Δήμαρχος για τον Ολιβερ, Μέχρι να βρεθεί ο ένοχος δεν κοιμόμαστε. Συγκάλυψη βλέπουν οργανώσεις. Οι πρώτοι ύποπτοι. Η μητέρα του ιδιοκτήτη | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Δήμαρχος για τον Ολιβερ, Μέχρι να βρεθεί ο ένοχος δεν κοιμόμαστε. Συγκάλυψη βλέπουν οργανώσεις. Οι πρώτοι ύποπτοι. Η μητέρα του ιδιοκτήτη

Φρίκη και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει ο θάνατος του χάσκι στην Αράχωβα

 medlabnews.gr iatrikanea

Φρίκη και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει ο θάνατος του χάσκι στην Αράχωβα, που βασανίστηκε άγρια και κακοποιήθηκε βάναυσα από άγνωστο, με τον σκύλο να υποκύπτει στα τραύματα του λίγες ώρες μετά.

Θα το πάω μέχρι τέλους, πρέπει να βρεθεί ο εγκληματίας» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο ιδιοκτήτης του σκύλου που κακοποιήθηκε και πέθανε στην Αράχωβα, ενώ καταγγέλλει ότι γίνεται προσπάθεια συγκάλυψης.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο MEGA, ανέφερε «Θα το πάω μέχρι τέλους, πρέπει να βρεθεί ο εγκληματίας» και πρόσθεσε ότι «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κατηγορούμενος. Αυτά που ακούγονται για κάμερες, παίκτες ριάλιτι δεν έχουν επιβεβαιωθεί».

«Η κοινωνία γνωρίζει, πρέπει να μιλήσει – όποιος γνωρίζει πρέπει να μιλήσει», τόνισε.

«Τον γνώριζαν όλοι, γνώριζαν όλοι την οικογένειά μου», πρόσθεσε στη συνέχεια. Σημείωσε, επιπλέον, ότι δεν είχε προστριβές με άλλους, «ήταν ένα ήσυχο σκυλί εδώ και 8 χρόνια, δεν είχε ενοχλήσει κανέναν».

Επιπλέον, οργή και έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η υπόθεση στα social media με πολλούς χρήστες να καλούν σε μποϊκοτάζ στην Αράχωβα, ζητώντας να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Την ίδια στιγμή, σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη, ο οποίος παραμένει άφαντος, με τις φιλοζωικές οργανώσεις να καταγγέλλουν πως επιχειρείται μια προσπάθεια συγκάλυψης. “Είμαι έξαλλη με την προσπάθεια συγκάλυψης”, δήλωσε χθες η Μάρθα Πουλτίδου, επικεφαλής της Πανελλήνιας Ομάδας για την κακοποίηση των ζώων.

Η μητέρα του ιδιοκτήτη χάσκι

Πιο συγκεκριμένα, η μητέρα του ιδιοκτήτη του χάσκι είπε: «Νιώθω σοκ. Μας στοίχισε πάρα πολύ. Χάσαμε το σκυλί την Κυριακή το βράδυ. Το είδαμε λιπόθυμο, αμέσως τρέξαμε στην κτηνίατρο. Καταλάβαμε ότι είναι ανθρώπου έργο αυτό που έπαθε. Ήταν στα χάλια του το σκυλί, αιμορραγούσε. Η κτηνίατρος έκανε ό,τι μπορούσε. Όλο το βράδυ, ήμασταν μαζί με τον σκύλο και δεν τα κατάφερε. Έπαθε ανακοπή».

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη της φρικιαστικής κακοποίησης του χάσκι στην Αράχωβα. Η μητέρα του ιδιοκτήτη του σκύλου μίλησε στη Ρένα Κουβελιώτη και στο T-live για τον άτυχο σκύλο που ήταν αναπόσπαστο μέλος της οικογένειάς της.

Πιο συγκεκριμένα, η μητέρα του ιδιοκτήτη του χάσκι είπε: «Νιώθω σοκ. Μας στοίχισε πάρα πολύ. Χάσαμε το σκυλί την Κυριακή το βράδυ. Το είδαμε λιπόθυμο, αμέσως τρέξαμε στην κτηνίατρο. Καταλάβαμε ότι είναι ανθρώπου έργο αυτό που έπαθε. Ήταν στα χάλια του το σκυλί, αιμορραγούσε. Η κτηνίατρος έκανε ό,τι μπορούσε. Όλο το βράδυ, ήμασταν μαζί με τον σκύλο και δεν τα κατάφερε. Έπαθε ανακοπή».

Στη συνέχεια, η μητέρα του ιδιοκτήτη του σκύλου πρόσθεσε: «Το είχαμε αγοράσει όταν ήταν μωρό. Έφτασε 8 χρονών. Είμαστε μία ήσυχη οικογένεια. Δεν έχουμε πειράξει κανέναν. Θέλω να ζητήσω να βρεθεί ο ένοχος ή οι ένοχοι. Όποιος κι αν είναι».

Ο δήμαρχος της Αράχωβας, Γιάννης Σταθάς, μίλησε για πρώτη φορά για την υπόθεση, στην εκπομπή Live News, ξεκαθαρίζοντας πως αυτό που θέλουν όλοι είναι να βγει η αλήθεια στο φως.

“Οι πρώτοι που ενδιαφερόμαστε και είμαστε οργισμένοι και θέλουμε να βρεθεί, αν υπάρχει ένοχος, είμαστε εμείς. Να βρεθεί. Ούτε συγκάλυψη, ούτε τίποτα υπάρχει“ είπε.

Και πρόσθεσε: “Μόνο και μόνο στην ιδέα πως μπορεί να κυκλοφορεί τέτοιος άνθρωπος ανάμεσα μας, που να το έκανε αυτό, είναι το πρώτο που μας τρομάζει. Είμαστε σοκαρισμένοι όλοι. Αφορά την ασφάλειά μας. Έχουμε βγάλει δελτίο Τύπου τους καλώ όλους να καταθέσουν ότι ξέρουν. Εμάς μας ενδιαφέρει να βρεθεί ό ένοχος. Μέχρι να βρεθεί ο ένοχος δεν κοιμόμαστε. Περιμένω από την Αστυνομία να μας ενημερώσει για το τι ισχύει και τι όχι. Όλα τα άλλα είναι φήμες. Εμείς δεν έχουμε κάποιο χαρτί, αλλά η μόνη δήλωση που έχουμε είναι αυτή που έκανε η πρώτη κτηνίατρος”.

“Δεν ξήλωσαν τις κάμερες” Σημειώνεται πως χθες, η επικεφαλής της Πανελλήνιας Ομάδας για την κακοποίηση των ζώων, Μάρθα Πουλτίδου ισχυρίστηκε ότι υπήρχαν κάμερες στο σημείο της κακοποίησης οι οποίες ξηλώθηκαν και πως το υλικό δεν δόθηκε.

Σήμερα, η ιδιοκτήτρια καταστήματος στην Αράχωβα το διέψευσε, υποστηρίζοντας: “Δεν ισχύουν όσα λένε ότι κατέστρεψαν τις κάμερες μας. Είναι κανονικά στη θέση τους. Ήρθε η αστυνομία και πήρε κανονικά το υλικό. Δεν το ελέγξαμε εμείς, να δούμε τι φαίνεται. Κανένας Αραχωβίτης δεν θα έκανε κάτι τόσο αποτρόπαιο. Κάνεις δεν συγκαλύπτει. Αν και όσοι ξέρουν θα μιλήσουν εάν είδαν κάτι”, είπε.

Η Κλεονίκη Τόλα, κτηνίατρος που εξέτασε το χάσκι, περιέγραψε, μιλώντας στην εκπομπή Live News του MEGA, όσα αντίκρισε. “Έχω δει κακοποιήσεις, πολυτραυματίες από τροχαία, από δηλητηριάσεις, από δαγκώματα σκύλων. Τέτοια κακοποίηση και με ανθρώπινη παρέμβαση δεν έχω ξαναδεί στα 30 χρόνια καριέρας” δήλωσε χθες.

Αξίζει να αναφερθεί πως η μεν ιδιώτης κτηνίατρος επιμένει στην κατάθεσή της πως το σκυλί έφερε τραύματα που υποδηλώνουν σεξουαλική κακοποίηση οδηγώντας στον θάνατό του, ενώ από την άλλη το πόρισμα του κτηνιάτρου της Περιφέρειας λέει ότι δεν το χάσκι δεν έχει τέτοιου είδους τραύματα και πως θα περιμένει τις τοξικολογικές εξετάσεις για να βγάλει ένα συμπέρασμα για την αιτία θανάτου του.

Στο μεταξύ, ο ιδιοκτήτης του Όλιβερ πήγε στην αστυνομία προκειμένου να δώσει συμπληρωματική κατάθεση και να προσκομίσει νέα στοιχεία που θα βοηθήσουν την έρευνα, ενώ τόσο ο ίδιος όσο και οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν τον εντοπισμό και την καταδίκη του δράστη.

Δεν θα το αφήσω. Θα το πάω μέχρι τέλους. Πρέπει να βρεθεί ο εγκληματίας, αυτός που το έχει κάνει σε αυτήν την κλειστή κοινωνία όλα αυτά τα χρόνια που ζω. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κατηγορούμενος, ούτε ύποπτος. Δεν υπάρχει καμία επίσημη επιβεβαίωση. Οπότε καλό είναι να μην αναπαράγονται. Ελπίζω πως κάποιος που γνωρίζει κάτι θα μιλήσει” είπε στο Live News ο ιδιοκτήτης του χάσκι.

Οι Αρχές εξετάζουν όλα τα δεδομένα και τις μαρτυρίες, ενώ ζητούν σε όποιον γνωρίζει κάτι να επικοινωνήσει άμεσα μαζί τους. Σημειώνεται ότι πρόκειται για ένα σκυλί που δεν ήταν επιθετικό, το γνώριζαν οι περισσότεροι κάτοικοι και καταστηματάρχες στην Αράχωβα, ενώ εκτιμάται ότι ο κακοποιητής ή οι κακοποιητές είναι άνθρωποι που έχουν «δεσμούς» με την περιοχή. Με δεδομένο ότι οι επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι οι κακοποιητές ζώων είναι άτομα με ροπή στο έγκλημα, οι αστυνομικοί αναζητούν άτομα με ποινικό παρελθόν και συγκεκριμένα με παρελθόν ενδοοικογενειακής βίας, σε μία προσπάθεια να σχηματιστεί ένας πρώτος κύκλος εν δυνάμει υπόπτων.


Υπενθυμίζεται πως η σοκαριστική υπόθεση προκάλεσε την παρέμβαση της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Αναστασίας Μασούρα, η οποία διέταξε τη διενέργεια έρευνας για τον εντοπισμό και σύλληψη του δράστη, ο οποίος απειλείται με κάθειρξη έως 10 χρόνια και πρόστιμο 50.000 ευρώ.

Παρέμβαση της Προέδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής για το θάνατο του Όλιβερ

Επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές είχε η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, προκειμένου να ενημερωθεί ενδελεχώς για το θλιβερό περιστατικό θανατηφόρας κακοποίησης του χάσκι στην Αράχωβα, ζητώντας να ριχθεί άπλετο φως στα γεγονότα που οδήγησαν στην τραγική κατάληξη του Όλιβερ.

Όπως τονίζει η Δρ. Αυγερινοπούλου, «για το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα, τον βασανισμό και την κακοποίηση του Όλιβερ, που υπέκυψε στα τραύματά του, θα πρέπει να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες διερεύνησης προς κάθε κατεύθυνση, ώστε να βρεθούν ο δράστης ή οι δράστες, να αποδοθούν ευθύνες, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος 4830/2021. Ένας νόμος που θέσπισε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ένα αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία των ζώων, γιατί αξίζουν να αντιμετωπίζονται με σεβασμό και φροντίδα. Σύμφωνα με τον νόμο, οι κακοποιήσεις ζώων χαρακτηρίζονται ποινικά ως κακουργήματα. Από τις θλιβερές πρωτιές στην κακοποίηση των ζώων πανευρωπαϊκά, η χώρα μας επιτέλους κάνει βήματα μπροστά, με στόχο να φτάσουμε στο κανένα ζώο αδέσποτο, κανένα ζώο κακοποιημένο. Επίσης, ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η και επιστημονική καταγραφή ότι το ψυχολογικό προφίλ των ατόμων που βασανίζουν και κακοποιούν ζώα είναι αντίστοιχο ατόμων που κακοποιούν ανθρώπους, ενώ στις εγκληματολογικές μελέτες έχει διαπιστωθεί ότι συχνά άτομα που διαπράττουν κατά συρροή εγκλήματα κατά της ζωής, έχουν ιστορικό κακοποίησης ζώων. Και αυτό το στοιχεία της έρευνας θα πρέπει να κινητοποιήσει με τον δυναμικότερο τρόπο τις τοπικές κοινωνίες, ώστε να δείχνουν μηδενική ανοχή σε ανάλογα περιστατικά».

Υπενθυμίζεται ότι ήδη η αρμόδια αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστασία Μασούρα που έχει την εποπτεία των εισαγγελικών αρχών για την προστασία των ζώων, παρενέβη, διατάσσοντας τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας για την υπόθεση της Αράχωβας.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων