Ήρθε από την Βρετανία για διακοπές και βρέθηκε στην Εντατική μετά από επίθεση οχιάς | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ήρθε από την Βρετανία για διακοπές και βρέθηκε στην Εντατική μετά από επίθεση οχιάς

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου ο ιατρός της έδωσε το αντίδοτο

medlabnews.gr iatrikanea

Στην μονάδα εντατικής θεραπείας κατέληξε 40χρονη τουρίστρια η οποία βρισκόταν στην Κύπρο για διακοπές.

Σύμφωνα με το BBC, στις 3 Απριλίου, η Βρετανίδα τουρίστρια, ενώ βρισκόταν σε ξενοδοχείο στην Πάφο και ετοιμαζόταν να συμμετάσχει σε συνεδρία διαλογισμού, δέχθηκε επίθεση από οχιά που την δάγκωσε στο πόδι.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου ο ιατρός της έδωσε το αντίδοτο και παρέμεινε για νοσηλεία μέχρι την περασμένη Δευτέρα.

Μετά από τέσσερις ημέρες στη μονάδα εντατικής θεραπείας και μία σε άλλο θάλαμο, η 40χρονη πήρε εξιτήριο και επέστρεψε στο ξενοδοχείο με φαρμακευτική αγωγή, ενώ βρίσκεται σε αναπηρικό καροτσάκι καθώς δεν μπορεί να περπατήσει.

Όπως δήλωσε η ίδια, βρισκόταν με τον σύζυγό της για διακοπές και την στιγμή που δέχθηκε το δάγκωμα από το φίδι, δεν πρόλαβε να αντιδράσει. «Άρχισα να τινάζω το φίδι από πάνω μου και την ίδια ώρα είχα βάλει τις φωνές. Το πόδι μου ένιωθα ότι έκαιγε και ο πόνος ήρθε άμεσα και έντονα», ανέφερε.

Ο ταξιδιωτικός πράκτορας TUI δήλωσε στο BBC ότι επικοινωνεί «απευθείας με την τουρίστρια» για να παράσχει την πλήρη υποστήριξή του.

 

Η Γουέστ, η οποία βρίσκεται σε διακοπές με τη σύζυγό της, Κέιτ, δήλωσε ότι περιμένει νέα από την ασφαλιστική της εταιρεία σχετικά με το πότε θα επιστρέψει στην πατρίδα της.

«Δεν πρόλαβα καν να αντιδράσω. Έκαιγε το πόδι μου από το τσίμπημα της οχιάς» Όπως δήλωσε μιλώντας στο BBC, μια οχιά, μήκους 1,5 μέτρου, τη δάγκωσε μόλις ετοιμαζόταν να ξεκινήσει το μάθημα διαλογισμού στο ξενοδοχείο Atlantica Aphrodite Hills. «Πριν καν προλάβω να αντιδράσω, με δάγκωσε ακριβώς πάνω από τον αριστερό μου αστράγαλο» είπε. «Άρχισα να τινάζω το φίδι, φωνάζοντας ότι μόλις με είχε δαγκώσει. Το πόδι μου έκαιγε, ο πόνος ήταν ακαριαίος».

Το προσωπικό της TUI και άλλοι έσπευσαν να βοηθήσουν και μεταφέρθηκε αμέσως στα επείγοντα, όπου ένας γιατρός της είπε ότι χρειαζόταν αντίδοτο στο δηλητήριο.

Μετά από τέσσερις ημέρες στην εντατική και μία ακόμη σε απλή μονάδα, η Γουέστ πήρε εξιτήριο, ακολουθώντας φαρμακευτική αγωγή, και δήλωσε ότι πλήρωνε 310 ευρώ τη βραδιά για ένα δωμάτιο με πρόσβαση για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως το ξενοδοχείο έχει αποκλείσει μέρος της περιοχής όπου διεξάγονταν τα μαθήματα διαλογισμού μετά το περιστατικό και έχει καλέσει δύο φορές ομάδες καταπολέμησης παρασίτων.

 Διαβάστε επίσης

Τι πρέπει να κάνουμε αν μας δαγκώσει ένα φίδι; Είναι όλα δηλητηριώδη; Ποια είδη υπάρχουν στην Ελλάδα;

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων