Φάκελος Υγείας: Webinar «Ύπνος & Καρδιά» την Πέμπτη 28/3/2024 με ελεύθερη συμμετοχή του κοινού. | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Φάκελος Υγείας: Webinar «Ύπνος & Καρδιά» την Πέμπτη 28/3/2024 με ελεύθερη συμμετοχή του κοινού.

To δεύτερο δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο που διοργανώνει το ΕΛ.Ι.ΚΑΡΔ.ΜΕΤ. για το 2024.
Φάκελος Υγείας: Webinar «Ύπνος  & Καρδιά» την Πέμπτη 28/3/2024 με ελεύθερη συμμετοχή του κοινού.

medlabnews.gr iatrikanea

Ένας καλός ύπνος είναι σημαντικός, είτε η καρδιά είναι υγιής είτε όχι. Η ξεκούραση βοηθά την καρδιά, διατηρεί υψηλά τα επίπεδα ενέργειας, βελτιώνει τις νοητικές διεργασίες.

 Η Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου 2024 εορτάστηκε στις 15 Μαρτίου και είχε τη θεματική, “Καλός ύπνος, υγιή γηρατειά”. Ο ύπνος είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της καλής υγείας σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου είναι μια αξιόλογη υπενθύμιση της σημαντικότητας του ύπνου, διοργανώνεται από την Επιτροπή Παγκόσμιας Ημέρας Ύπνου της Παγκόσμιας Εταιρείας Ύπνου (World Sleep Day Committee of World Sleep Society).

Τα στοιχεία δεν είναι ενθαρρυντικά, με 1 δισ. (!) του παγκόσμιου πληθυσμού να πάσχει από το σύνδρομο αποφρακτικής άπνοιας στον ύπνο (ΣΑΑΥ), με τους πάσχοντες στη χώρα μας να πλησιάζουν περίπου το 1,37 εκατομμύριο, και τις διαταραχές του ύπνου να ταλαιπωρούν σχεδόν 2 εκατομμύρια ανθρώπους.

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλήματα συγκέντρωσης, κατάθλιψης, υπνηλίας κατά τη διάρκεια της ημέρας, ακόμα και καρδιαγγειακά νοσήματα, με κύρια αιτία την ανεπαρκή ποσότητα ή την κακή ποιότητα ύπνου, ενώ αρκετοί αντιμετωπίζουν και διαταραχές ύπνου, όπως η υπνική άπνοια και κινητικές διαταραχές στον ύπνο, μεταξύ άλλων.

Ανάλογα με τα στάδια της ζωής μας, όλοι μπορούμε να χάσουμε μια- δυο ημέρες ύπνου ή να έχουμε άσχημο ύπνο, αλλά αν αυτό συνεχιστεί επί μακρόν, θέλει προσοχή, γιατί τότε έχουμε συνέπειες στην υγεία μας.

Ενισχύοντας την πρόληψη, βελτιώνουμε την ποιότητα της ζωής μας.

Με αυτό το σκεπτικό, την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 στις 21:00, ανοίγει ο Φάκελος Υγείας, με ελεύθερη συμμετοχή του κοινού και θέμα ‘’Ύπνος & Καρδιά’’, στο δεύτερο δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο που διοργανώνει το ΕΛ.Ι.ΚΑΡΔ.ΜΕΤ. για το 2024.

Στον Φάκελο «Ύπνος & Καρδιά» θα συζητηθούν μεταξύ άλλων:

- Πώς ο ελλιπής ύπνος αυξάνει το ρίσκο για καρδιαγγειακές παθήσεις;

 - Ορμόνες (αδενοσίνη και μελατονίνη). Πώς σχετίζονται με τον ύπνο;

- Πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν οι διαταραχές του ύπνου;

- Πόσες ώρες ύπνου ειναι κατάλληλες για την υγεία της καρδιάς;

- Ποιοι είναι οι τρόποι βελτίωσης του ύπνου

- Ηχορύπανση, υπερβολική χρήση social media και στρες, πόσο επηρεάζουν τον ύπνο μας;

Στόχος των Webinars, όπως κάθε φορά, την τελευταία Πέμπτη κάθε μήνα, είναι η εξοικείωση των ασθενών, των φροντιστών τους, αλλά και του ευρύτερου κοινού με σημαντικά θέματα καρδιολογίας, ώστε να ενισχύσουμε την πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων.

Κύριος ομιλητής είναι ο Επ. Καθηγητής Καρδιολογίας EUC & Διευθυντής της ΣΤ’ Καρδιολογικής Κλινικής του νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ, Δρ. Ηλίας Τσούγκος. Συντονίζει η Επικοινωνιολόγος- Δημοσιογράφος Ιφιγένεια Τσαντίλη M.Sc.



Μπορείτε να εγγραφείτε εδώ.

Φροντίζουμε τον ύπνο μας για να έχουμε υγιή καρδιά και καλή συνολική υγεία σε όλη μας τη ζωή!

Διαβάστε επίσης:

Οι διαταραχές του ύπνου, συνδέονται με καρδιαγγειακά νοσήματα, παχυσαρκία, διαβήτη, κατάθλιψη. Πώς να βελτιώσετε τον ύπνο σας;

Οι σωστές στάσεις στον ύπνο, για να ξυπνάτε χωρίς πόνους και στομαχικά προβλήματα. Το στρώμα και το μαξιλάρι.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων