Μόρτζος. Ο Λαμπάτος είναι εκτός δουλειάς γιατί είναι κακός χαρακτήρας και ερχόταν πιωμένος. Τι απαντά | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Μόρτζος. Ο Λαμπάτος είναι εκτός δουλειάς γιατί είναι κακός χαρακτήρας και ερχόταν πιωμένος. Τι απαντά

 medlabnews.gr

Για την άσχημη εμπειρία που είχε από την συνεργασία του με τον Γιώργο Λαμπάτο είχε αναφερθεί σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Γιάννης Μόρτζος, τονίζοντας πως ο ηθοποιός πήγαινε στις πρόβες και ήταν πάντα μεθυσμένος.

Ο Γιάννης Μόρτζος προχώρησε σε νέες δηλώσεις για τον Γιώργο Λαμπάτο στην εκπομπή «Πρωινό Σουσου», αναφέροντας πως είναι κακός χαρακτήρας και ότι ερχόταν συνέχεια μεθυσμένος στις πρόβες.

Πιο συγκεκριμένα, ο ηθοποιός είπε: «Είναι εκτός δουλειάς γιατί είναι κακός χαρακτήρας» Πιο συγ Ο Λαμπάτος δεν μπορεί να συνεργαστεί. Δεν κάναμε ποτέ πρεμιέρα και του είπα: “Γιώργο, μάζεψέ τα και φύγε”. Η συμπεριφορά του ήταν απαράδεχτη. Λυπάμαι που θα το πω αλλά ήταν μεθυσμένος». Ο Γιάννης Μόρτζος συνέχισε, περιγράφοντας την εμπειρία του από τις πρόβες με τον Λαμπάτο: «Επί μονίμου βάσεως, μια εβδομάδα στις πρόβες γιατί δεν κάναμε παραπάνω… Όποτε ερχόταν για πρόβα τον έβλεπα εγώ τα είχε κοπανήσει πριν. Μεθυσμένος ηθοποιός δεν μπορεί να παίξει. Ο Λαμπάτος δεν έχει κάνει καμιά ιδιαίτερη επιτυχία, λυπάμαι που το λέω. Δεν τον έχω δει να παίζει σε κάποιο έργο κλασικό, σε μια παράσταση μεγάλη».

Η απάντηση του Γιώργου Λαμπάτου

Από μεριάς του ο Γιώργος Λαμπάτος απάντησε on air στην ίδια εκπομπή: «Είναι εκτός πραγματικότητας, δεν θέλω να σχολιάσω, απλά θέλω να πω ευχαριστώ πολύ για τη συμπεριφορά αυτή που επιδεικνύει αυτός ο άνθρωπος με τον οποίο ξεκινήσαμε κάναμε 4-5 πρόβες -όχι ολοκληρμένες- και έχει βγάλει αυτά τα συμπεράσματα».

Όταν ρωτήθηκε για το αν είχε ποτέ πρόβλημα με εθισμό στο αλκοόλ, ο Γιώργος Λαμπάτος απάντησε: «Δεν υπήρξε ποτέ τέτοια περίοδος, ποτέ δεν έχω πάει στη δουλειά μου σε μια τέτοια κατάσταση. Όπως όλος ο κόσμος, κι εγώ θα πιω τα τσιπουράκια μου. Αλλά ποτέ δεν είχα τέτοια εξάρτηση».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γιάννης Μόρτζος σχολιάζει τη συνεργασία που είχε με τον Γιώργο Λαμπάτο. Μιλώντας και πάλι στο «Πρωινό Σουσου» πριν έναν μήνα, είχε τονίσει την «προβληματική συμπεριφορά» του Γιώργου Λαμπάτου, αναφέροντας: «Ξεκινήσαμε κάποτε μία συνεργασία αλλά δυστυχώς, έχει κάποια αρνητικά στοιχεία. Σε εμάς φερόταν με αντικαλλιτεχνικό τρόπο. Δεν ήταν συγκεντρωμένος στη δουλειά, αλλά ήταν αφηρημένος και νομίζω ότι είχε προβλήματα γενικότερα, τα οποία τα κουβαλούσε και στην πρόβα, με αποτέλεσμα να μην προχωράμε καθόλου την παράσταση. Θέλαμε να κάνουμε πρεμιέρα και δεν μπορούσαμε. Και είπαμε ότι, προκειμένου να χάσουμε τη δουλειά, καλύτερα να λήξουμε τη συνεργασία».

Γιώργος Λαμπάτος: Η πρώτη συνάντησή του με τον Μάρκο Σεφερλή ύστερα από την κίνηση γενναιοδωρίας του κωμικού

Σα να μην πέρασε μια μέρα για τον Μάρκο Σεφερλή και τον Γιώργο Λαμπάτο, οι οποίοι υπό άκρα μυστικότητα συναντήθηκαν πριν από περίπου 10 μέρες και ο ένας έπεσε στην αγκαλιά του άλλου.

Ηταν αρχές Μαρτίου, όταν ο Μάρκος Σεφερλής υπό άκρα μυστικότητα κάλεσε τον πάλαι ποτέ καλό του φίλο και συνεργάτη Γιώργο Λαμπάτο στην πρώτη ανάγνωση για το έργο που πρόκειται να ανεβάσει το καλοκαίρι. Ενα έργο-έκπληξη, στο οποίο Σεφερλής και Λαμπάτος θα έχουν ρόλους που θα τους θυμόμαστε για πολλά χρόνια

Οι δύο παλιοί συνεργάτες, που όλα αυτά τα χρόνια τους είχαν ενώσει τόσα πολλά και άλλα τόσα τους είχαν χωρίσει, ούτε στιγμή δεν ένιωσαν την παραμικρή αμηχανία σε αυτή τη συνάντηση. «Ηταν πραγματικά μια στιγμή που περίμενα εδώ και χρόνια. Δεν έχω να χωρίσω τίποτα με τον Μάρκο, αντιθέτως μας συνδέει μια βαθιά φιλία που από λάθη παραλίγο να σβήσει. Και θα ήταν πολύ άδικο αυτό» ήταν τα πρώτα λόγια του Γιώργου Λαμπάτου, ο οποίος παραδέχτηκε πως η πρώτη ανάγνωση του έργου έχει γίνει.

«Ο Μάρκος με ρώτησε λεπτομέρειες για το πώς είναι η υγεία μου και πώς περνούσα όλα αυτά τα χρόνια. Ηταν τόσο πολύ ζεστός μαζί μου, που δεν ένιωσα ούτε στιγμή ότι δεν υπήρξαμε φίλοι και παλιοί συνεργάτες. Και πάλι θέλω να τον ευχαριστήσω δημοσίως για τη μεγάλη του καρδιά. Θα τον ευγνωμονώ για πάντα» ανέφερε στην εφημερίδα συγκινημένος ο ηθοποιός.

Ολα άρχισαν στα μέσα Ιανουαρίου, όταν ήρθε στην επιφάνεια το δράμα του γνωστού ηθοποιού. Ενα υπόγειο διαμέρισμα 15 τ.μ. φιλοξενούσε όλη τη ζωή και τα υπάρχοντα του ηθοποιού που κάποτε μεσουρανούσε σε τηλεοπτικές σειρές και θέατρα. Ωστόσο η μοίρα και οι ατυχείς συγκυρίες τον ανάγκασαν σχεδόν να παραιτηθεί από τη ζωή. Μην έχοντας κανέναν πόρο για να ζήσει, έφτασε στο σημείο να καπνίζει αποτσίγαρα από τον δρόμο και να του πηγαίνουν γείτονες φαγητό για να σταθεί στα πόδια του. Για περίπου ενάμιση χρόνο το υπόγειο διαμέρισμά του δεν είχε ρεύμα, ενώ ο ίδιος αναγκαζόταν να ζει υπό άθλιες συνθήκες.

«Ηθελα να τον παρακαλέσω να κάνει μια ανάκληση αυτού του θέματος, γιατί δεν παίρνει, αλλά τα λεφτά τα αφήνει εκεί πέρα, απλά να τα παίρνω και εγώ, γιατί για εκείνον δεν είναι τίποτα τα τρία κατοστάρικα, για μένα όμως είναι. Ηταν μισός χρόνος ενοίκια. Εχω κάνει λάθη στη ζωή μου γι’ αυτό ζητώ συγγνώμη. Παραδέχομαι κάποια λάθη που έκανα, ίσως θα έπρεπε να βρω έναν άλλον τρόπο να τονίσω την ύπαρξή μου, ας πούμε, και να πω αυτό που ήθελα να πω». Για την ιστορία, να αναφέρουμε πως ο Γιώργος Λαμπάτος είχε καταγγείλει τον Μάρκο Σεφερλή για τη θεατρική παράσταση «Ηλίας του 16ου» που ανέβηκε το 2002, με την κατηγορία πως δεχόταν πραγματικό ξυλοδαρμό πάνω στη σκηνή, σε στιγμή που το σενάριο ήθελε τον ήρωα του Μάρκου Σεφερλή να χτυπάει τον ήρωα του Γιώργου Λαμπάτου.

Οι αποζημιώσεις

Ο Μάρκος Σεφερλής προσέφυγε δύο φορές στα δικαστήρια, δικαιώθηκε, και για την υπόθεση επιδικάστηκε αποζημίωση 7.000 ευρώ αρχικά και επιπλέον 5.000 ευρώ, ποσά τα οποία κλήθηκε να καταβάλει ο Γιώργος Λαμπάτος στον Μάρκο Σεφερλή. Το δικαστήριο προειδοποίησε πως αν ο Γιώργος Λαμπάτος επαναλάβει τους ίδιους ισχυρισμούς, που έχουν κριθεί ήδη ως συκοφαντικοί, θα κληθεί να καταβάλει το ποσό των 500 ευρώ στον Μάρκο Σεφερλή για κάθε αναφορά του ονόματός του.

Μετά την ανάκληση της δικαστικής απόφασης από τον ίδιο τον Μάρκο Σεφερλή, ο Γιώργος Λαμπάτος τον ευχαρίστησε πολλές φορές δημοσίως για όσα έκανε για εκείνον, ενώ είχαν προηγηθεί πολλές δημόσιες συγγνώμες προς το πρόσωπο του φίλου του και θιασάρχη. Πλέον οι δυο τους έχουν αρχίσει τις αναγνώσεις του έργου και το μόνο που περιμένουμε είναι να τους δούμε και πάλι μαζί στη σκηνή, ύστερα από 20 και πλέον χρόνια αντιδικίας, που έχουν μπει στο χρονοντούλαπο.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων