Θα τρέξω μαζί με 57 ψυχές. Ο υπερμαραθωνοδρόμος Νίκος Κόντης τρέχει για τα θύματα των Τεμπών. | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Θα τρέξω μαζί με 57 ψυχές. Ο υπερμαραθωνοδρόμος Νίκος Κόντης τρέχει για τα θύματα των Τεμπών.

Ο κ. Κόντης ξεκίνησε να τρέχει με αφετηρία τον σταθμός Λαρίσης στην Αθήνα

 medlabnews.gr 

Ο υπερμαραθωνοδρομος Νίκος Κόντης ξεκίνησε τον άθλο για να απονείμει φόρο τιμής στα 57 αδικοχαμένα θύματα της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών.

Την προσπάθεια του Νίκου Κόντη στηρίζει ο Χριστόφορος Κωνσταντινής, ο οποίος έχασε τη μητέρα του στο δυστύχημα

Ο κ. Κόντης ξεκίνησε να τρέχει με αφετηρία τον σταθμός Λαρίσης στην Αθήνα και θα τερματίσει στα Τέμπη, όπου έγινε η σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών, κρατώντας πανό με το σύνθημα «Δεν ξεχνώ» και μία λίστα με τα ονόματα των θυμάτων.

«Δεν ξεχνώ… 57 ψυχές ζητούν δικαίωση». Φορώντας μπλούζα με το συγκεκριμένο μήνυμα για την τραγωδία των Τεμπών, ο Λαρισαίος υπερμαραθωνοδρόμος, Νίκος Κόντης, θα τρέξει 400 χλμ στη μνήμη των ανθρώπων, που είδαν το νήμα της ζωής τους να κόβεται, όταν το επιβατικό τρένο, στο οποίο επέβαιναν με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, συγκρούστηκε με μια εμπορική αμαξοστοιχία.

Η εκκίνηση δόθηκε στις 8:00 το πρωί του Σαββάτου (24/2) από τον σταθμό Λαρίσης, από όπου ξεκίνησε η μοιραία επιβατική αμαξοστοιχία.

Μαζί με τον Νίκο Κόντη τρέχει και ο Χριστόφορος Κωνσταντινίδης, που η μητέρα του είναι θύμα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Μιλώντας στο Action 24 αναφέρει πως: «Η κίνηση δεν είναι συμβολική. Οι περισσότεροι κάθονται και βλέπουν και κρίνουν από μακριά, εγώ αποφάσισα να κάνω ενέργειες μαζί με όσους έχασαν τα αγαπημένα τους άτομα, τους τραυματίες και όλο τον κόσμο που πιστεύει ότι κάτι πρέπει να αλλάξει, για να ζήσουμε πιο ελεύθερα, πιο δημοκρατικά και πιο δίκαια».

«Και αυτή την κίνηση που κάνω είναι στη μνήμη των παιδιών αυτών, σε αυτές τις ψυχές, που θα τρέξω μαζί τους» τόνισε.Μάλιστα, επισήμανε πως αισθάνεται πιο ασφαλής να τρέξει στον δρόμο παρά να μπει σε τρένο.

«Νιώθω πιο ασφαλής να πάω με τα πόδια στο σημείο μηδέν, από το να ταξιδέψω με το τρένο» είπε, ενώ κατήγγειλε πως ακόμα και τώρα, έναν χρόνο μετά, «το δίκτυο είναι ελλιπές».

«Τρίτη απόγευμα με βράδυ θα είμαι στο σημείο της δολοφονίας», τόνισε.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων