Η Κατερίνα Βρανά για άλλη μια χρονιά γιορτάζει την επιβίωσή της. Ήμουν παράλυτη από τον λαιμό και κάτω & τυφλή | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Η Κατερίνα Βρανά για άλλη μια χρονιά γιορτάζει την επιβίωσή της. Ήμουν παράλυτη από τον λαιμό και κάτω & τυφλή

Η ηθοποιός έφτασε ένα βήμα πριν τον θάνατο το 2017 όσο βρισκόταν στη Μαλαισία.

 medlabnews.gr iatrikanea

Συγκίνηση προκάλεσε η Κατερίνα Βρανά σε ανάρτησή της που «στέκεται όρθια» μετά το ατύχημά της 7 χρόνια πριν. Η ηθοποιός από το 2017, κάνει δύο γενέθλια γιορτάζοντας τη γέννησή της αλλά και την επιβίωσή της.

Σαν σήμερα και λίγες μέρες μετά τα γενέθλιά της, η ηθοποιός έφτασε ένα βήμα πριν τον θάνατο το 2017 όσο βρισκόταν στη Μαλαισία.

Κατερίνα Βρανά: «Ήμουν σε κώμα και τους άκουγα να λένε «πολύ δύσκολη η κατάσταση», και εγώ σκεφτόμουν τι υπερβολάρες, σίγα τα λάχανα!»

Συγκλόνισε σε τηλεοπτική της συνέντευξή η Κατερίνα Βρανά για την περιπέτεια της υγείας που πέρασε και τα προβλήματα που ακόμα αντιμετωπίζει. "Να θίγεστε που δεν υπάρχει πρόσβαση στην Ελλάδα για τους ανάπηρους".

Η ιστορία της Κατερίνας Βρανά, της σπουδαίας Ελληνίδας stand up comedian που χτυπήθηκε πριν από τέσσερα πρόβλημα από ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας είναι συγκλονιστική.

Τον Σεπτέμβριο του 2017 η Κατερίνα Βρανά έπαθε ξαφνικά διάτρηση εντέρου (και όχι σκωληκοειδίτιδα όπως είχε αρχικά ειπωθεί) στο πλαίσιο ενός επαγγελματικού ταξιδιού της στη Μαλαισία. Στο νοσοκομείο δεν έγινε έγκαιρη διάγνωση με αποτέλεσμα να παλέψει μέχρι και με τη σηψαιμία για να σωθεί.

H Κατερίνα Βρανά αρχικά έμεινε παράλυτη από τον λαιμό και κάτω, έχασε την όρασή της και πάλευε να μιλήσει, αφού η αρχική της κατάσταση οδήγησε σε σηψαιμία και σηπτικό σοκ. Το σηπτικό σοκ την έφερε τρεις φορές κοντά στον θάνατο, επηρεάστηκαν όλα της τα όργανα και μετά από 4 εγχειρήσεις και 5μηνη νοσηλεία ατρόφησαν όλοι της οι μύες. Η Κατερίνα ακολουθεί εντατικό πρόγραμμα αποκατάστασης για να ξαναμάθει να περπατάει και να ανακτήσει τη χρήση των μυών της.

Σήμερα, βλέπει λίγο καλύτερα (αν και θολά), ενώ μπορεί να σταθεί για λίγο όρθια. Συνεχίζει φυσικοθεραπεία και στοχευμένες ασκήσεις στην πισίνα ενώ χρειάζεται βοήθεια επί 24ωρου βάσεως. Μετά από μια τόσο σοβαρή ασθένεια, ο δρόμος της ανάρρωσης είναι μακρύς και απαιτείται μεγάλη υπομονή.

«Ήμουν παράλυτη από τον λαιμό και κάτω και τυφλή, όταν τυφλώθηκα μου χάλασε το κέφι για καμία εβδομάδα. Δεν είχα καταλάβει ακριβώς πόσο σοβαρό πρόβλημα υγείας είχα, 1 χρόνο μετά το κατάλαβα. Η αποκατάσταση πάει πολύ αργά, νομίζω μέχρι να γίνω 8 θα έχω στρώσει. Ο μεγαλύτερος φόβος είναι να πεις κάτι και να μην γελάνε», συμπλήρωσε. Μεταξύ άλλων, η Κατερίνα Βρανά αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση των ανθρώπων με αναπηρία, αλλά και για την σάτιρα.

«Ήρθα 3η πιο αστεία ηθοποιός στον κόσμο σε διαγωνισμό. Η κατάσταση στην Ελλάδα για έναν με αναπηρία, είναι από τις χειρότερες στον κόσμο, είμαστε φρίκη, ντροπή μας. Έγινες ανάπηρος, σίγα τα λάχανα… Δεν υπάρχει λόγος για κακομοιριά και λύπηση. Κάποιοι θεώρησαν ότι επειδή είμαι σε αμαξίδιο, έχω και νοητικά θέματα», τόνισε η ηθοποιός.

Η Κατερίνα Βρανά γιορτάζει τα 45 της χρόνια αλλά και τα 7 χρόνια επιβίωσής της. Για τη σημερινή ιδιαίτερη μέρα φρόντισε να ενημερώσει τους ακόλουθούς της οι οποίοι έδειξαν τη στήριξή τους αφήνοντας ευχές κάτω από την ανάρτησή της στο Instagram.

Η stand-up comedian έκανε ένα μεγάλο πάρτι πριν από μερικές μέρες για τα 2 της γενέθλια και ανέβασε φωτογραφίες από τη γιορτή, γράφοντας με τη γνωστή αυτο-σαρκαστική της διάθεση:

«15 Απριλίου είναι τα γενέθλιά μου. 23 Απριλίου είναι η μέρα που σχεδόν πέθανα. Γλέντι 2 σε 1. 7 χρόνια επιβίωσης. Περιτριγυρισμένη από όλους όσους με κράτησαν ζωντανή. Γιατροί, οικογένεια, θεραπευτές, φίλοι. Ευχαριστώ όλους όσους ήρθατε και μου λείψατε όσοι δεν μπορέσατε. Σας αγαπάω όλους τόσο τόσο πολύ!».

Σήμερα Τρίτη, ανήμερα εκείνης της μοιραίας μέρας που της άλλαξε για πάντα τη ζωή, η Κατερίνα Βρανά επανήλθε με μια συγκλονιστική φωτογραφία, που δείχνει με τον πιο σοκαριστικό τρόπο του πριν και του μετά, αλλά και όλους τους λόγους τους οποίους η ίδια έχει για να γιορτάζει.

«Σας ευχαριστώ τόσο πολύ όλους για τις υπέροχες ευχές σας! Παρακαλώ δείξτε υπομονή μέχρι να απαντήσω σε όλους σας. Νομίζω θα το έχω καταφέρει σε κανά δύο χρόνια. (…) Έχουμε πλέον μπει επίσημα στην Εορταστική Εβδομάδα Επιβίωσης και Γενεθλίων! Γιορτάζω μία που γεννήθηκα και μία που δεν πέθανα! 7 Χρόνια Αναγέννησης, μπίτσεζ!», έγραψε πριν μία εβδομάδα.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων