Η καταγγελία της Μαρίας Καρυστιανού. Ο Αγοραστός και το μπάζωμα | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Η καταγγελία της Μαρίας Καρυστιανού. Ο Αγοραστός και το μπάζωμα

Συνεχίζεται το μυστήριο γύρω από ποιος έδωσε την εντολή για το μπάζωμα του χώρου του δυστυχήματος των Τεμπών

medlabnews.gr 

Συνεχίζεται το μυστήριο γύρω από ποιος έδωσε την εντολή για το μπάζωμα του χώρου του δυστυχήματος των Τεμπών, με αποτέλεσμα να αλλοιωθούν ή και να εξαφανιστούν στοιχεία από το τραγικό συμβάν.

Θλίψη και οργή προκαλεί η στάση του πρώην Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστού σε ό,τι αφορά το πρώιμο «μπάζωμα» του χώρου της τραγωδίας των Τεμπών πριν ακόμη οι αρμόδιες υπηρεσίες ολοκληρώσουν την έρευνά τους. 

Δίχως κανένα σεβασμό στην Μαρία Καρυστιανού σε μια γυναίκα που έχει χάσει το παιδί της σε μια εθνική τραγωδία όπως αυτή των Τεμπών αλλά και απέναντι στους υπολοίπους συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας, ο κ. Αγοραστός «φάσκει και αντιφάσκει» σε ό,τι αφορά το ποιος έδωσε εντολή για το πρώιμο μπάζωμα. Σε σημείο που εύλογα αναρωτιέται κανείς ποιον καλύπτει ο κ. Αγοραστός; Μήπως τελικά καλύπτει τον ίδιο του τον εαυτό; Πάμε να δούμε όμως τις αντιφάσεις Αγοραστού.

Το περασμένο καλοκαίρι ο Σύλλογος Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών απέστειλε εξώδικο προς τον τότε Περιφερειάρχη Θεσσαλία, Κώστα Αγοραστό ζητώντας του απαντήσεις για το πρώιμο «μπάζωμα» στο χώρο του δυστυχήματος. Συγκεκριμένα οι συγγενείς των θυμάτων, με υπογράφουσα το εξώδικο τη Μαρία Καρυστιανού, ζητούσαν από τον τότε Περιφερειάρχη Θεσσαλίας να απαντήσει ποιοι έδωσαν την εντολή στην Περιφέρεια Θεσσαλίας να γίνουν «εκτεταμένες παρεμβάσεις» στο χώρο του δυστυχήματος.

Ερωτήματα για τον Χρήστο Τριαντόπουλο

Στο κάδρο μπαίνει ξανά ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης, ο οποίος βρισκόταν στη θέση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ όταν συνέβη η σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη με τους τουλάχιστον 57 νεκρούς.

Ένα από τα πολλά αναπάντητα ερωτήματα για το έγκλημα που συγκλόνισε την Ελλάδα είναι το ποιος ή ποιοι έδωσαν την εντολή να καθαριστεί και να μπαζωθεί το σημείο της τραγωδίας ελάχιστες ημέρες μετά το συμβάν, κάτι που, όπως καταγγέλλεται, είχε ως αποτέλεσμα να σβηστούν και να εξαφανιστούν στοιχεία που θα έπαιζαν ρόλο στις εν εξελίξει έρευνες.

Χθες το βράδυ, η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του Συλλόγου Θυμάτων Τεμπών 2023, προχώρησε σε μια σημαντική δήλωση σχετικά με την απαράδεκτη απόφαση για το μπάζωμα του τόπου μαρτυρίου.

Ειδικότερα, μιλώντας στο Alert, ανέφερε ότι είχε στείλει εξώδικο προς τον πρώην περιφερειάρχη, Κώστα Αγοραστό, καθώς είχε μάθει ότι το μπάζωμα ήταν απόφαση της Περιφέρειας.

Πρόσθεσε δε πως ο κ. Αγοραστός σε γραπτή του απάντηση επισήμανε ότι ακολούθησε εντολές, οι οποίες ήρθαν από τον Χρήστο Τριαντόπουλο, έπειτα από δύο συνεδριάσεις.

«Εγώ έστειλα ένα εξώδικο στον κ. Αγοραστό και έλαβα μία απάντηση γραπτή, η οποία ανέφερε ότι “Εγώ ακολουθούσα εντολές και ότι οι εντολές ήρθαν από τον κύριο Τριαντόπουλο, έγιναν δύο συνεδριάσεις και μου δόθηκε αυτή η εντολή”» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δημοσιογράφος τη ρώτησε «αυτό το έγγραφο υπάρχει στην δικαιοσύνη και δεν έχει γίνει τίποτα;» με τη μητέρα ενός από τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος να απαντά «τίποτε».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγεται το όνομα του Χρ. Τριαντόπουλου, καθώς είχε αναφερθεί στο εξώδικο συγγενών των θυμάτων προς τον Κώστα Αγοραστό, ενώ σχετικά αναφορά έκανε πριν από λίγες ημέρες ο Μιχάλης Κατρίνης (ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛΛ.) από το βήμα της Βουλής.

Τι απαντά ο Αγοραστός για το μπάζωμα στα Τέμπη

O πρώην περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός μιλώντας στο aftodioikisi.gr, για τη νέα τοποθέτηση της κυρίας Καρυστιανού είπε:

«Όχι δεν είναι έτσι όπως τα λέει η κα Καρυστιανού. Σέβομαι τον πόνο των οικογενειών και τόσο καιρό δεν ήθελα να κάνω δημόσιες τοποθετήσεις. Εγώ όσα έχω να πω, τα έχω πει εκεί που πρέπει. Αλλά να ξεκαθαρίσουμε το εξής: Εγώ γραπτή δήλωση στην κα Καρυστιανού, ούτε έδωσα, ούτε αναφέρω το όνομα που η ίδια λέει».

Ως προς την επίθεση που δέχεται ο ίδιος για το μπάζωμα από την Περιφέρεια, ο πρώην Περιφερειάρχης, αναφέρει τα εξής:

«Η περιφέρεια είχε υποστηρικτικό ρόλο, με μηχανήματα και τα συνεργεία. Ενεργήσαμε βάση του Ειδικού Σχεδίου Ανθρώπινων Απωλειών από την Αστυνομία, την Πυροσβεστική. Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.), στο οποίο οφείλαμε να συμβάλλουμε και τεθήκαμε σε αυξημένη ετοιμότητα, όπως έγινε και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τις δομές (νοσοκομεία κτλ). Κληθήκαμε να παρέχουμε τη μέγιστη δυνατή βοήθεια-υποστηρικτικά, και το κάναμε, δίνοντας μηχανήματα, προσωπικό, σκαπτικά μέσα κ.α. Οπότε, δεν υπήρξε καμία μεμονομένη πρωτοβουλία, ούτε προσωποποιείται η “εντολή”. Στο Σ.Ο.Π.Π συμμετέχουν πολλοί… και οι όποιες ενέργειες αποφασίζονται συντονισμένα».

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων