Πέθανε ο γιατρός, πρώην υπουργός και βουλευτής Λεωνίδας Γρηγοράκος | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Πέθανε ο γιατρός, πρώην υπουργός και βουλευτής Λεωνίδας Γρηγοράκος

 medlabnews.gr iatrikanea

Την τελευταία του πνοή άφησε νωρίτερα την Παρασκευή ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηγοράκος σε ηλικία 71 ετών. Ήταν γιατρός- εντατικολόγος. Είχε διατελέσει αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και αναπληρωτής υπουργός Υγείας. Ήταν γιατρός και βουλευτής Λακωνίας.

Την είδηση του θανάτου του γνωστοποίησε ο Ανδρέας Λοβέρδος: «Έχασα έναν αδελφό. Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος δεν είναι πια μαζί μας. Είμαι συγκλονισμένος. Δεν υπάρχουν λόγια. Λεωνίδα, αδελφέ μου!».

Συλλυπητήρια Ανδρουλάκη

Τη λύπη του για την απώλεια του Λεωνίδα Γρηγοράκου εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, ένας αγαπημένος φίλος και πολιτικός συνοδοιπόρος, έφυγε ξαφνικά από κοντά μας. Από το 1974 οπότε και εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ ως την τελευταία του πνοή διέγραψε μια πολιτική διαδρομή με ήθος και προσφορά.

Δίκαιος και εργατικός υπερασπιζόταν με ορμητικό πάθος τα πιστεύω του και δεν ζύγισε ποτέ το πολιτικό κόστος μπροστά στο εθνικό συμφέρον. Υπηρέτησε με αφοσίωση τους πολίτες της Λακωνίας και ξεχώρισε για το επιστημονικό του έργο ως ιατρός. Η σκέψη μου είναι στην οικογένειά του, που τόσο αγαπούσε. Ειλικρινή συλλυπητήρια».

Ποιος ήταν ο Λεωνίδας Γρηγοράκος

Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος γεννήθηκε στη Σπαρτιά Λακωνίας το 1953 και ήταν πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από το 1978 και το 1983 έλαβε την ειδικότητα της Πνευμονολογίας.

Από το 1986 μέχρι το 1995 εργάστηκε στο ΕΣΥ στο Κέντρο Αναπνευστικής Ανεπάρκειας (ΜΕΘ-ΚΑΑ) και στην Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική του ΝΝΘΑ.

Το 1994 έλαβε τον τίτλο ειδίκευσης στην Εντατική Θεραπεία και το 1996 έγινε συντονιστής διευθυντής ΜΕΘ του Νοσοκομείου ΚΑΤ (θέση που κατείχε μέχρι τον Ιούνιο του 2019), ενώ τον Νοέμβριο του 1998 όντας συντονιστής διευθυντής της ΜΕΘ ΚΑΤ πήγε για μετεκπαίδευση στη ΜΕΘ University of Maryland, Shock Trauma.

Το 1987-1989 διετέλεσε πρόεδρος του νοσοκομείου «Ελπίς», το 1989-1993 πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Σωτηρία», το 1993-1994 πρόεδρος του Νοσοκομείου «Αγία Ολγα» και το 1995-1996 πρόεδρος του Νοσοκομείου «Ελενα Βενιζέλου».

Το 2001 εκλέχθηκε στη βαθμίδα του αναπληρωτή καθηγητή και το 2018 στη βαθμίδα καθηγητή του τμήματος Νοσηλευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με γνωστικό αντικείμενο «Εντατική Θεραπεία – Μηχανική Υποστήριξη της Αναπνοής».

Από το 1974 ήταν μέλος του ΠΑΣΟΚ. με το οποίο είχε εκλεγεί βουλευτής Λακωνίας το 2000, το 2004, το 2007, το 2009, τον Μάιο του 2012, τον Ιούνιο του 2012, τον Ιανουάριο του 2015, τον Σεπτέμβριο του 2015.

Από τον Μάιο του 2012 μέχρι τον Ιούνιο 2013 διετέλεσε Ε΄ αντιπρόεδρος Βουλής των Ελλήνων. Από τον Ιούνιο 2013 μέχρι τον Ιανουάριο 2015 διετέλεσε αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Σημειώνεται ότι πριν από τρία χρόνια είχε νοσήσει από κοροναϊό και χρειάστηκε να μείνει διασωληνωμένος για δύο μήνες. Τότε χαρακτηριστικά είχε πει Ο κορονοϊός μου είχε κατασπαράξει τους μυς. Ήθελα να ξυστώ και δεν μπορούσα. Υπέφερα, ήταν επώδυνο το συναίσθημα να μην μπορείς να κουνήσεις τα χέρια σου, έστω για λίγο, για να ξυστείς

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων