Προσπαθούν οι εθελοντές να συνεχίσουν τα συσσίτια. Η ΜΚΟ που ίδρυσε ο Πολυχρονόπουλος το 2021 και οι αποκαλύψεις του γαμπρού του | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Προσπαθούν οι εθελοντές να συνεχίσουν τα συσσίτια. Η ΜΚΟ που ίδρυσε ο Πολυχρονόπουλος το 2021 και οι αποκαλύψεις του γαμπρού του

 medlabnews.gr 

Τελεσίγραφο προς τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο να τους δώσει εξηγήσεις μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, του έθεσαν κομβικά για τη λειτουργία του «Άλλου Ανθρώπου» μέλη. Την ώρα που η οργάνωση φυλλορροεί και οι παραιτήσεις διαδέχονται η μία την άλλη στον απόηχο των αποκαλύψεων, δεν είναι λίγοι όσοι σκέφτονται την επόμενη μέρα.

«Αισθανόμαστε εξαπατημένοι στον ύψιστο βαθμό», δηλώνει άτομο πολύ ενεργό στις κουζίνες και επισημαίνει πως οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές «στις αρχές της επόμενης εβδομάδας».

«Πες μας πώς λειτουργούσαμε» επισημαίνουν στον Πολυχρονόπουλο σε κάθε τόνο όσοι μιλούν τηλεφωνικά μαζί του και έχουν ήδη έτοιμο το επόμενο βήμα, σε περίπτωση που οι εξηγήσεις του «Άλλου Ανθρώπου» στη συνάντηση, δεν τους πείσουν. «Και συγγνώμη αν μας ζητήσει, το ρήγμα έχει ήδη συμβεί», μας αναφέρουν. Μάλιστα βρίσκονται ήδη σε συζητήσεις για την δημιουργία ΑΜΚΕ με ταχύτατους ρυθμούς, την ώρα που μας διαμηνύουν πως «ακόμα και μεγάλες εταιρείες μας στηρίζουν και μας δηλώνουν πως υπάρχουν στην άκρη δωρεές για το νέο μας ξεκίνημα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση αναμένεται να συμμετάσχουν περί τα δέκα άτομα, με κάποια εξ’ αυτών να αποτελούν προσωπικότητες του καλλιτεχνικού χώρου. Όλοι γεμάτοι ερωτηματικά και όλοι βέβαιοι δεν πως θέλουν αυτή η προσπάθεια να σβήσει. Μάλιστα, σε περίπτωση δημιουργίας Αστικής, Μη Κερδοσκοπικής εταιρείας, τονίζουν πως στην κορυφή της ιεραρχίας θα τοποθετηθεί πασίγνωστη προσωπικότητα.

Η συνέχεια αναμένεται να υπάρξει δύσκολη, καθώς οι εθελοντές δηλώνουν πως πονάνε μα οφείλουν να σφίξουν τα δόντια: «Έχουμε εξηγήσεις για την εμπλοκή και το έργο μας στις κοινωνικές κουζίνες μα νιώθουμε άβολα με όλους και με όλα. Πώς να εξηγήσεις ότι δεν έχεις βγάλει ούτε ένα ευρώ από τις δράσεις; Πώς να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας;».

Σε περίπτωση που τα πλάνα τους λάβουν σάρκα και οστά, η παρουσία του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου δεν τίθεται καν προς συζήτηση.

Tέλος, τα συσσίτια στον Κεραμεικό αναμένεται να συνεχιστούν κανονικά, καθώς όπως τονίζουν οι εθελοντές, γίνεται προσπάθεια ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα για να πληρωθεί το ενοίκιο για τον χώρο. Όμως η πιθανότητα μετεγκατάστασης φαντάζει μεγάλη, σε περίπτωση που λάβουν χώρα τα προαναφερθέντα.

Η εταιρεία μυστήριο και οι αποκαλύψεις του γαμπρού του

Μια εταιρεία με πρόεδρο την μητέρα του, ταμία την αδερφή του και γραμματέα τον σύζυγό της έχει μπει στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών Αρχών.

Τις διαδρομές του χρήματος από δωρεές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που διακινούσε ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος ως «Άλλος Άνθρωπος» μέσω λογαριασμών συγγενικών του προσώπων και ίσως μιας εταιρείας μυστήριο ερευνούν οι ελεγκτικές Αρχές.

Οικογενειακή υπόθεση

Σύμφωνα με πληροφορίες στο μικροσκόπιο των ερευνών έχει μπει μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία.

Σε αυτή την εταιρεία εμφανίζονται ως βασικοί εταίροι η μητέρα του κ. Πολυχρονόπουλου ως πρόεδρος και ο γαμπρός του Παύλος Τζίτζης ως γραμματέας που ελέγχονται για διακίνηση μαύρου χρήματος. Ως ταμίας εμφανίζεται η αδερφή του κ. Πολυχρονόπουλου.

Η εταιρεία αυτή ιδρύθηκε το 2016 με την επωνυμία «Ανθρώπινες εκφράσεις» από τρία άλλα άτομα. Το 2021 μετονομάστηκε σε «Οι φίλοι του άλλου ανθρώπου» με τη νέα σύνθεση που αναφέρθηκε. Έδρα της εταιρείας είναι η Λεωφόρος Συγγρου

Το καταστατικό

Σύμφωνα με το καταστατικό της εταιρείας σκοπός της είναι μεταξύ άλλων «η διάδοση και η διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς. Η προστασία του περιβάλλοντος […] η προώθηση της πολιτιστικής δημιουργίας κι έκφρασης, η ενημέρωση του κοινού για την πολιτισμική παράδοση σε διάφορες περιοχές του πλανήτη κτλ».

Επίσης σε άλλο σημείο του καταστατικού αναφέρεται ως σκοπός «να συμβάλλει με οποιονδήποτε τρόπο στην καταπολέμηση της απορίας και της ανέχειας …. Να συμβάλλει με οποιονδήποτε τρόπο στην εξάλειψη της πείνας και της φτώχειας. Ενδεικτικά, να διαμεσολαβεί για την παροχή τροφίμων μεταξύ οποιουδήποτε φορέα (με ή χωρίς νομική προσωπικότητα) ή/και φυσικού προσώπου που παράγει, διανέμει, πωλεί ή/και διαθέτει εν γένει τρόφιμα, και οποιωνδήποτε φιλανθρωπικών οργανώσεων (με ή χωρίς νομική προσωπικότητα) ή/και ιδρυμάτων ή/και αυτοτελώς αστέγων και απόρων ή/και άλλων προσώπων που πεινούν, υποσιτίζονται ή που έχουν ανάγκη»

Οι δωρεές για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας

Τα όσα αποκάλυψε στο MEGA ο σύζυγος της αδερφής του ο οποίος είναι ένας από τους τρεις ελεγχόμενος για διακίνηση μαύρου χρήματος δείχνουν την παντελή έλλειψη οποιουδήποτε ελέγχου στα μεγάλα χρηματικά ποσά που συγκέντρωνε από δωρεές «Ο Άλλος Άνθρωπος».

«Είχε μαζέψει χρήματα και είχε γεμίσει 6 – 7 νταλίκες για τους σεισμοπαθείς της Τουρκίας. Τα χρήματα ωστόσο δεν φτάνανε για να πάνε οι νταλίκες στην Κω και από εκεί στην Τουρκία. Είχε κάποιο πρόβλημα – τώρα αν έκανε φορολογική δήλωση δεν ξέρω – και μου λέει ‘μου δίνεις τον αριθμό τους λογαριασμού σου; Τον έδωσα και ο κόσμος έβαζε λεφτά.

Ένα πρωί με πήραν από την τράπεζα και μου λένε έχουν μπει πολλά χρήματα στον λογαριασμό σου που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν. Πήγα στην τράπεζα και είπα τα χρήματα δεν είναι δικά μου είναι, είναι για την κοινωνική κουζίνα τον «Άλλο Άνθρωπο». Μου είπαν ότι τα χρήματα δεσμεύονται και ζήτησαν έρθουν σε επαφή με κάποιον από την κοινωνική κουζίνα και τους έδωσα το κινητό του».

«Έβαλα τα χρήματα στον κόρφο μου και του τα έδωσα»

«Μετά από 4 ημέρες με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν πως μπορώ να πάω να πάρω τα χρήματα. Τους είπα βάλτε τα σε μια σακούλα, σε έναν φάκελο και σφραγίστε τα. Τα έβαλα στον κόρφο μου και μπήκα στο ιπτάμενο και πήγα τα λεφτά στην βάση τους».

Όπως αποκάλυψε ο κ. Τζίτζης το ποσό που μαζεύτηκε για τους σεισμούς στην Τουρκία ήταν 52.οοο ευρώ. «Από εκεί και πέρα τα πηρέ ο Πολυχρονόπουλος και δεν ξέρω τι κουμάντα έκανε».

Ο ίδιος θα υποστηρίξει πως όχι μόνο πήγε τα λεφτά στον «Άλλο Άνθρωπο» αλλά και ακύρωσε την κάρτα αναλήψεων που ήταν συνδεδεμένη με τον λογαριασμό: «Εγώ την κάρτα την ακύρωσα, μου την ακύρωσαν από την τράπεζα».

Πώς εξηγεί όμως ότι λογαριασμός σχετιζόμενος με αυτόν φέρεται να τζόγαρε ποσά; «Δεν έχω παίξει ποτέ στην ζωή μου». Την μαρτυρία θα επιβεβαιώσει και η μητέρα του. Κι όμως ο Πολυχρονόπουλος φέρεται να του καταλογίζει πως αυτός έπαιζε.

Ο δημοσιογράφος του Live News μιλώντας με τον κ. Τζίτζη τον ρώτησε σχετικά με την απόδειξη που ανέβασε κατά λάθος ο κ.Πολυχρονόπουλος που έδειχνε τις κινήσεις για τα τυχερά παιχνίδια.

Συγκεκριμένα, το περιστατικό είχε να κάνει όταν ένας χρήστης του Instagram είχε επισημάνει σε μία φωτογραφία ότι αναγράφονται κινήσεις σε στοιχηματική εταιρεία και όχι οι δωρεές, και πως ένα μέρος των χρημάτων έχουν πάει στα φρουτάκια.

Πώς βλέπει όμως τώρα τις εξελίξεις ο κάτοικος της Αίγινας; «Μπλοκάρισα. Δεν τον είχα για τέτοιο άνθρωπο».

Μάνα και γιος τώρα περιμένουν τις εξελίξεις και ελπίζουν, όπως θα πουν, να μην μπλέξουν άλλο.

Αόρατος στην εφορία

Η δικαστική συντάκτρια, Άννα Κανδύλη εξήγησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA ότι υπάρχει πόρισμα αλλιώς η υπόθεση δεν θα έφθανε στον Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το εν λόγω πόρισμα κάνει λόγο για τέσσερις τραπεζικούς λογαριασμούς που ανήκουν σε συγγενικά πρόσωπα του κ. Πολυχρονόπουλου, όπου μέσα σε αυτούς τους λογαριασμούς μπήκαν την τελευταία 3ετία πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ σε δωρεές.

Από αυτά φαίνεται να λείπουν τουλάχιστον 600 χιλιάδες ευρώ και να πηγαίνουν προς παικτικούς (στοιχηματικούς) λογαριασμούς. Μάλιστα – πάντα με τις ίδιες πληροφορίες της Άννας Κανδύλη – αυτοί οι παιχτικοί λογαριασμοί είναι στο όνομα του Κώστα Πολυχρονόπουλου.

Επιπλέον η εκτίμηση από την Αρχή ξεπλύματος μαύρου χρήματος είναι ότι αυτά τα χρήματα χάθηκαν στον τζόγο, καθώς δεν εντοπίζεται πουθενά αλλού το συγκεκριμένο ποσό

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Άννας Κανδύλη, οι φορολογικές δηλώσεις του Κώστα Πολυχρονόπουλο είναι σχεδόν μηδενικές και υπάρχουν και χρονιές που δεν έχουν υπάρχουν καν δηλώσεις.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων