣ

EXONTAΣ ΛABEI ΓNΩΣH TΩN ΣOBAPΩN KATHΓOPIΩN ΠOY AΠOΔIΔONTAI AΠO THN APXH KATAΠOΛEMHΣHΣ THΣ NOMIMOΠOIHΣHΣ EΣOΔΩN AΠO EΓKΛHMATIKEΣ ΔPAΣTHPIOTHTEΣ, TOΣO ΣE EMENA, KΩNΣTANTINO ΠOΛYXPONOΠOYΛO, OΣO KAI ΣTH MHTEPA MOY ΠANAΓOYΛA ΠOΛYXPONOΠOYΛOY AΛΛA KAI ΣTON ΓAMΠPO MOY ΠAYΛO TZITZH, ΘEΛΩ NA ΔHΛΩΣΩ OTI AΠANTEΣ EIMAΣTE ΣE ΘEΣH NA EΞHΓHΣOYME TH ΘEΣH MAΣ KAI TH ΔPAΣH MAΣ ENΩΠION TΩN APMOΔIΩN APXΩN.

KATANOΩ OTI OΛOI ΣAΣ EXETE EYΛOΓEΣ AΠOPIEΣ KAI ΘA ΘEΛATE ΛEΠTOMEPEIΣ AΠANTHΣEIΣ AΛΛA TH ΔEΔOMENH ΣTIΓMH ΘEΩPΩ OTI ΠPOTEPAIOTHTA EXEI H ΔIKAIOΣYNH. TO EΠOMENO ΔIAΣTHMA, OTAN KAI ΘA KΛHΘOYME NA AΠANTHΣOYME ENΩΠION THΣ, NA EIΣTE ΣIΓOYPOI OTI ΘA ΔIAΛEYKANΘOYN TA ΠANTA.

ΠAPAΛΛHΛA ΘEΛΩ NA ΔHΛΩΣΩ OTI ΠPOKEIMENOY NA ΔIEYKOΛYNΩ TO EPΓO THΣ KOINΩNIKHΣ KOYZINAΣ O AΛΛOΣ ANΘPΩΠOΣ, ΘEΩPΩ AYTONOHTO NA AΠEXΩ TO EΠOMENO ΔIAΣTHMA AΠO THN ΔIAXEIPIΣH THΣ MEXPI NA ΛOΓOΔOTHΣΩ ΣTHN ΔIKAIOΣYNH. TO MEΓAΛYTEPO ΠΛHΓMA ΠOY MΠOPEI NA ΔEXΘEI H KOINΩNIKH KOYZINA EINAI NA XAΣOYN THN EMΠIΣTOΣYNH TOYΣ ΣTON ΣKOΠO THΣ OΛOI OΣOI TH ΣTHPIZOYN KAΘHMEPINA KAI KYPIΩΣ OI EΘEΛONTEΣ THΣ.

OΣOI ΣTHPIZETE THN KOINΩNIKH KOYZINA O AΛΛOΣ ANΘPΩΠOΣ OΛA AYTA TA XPONIA, ΓNΩPIZETE TOΣO TH ΔPAΣH MAΣ OΣO KAI TON TPOΠO ΠOY TEΛEITAI AYTH KAΘHMEPINA. ΔEN YΠAPXEI TIΠOTA TO EΠIΛHΨIMO ΠOY NA MHN MΠOPEI NA EΞHΓHΘEI. EK MEPOYΣ OΛΩN MAΣ, ΘEΛΩ NA ΣAΣ ZHTHΣΩ ΣYΓΓNΩMH AN ΣAΣ ΠPOKAΛEΣAME ANAΣTATΩΣH, IΣΩΣ AΠOΓOHTEYΣH H AKOMA KAI ΘYMO KAI ΘEΛΩ NA ΣAΣ YΠENΘYMIΣΩ OTI TO MEΓAΛYTEPO ΔIAKYBEYMA TH ΔEΔOMENH ΣTIΓMH EINAI H AΛΛHΛEΓΓYH KAI H ΠIΣTH ΣTON ΣYNANΘPΩΠO», αναγράφεται με ανάρτηση στο facebook της σελίδας ''Ο Άλλος Άνθρωπος Κοινωνική Κουζίνα Δωρεάν Φαγητό Για Όλους''.

Όταν ο Πολυχρονόπουλος εξηγούσε γιατί "Ο Άλλος Άνθρωπος" δεν έχει νομική μορφή: "Καταλάβατε γατάκια;"

Ένα από τα (πολλά και βασικά) ερωτήματα που βγαίνει από τα χείλη των ανθρώπων, αναφορικά με τη δράση της κοινωνικής κουζίνας "Ο Άλλος Άνθρωπος" και τον Κώστα Πολυχρονόπουλο, είναι γιατί δεν είχε δώσει νομική μορφή στην πρωτοβουλία του.

Λίγους μήνες πριν, ο ίδιος ο Κώστας Πολυχρονόπουλος, ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας, είχε απαντήσει μέσα από τα social media, τον λόγο για τον οποίο δεν είχε δώσει νομική μορφή στην κοινωνική κουζίνα.

"Στο σπίτι μας βάζουμε όποιον θέλουμε, χωρίς να του ζητάμε ταυτότητα, εκκαθαριστικό και χωρίς να μπορεί κανένας να μας πει τίποτα, γιατί τότε πρέπει να κάνει έλεγχο σε όλα τα σπίτια. Καταλάβατε γατάκια γιατί δεν έχουμε νομική μορφή;" είχε απαντήσει στις 8 Ιουλίου του 2023.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων