Στην ΜΕΘ νοσηλεύεται η 22χρονη που μαχαιρώθηκε από αλλοδαπό στην Ερμού. Η τσάντα της γλίτωσε την ζωή | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Στην ΜΕΘ νοσηλεύεται η 22χρονη που μαχαιρώθηκε από αλλοδαπό στην Ερμού. Η τσάντα της γλίτωσε την ζωή

Την χτύπησε με μαχαίρι δύο φορές στην ωμοπλάτη, κοντά στην καρδιά, με αποτέλεσμα να υποστεί μεγάλη αιμορραγία

 medlabnews.gr

Στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» νοσηλεύεται η γυναίκα που μαχαίρωσε ο Ιρανός στην Ερμού. Η κατάσταση της υγείας της σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν είναι καλή, δεν είναι διασωληνωμένη και επικοινωνεί.

Η άτυχη γυναίκα περπατούσε στην Ερμού όταν ένας Ιρανός τη μαχαίρωσε και μετά συνελήφθη. Το περιστατικό έγινε στη συμβολή των οδών Ερμού και Φωκίωνος, όταν ο άντρας, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, πλησίασε τη γυναίκα και την μαχαίρωσε στην πλάτη.

Ο δράστης ακινητοποίησε την ανυποψίαστη γυναίκα, μπροστά στα μάτια δεκάδων περαστικών. Στη συνέχεια την χτύπησε με μαχαίρι δύο φορές στην ωμοπλάτη, κοντά στην καρδιά, με αποτέλεσμα να υποστεί μεγάλη αιμορραγία, καθώς το βάθος των δύο τραυμάτων ήταν τέσσερα δάκτυλα. Η 32χρονη έπεσε αιμόφυρτη κοντά στο κατάστημα ρούχων όπου εργαζόταν.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο δράστης αφού ενημέρωσε πως αντιμετωπίζει ζητήματα ψυχικής υγείας, ισχυρίστηκε πως «η νεαρή είναι πράκτορας των Γερμανών». Ο δράστης είναι 32 χρονων, Ιρακινός στην καταγωγή. Είναι ψυχασθενής βαριά, ενώ κυκλοφορούσε ανενόχλητος με μια χατζάρα στα χέρια στον πιο κεντρικό δρόμο, την Ερμού.

Μάλιστα, οι αρχές στην αρχή ερευνούσαν το ενδεχόμενο να γνωρίζονται η γυναίκα με τον δράστη, αλλά μετά τις τελευταίες εξελίξεις, φαίνεται ότι πρόκειται για έναν ψυχικά διαταραγμένο άνδρα, ο οποίος έκανε μια τυχαία επίθεση στον δρόμο.

Μία γυναίκα, η οποία ήταν μπροστά στο περιστατικό, περιέγραψε στο Star τη φρίκη που εκτυλίχτηκε μπροστά στα μάτια της: «Τη μαχαίρωσε μπροστά στα μάτια μου και πήρα αμέσως το 100 και λέω στείλτε γρήγορα [σ.σ αστυνομικούς] γιατί αυτός θα σκοτώσει κι άλλους. Είχε το μαχαίρι επιδεικτικά και ήταν μπροστά μου. Δεν μίλαγε και το είχε εκεί το μαχαίρι, ένα μαχαίρι τεράστιο, μυτερό».

Η 21χρονη βρίσκεται στη ΜΕΘ χωρίς να έχει διασωληνωθεί, ενώ η κατάσταση της υγείας της κρίνεται ως καλή.

Εκείνο που έσωσε την κοπέλα ήταν το σακίδιο που κουβαλούσε που ώθησε το μαχαίρι στην άκρη και όχι προς τη μεριά της καρδιάς.

Η ΕΡΤ αναφέρει πως οι γιατροί διαπίστωσαν ότι το μαχαίρι είχε τρυπήσει το θωρακικό τοίχωμα, ενώ η κοπέλα έχει και ένα σπασμένο πλευρό.

Η 22χρονη χειουργούνταν επί 3 ώρες. Όπως είπαν οι γιατροί, πραγματοποιήθηκε θωρακοτομή, καθώς από τις μαχαιριές είχε τραύματα στον πνεύμονα, ρίξη διαφράγματος και σπασμένο πλευρό. Το βάθος του τραύματος από το μαχαίρι είναι τέσσερα εκατοστά.

Η νεαρή νοσηλεύεται σε ΜΕΘ αλλά χωρίς να είναι διασωληνωμένη, πράγμα που προκαλεί αισιοδοξία για την κατάσταση της υγείας της. Σύμφωνα με το νοσοκομείο, έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Ο πατέρας της, που βρίσκεται αδιάκοπα στο πλευρό της, λέει πως οι γιατροί του μετέφεραν πως τα επόμενα δύο 24ωρα είναι κρίσιμα.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων