Οι εξελίξεις στην υπόθεση του Ολιβερ από την Αράχωβα. Τι λέει η κτηνίατρος που τον εξέτασε πρώτη; | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Οι εξελίξεις στην υπόθεση του Ολιβερ από την Αράχωβα. Τι λέει η κτηνίατρος που τον εξέτασε πρώτη;

Η νεκροτομή επιβεβαίωσε με τον πιο σκληρό τρόπο, αυτό που είχα βεβαιωμένο μέσα μου εξ’ αρχής

  

medlabnews.gr 

Εξελίξεις στην υπόθεση του Όλιβερ, του χάσκι που κακοποιήθηκε και θανατώθηκε στην Αράχωβα τον περασμένο Νοέμβριο.

Σε ένα άτομο το οποίο έχει απασχολήσει ξανά τις Αρχές στο παρελθόν, φαίνεται πως στρέφονται οι έρευνες σχετικά με τις συνθήκες θανάτου του Όλιβερ, του χάσκι της Αράχωβας.

Τι λέει η κτηνίατρος που εξέτασε πρώτη τον Όλιβερ μετά την άσκηση δίωξης

«Πιστεύω ότι θα φτάσουμε και στην τελική δικαίωση» δηλώνει η κτηνίατρος Κλεονίκη Τόλα, η οποία είχε κάνει την αρχική γνωμάτευση για τον Όλιβερ, μετά την είδηση ότι ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά συγκεκριμένου προσώπου για την κακοποίηση μέχρι θανάτου του χάσκι στην Αράχωβα. Η δίωξη, που άσκησε η Εισαγγελία Λειβαδιάς, είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.

Μιλώντας ζωντανά στην εκπομπή LiveNews του Mega, η κτηνίατρος Κλεονίκη Τόλα τόνισε ότι ο Όλιβερ «ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση», όταν τον εξέτασε πρώτη φορά και συμπλήρωσε: «Έχω δει πολλές κακοποιήσεις αλλά αυτό τα ξεπέρασε. Όταν τον είδα είπα “θεέ μου τι του κάνανε”. Πρέπει να έγινε (σσ. η κακοποίηση) 15-20 ώρες πριν τον δω εγώ».

Εμφανίστηκε κάθετη στο ότι «τα ζώα δεν χρησιμοποιούν αντικείμενα, δεν υπάρχει περίπτωση να του το έκαναν ζώα. Το ζώο δεν είχε ούτε ένα δάγκωμα. Και η νεκροτομή επιβεβαίωσε με τον πιο σκληρό τρόπο, αυτό που είχα βεβαιωμένο μέσα μου εξ’ αρχής. Ήμουν σίγουρη πως η αλήθεια θα φανεί κάποια στιγμή. Έχω δώσει λεπτομερή κατάθεση με όλα τα στοιχεία».

Ερωτηθείσα εάν γνωρίζει τον δράστη, τόνισε πως «δεν είναι η θέση μου να ξέρω» και πρόσθεσε: «Ούτε καν ξέρω τον δράστη, θα το μάθω όταν το μάθει όλος ο κόσμος επίσημα».

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο Αντώνης Ζαπάντης, δικηγόρος του ιδιοκτήτη του Όλιβερ.

Όπως είπε, «ψάχνουμε και εμείς τον κατηγορούμενο και περιμένουμε την ανακρίτρια να προχωρήσει στις επόμενες ενέργειες. Υπάρχουν άνθρωποι που προσπάθησαν με διάφορους τρόπους να αποπροσανατολίσουν την έρευνα. Κάποιοι ανήκουν στους κόλπους της Δικαιοσύνης και κάποιοι ανήκουν στους κόλπους της κυβέρνησης».

«Γενικότερα θα δείτε ενέργειες από εμάς, γιατί κάποια στιγμή όλο αυτό το παραμύθι πρέπει να τελειώσει. Είμαστε στο στάδιο της ανάκρισης και έχουμε κατηγορούμενο. Θεωρώ ότι στις επόμενες 10-15 ημέρες θα έχουμε εξελίξεις», υπογράμμισε ο δικηγόρος.

Άγνωστο σε ποιο πρόσωπο ασκήθηκε δίωξη

Παραμένει άγνωστο, μέχρι στιγμής, σε ποιο πρόσωπο ασκήθηκε δίωξη για την κακοποίηση του Όλιβερ, μία υπόθεση που είχε προκαλέσει σοκ και οργή στην κοινή γνώμη.

«Ο εισαγγελέας έκρινε ότι πρέπει να ασκηθεί δίωξη», σχολίασε η Μάρθα Πουλτίδου, εκπρόσωπος Πανελλήνιας Ομάδας κατά της κακοποίησης ζώων.

Το τελευταίο διάστημα είχε παγιωθεί η εκδοχή πως ο Όλιβερ θανατώθηκε από αγέλη ζώων. Ωστόσο, η εισαγγελική αρχή φαίνεται πως «βλέπει» ανθρώπινο παράγοντα πίσω από τον θάνατό του, ζητώντας μάλιστα την ποινική δίωξη του δράστη σε βαθμό κακουργήματος. «Η δικογραφία στάλθηκε στις 2/2 και μετά την έστειλε στην ανακρίτρια», τονίζει η κ. Πουλτίδου.

Το επόμενο βήμα είναι να κληθεί σε απολογία ο κατηγορούμενος, η ταυτότητα του οποίου παραμένει επτασφράγιστο μυστικό. Για περίεργη μυστικοπάθεια κάνουν λόγο οι φιλοζωικές οργανώσεις. «Δεν μπορούμε να πούμε τίποτα απολύτως. Σε αυτήν την υπόθεση τηρείται σιγή ιχθύος».

«Νιώθω δικαίωση»

Έχουν περάσει τέσσερις μήνες από την ημέρα που ο Όλιβερ βρήκε φρικτό και μαρτυρικό θάνατο. Η κτηνίατρος που είχε εξετάσει εκείνο το βράδυ το βασανισμένο χάσκι, Κλεονίκη Τόλα, είχε μιλήσει από την πρώτη στιγμή για κακοποίηση από άνθρωπο.

«Έχω δει κακοποιήσεις, πολυτραυματίες από τροχαία, από δηλητηριάσεις, από δαγκώματα σκύλων, τέτοια κακοποίηση και με ανθρώπινη παρέμβαση δεν έχω ξαναδεί στα 30 χρόνια καριέρας». Σήμερα νιώθει δικαιωμένη, όπως ανέφερε στο Mega, καθώς κανένα ζώο δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει αιχμηρό αντικείμενο, όπως εκείνο που χρησιμοποιήθηκε για τον βασανισμό του Όλιβερ.

«Εννοείται, ο Όλιβερ δεν είχε ούτε ένα δάγκωμα. Ούτε ένα δάγκωμα δεν είχε πάνω του και πολλά άλλα βέβαια τα οποία έχω καταθέσει ένορκα και επίσημα ότι δεν υπήρχε επίθεση από άλλο ζώο. Άλλα ζώα δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τέτοιου είδους αντικείμενα και να κάνουν τέτοιου είδους κακοποίηση», ανέφερε η κτηνίατρος.

Τα τραύματα του 8χρονου χάσκι ήταν πολλαπλά και βαθιά συμπληρώνει, τονίζοντας πως έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη.

«Ήξερα ότι τελικά η αλήθεια θα λάμψει. Δεν μπορεί να καλυφθεί η αλήθεια. Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και η δικαίωση θα έρθει όταν αυτό είναι οριστικό και τελεσιδικήσει η υπόθεση του Όλιβερ», σημείωσε.

Το χρονικό

Το άγριο περιστατικό συνέβη το βράδυ της 26ης Νοεμβρίου. Ο Όλιβερ βγήκε για την καθιερωμένη του βόλτα αλλά δεν επέστρεψε ποτέ. Η οικογένεια βγήκε στους δρόμους να τον ψάξει. Ωστόσο, τελικά αυτό που αντίκρισε το απόγευμα της Δευτέρας, δεν θύμιζε σε τίποτε στον δικό τους Όλιβερ.

«Να τιμωρηθεί ο δράστης». Αυτό ζητούν ο ιδιοκτήτης του Όλιβερ αλλά και οι φιλοζωικές οργανώσεις που αναμένουν να δουν το ντόμινο των εξελίξεων μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης.

Εάν πράγματι επιβεβαιωθεί πως υπάρχει δράστης στην υπόθεση του Όλιβερ τότε εκείνος απειλείται με κάθειρξη έως 10 χρόνια και πρόστιμο 50.000 ευρώ.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων