Βολιώτης γιατρός, με προβλήματα, έβαλε φωτιά στο σπίτι του και οδηγήθηκε στη φυλακή | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Βολιώτης γιατρός, με προβλήματα, έβαλε φωτιά στο σπίτι του και οδηγήθηκε στη φυλακή

Η τραγική ιστορία ενός 62χρονου γιατρού γράφεται κάθε μέρα στους δρόμους του Βόλου, που είναι το “σπίτι” του. Τις κουβέρτες που είναι η μόνη περιουσία του, τις περιφέρει από πυλωτή σε πυλωτή και από εκκλησία σε εκκλησία, εκεί δηλαδή που βρίσκει στέγη τα βράδια. Ο δρόμος είναι το σπίτι του και φαγητό βρίσκει στους κάδους.

Ο 62χρονος γιατρός αντιμετωπίζει την ακραία μορφή κοινωνικού αποκλεισμού, καθώς είναι με ψυχικά νοσήματα.


Έβαλε πάλι φωτιά στο καμένο σπίτι του ο Βολιώτης γιατρός

Στη φυλακή θα καταλήξει ξανά ο 62χρονος συνταξιούχος γιατρός και ψυχικά ασθενής, ο οποίος ξημερώματα της Παρασκευής έβαλε φωτιά στο σπίτι του, με αποτέλεσμα να υπάρξει κίνδυνος για σταθμευμένα αυτοκίνητα στο πεζοδρόμιο.

Ο πυρομανής 62χρονος, που είχε πάρει προθεσμία να δικαστεί χθες για να βρει δικηγόρο, εμφανίστηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο χωρίς συνήγορο υπεράσπισης, κρίθηκε ένοχος για εμπρησμό από πρόθεση, από τον οποίο μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για ξένα πράγματα και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 10 μηνών. Το Δικαστήριο τον καταδίκασε χωρίς αναστολή και μετατροπή της ποινής και χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, με αποτέλεσμα τις επόμενες μέρες να μεταφερθεί στις φυλακές Λάρισας. Αν στο συγκεκριμένο κατάστημα κριθεί ότι χρίζει ψυχιατρικής νοσηλείας, είναι πολύ πιθανόν να οδηγηθεί ξανά στην Ψυχιατρική πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, από όπου αποφυλακίστηκε δύο ημέρες πριν συλληφθεί ξανά για εμπρησμό.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος έλεγε ασυνάρτητα πράγματα και ισχυρίστηκε ότι έβαλε τη φωτιά κατά λάθος, ενώ προσπαθούσε να ανάψει τσιγάρο… 

Ο 62χρονος συνελήφθη λίγο πριν τις 3 μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής από πυροσβέστες, διότι άναψε φωτιά ασυνήθιστης έντασης που είχε τάση εξάπλωσης, με αναπτήρα στη μονοκατοικία που διαμένει, επί των οδών Καραμπατζάκη – Παπάγου, στη Ν. Ιωνία, κάηκε ξυλεία από σπασμένα έπιπλα, βιβλία, χαρτιά που υπήρχαν στον χώρο καθώς και κλινοσκεπάσματα. 

Περίοικοι ανέφεραν ότι οι φλόγες υψώθηκαν 3 μέτρα από το σπίτι, ενώ κινδύνεψαν τέσσερα αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στο πεζοδρόμιο. Ευτυχώς γυναίκα που αντιλήφθηκε τη φωτιά, τους ξύπνησε χτυπώντας τα κουδούνια και απόφυγαν τις ζημιές που μπορούσε να προκαλέσει η πυρκαγιά.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων