Μεταμόσχευσαν συκώτι από την μητέρα στην κόρη της στο Λαϊκό | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Μεταμόσχευσαν συκώτι από την μητέρα στην κόρη της στο Λαϊκό

Η 21χρονη είχε διαγνωστεί με ινοκυστική νόσο, σε ηλικία 4 μηνών.

 medlabnews.gr iatrikanea

Η δεύτερη μεταμόσχευση ήπατος από ζώντα δότη στη χώρας μας, πραγματοποιήθηκε από την ομάδα του καθηγητή Γεωργίου Σωτηρόπουλου στο «Λαϊκό».

Μέσα σε διάστημα δύο μηνών, η ομάδα του καθηγητή Χειρουργικής Γεωργίου Σωτηρόπουλου προχώρησε στη δεύτερη μεταμόσχευση ήπατος από ζώντα δότη. Το γεγονός ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Action24, τη Δευτέρα (01/04).

Γεμάτη αισιοδοξία και όνειρα για τη ζωή της ετοιμάζεται για το εξιτήριό της από το Λαϊκό Νοσοκομείο η 21χρονη από τα Ιωάννινα, η δεύτερη ασθενής στη χώρα μας που μεταμοσχεύθηκε με ήπαρ από ζώντα δότη, συγκεκριμένα από τη μητέρα της. Η 42χρονη γυναίκα δώρισε πριν από δέκα ημέρες τον δεξιό λοβό από το ήπαρ της στην κόρη της, η οποία έπασχε από κίρρωση ήπατος λόγω κυστικής ίνωσης. Χθες ολοκληρώθηκε η νοσηλεία της, όπως θα συμβεί τις αμέσως επόμενες ημέρες και με την κόρη της.

Μετά την επιτυχή μεταμόσχευση ήπατος σε 23χρονη από την Κρήτη τον περασμένο Ιανουάριο, με δότη τον πατέρα της, η επιστημονική ομάδα με επικεφαλής τον Καθηγητή Χειρουργικής και Μεταμοσχεύσεων της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Επιστημονικά Υπεύθυνο της Μονάδας Μεταμοσχεύσεων Ήπατος του Λαϊκού, κ. Γιώργο Σωτηρόπουλο, βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο έχοντας πραγματοποιήσει μια ακόμη μεταμόσχευση ήπατος από ζώντα δότη σε λίγους μήνες.

Η 21χρονη είχε διαγνωστεί με ινοκυστική νόσο, σε ηλικία 4 μηνών. Παρέμενε επί χρόνια σχεδόν ασυμπτωματική από τους πνεύμονες, αλλά στην ηλικία των 15 χρόνων άρχισε να έχει συμπτώματα. Λίγο αργότερα διαπιστώθηκε κίρρωση ήπατος, ενώ η πνευμονική της λειτουργία επιβαρύνθηκε μετά από λοίμωξη από κοροναϊό.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων