Πρώτη καταδίκη για την Φωτιά στο Μάτι, με δύο χρόνια φυλάκιση | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Πρώτη καταδίκη για την Φωτιά στο Μάτι, με δύο χρόνια φυλάκιση

Σύμφωνα με τον μηνυτή, είχαν καταθέσει ψευδή στοιχεία στις εισαγγελικές αρχές, που αφορούσαν στις κινήσεις των οχημάτων αξιωματικών

medlabnews.gr

Η πρώτη καταδίκη για έναν εκ των κατηγορουμένων στη φονική φωτιά στο Μάτι με τους 104 νεκρούς ήρθε σήμερα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.

Η καταδίκη του έρχεται δέκα ημέρες πριν την απόφαση του δικαστηρίου για τους 21 κατηγορούμενους στην κύρια δίκη που αφορά πράξεις και παραλείψεις των αρμοδίων, οι οποίες οδήγησαν στην τραγωδία της φωτιάς στο Μάτι.

Σε ποινή φυλάκισης 2 ετών με αναστολή καταδικάστηκε από Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας ο πρώην διοικητής του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων, κατά τη διάρκεια της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι για ψευδή στοιχεία στις αρχές αναφορικά με τις κινήσεις των οχημάτων της Πυροσβεστικής. Αντίθετα, αθώος κρίθηκε ο τότε υπεύθυνος του 199 για την κίνηση των οχημάτων του ΠΣ που ήταν επίσης κατηγορούμενος, μετά από μήνυση αξιωματικού της Πυροσβεστικής ο οποίος τους είχε κατηγορήσει για σκόπιμη παραπλάνηση των αρχών, με ανακριβή καταγραφή στοιχείων στο σύστημα Engage σχετικά με τη θέση και την κίνηση των πυροσβεστικών οχημάτων.

Σύμφωνα με το μηνυτή που είχε καταθέσει ως μάρτυρας στη δίκη για το Μάτι, όταν αναζήτησε τα σχετικά στοιχεία για να συντάξει δελτίο για την πυρκαγιά, διαπίστωσε ανακρίβειες στο λογισμικό του συστήματος Engage, γεγονός που κατήγγειλε στον εισαγγελέα όσο και στο δικαστικό πραγματογνώμονα Δημ. Λιότσιο.

Σε βάρος του όπως και σε βάρος του Χρήστου Γκολφίνου, τότε υπευθύνου του 199 και της κίνησης των οχημάτων του Π.Σ. που αθωώθηκε στην παρούσα δίκη, είχε στραφεί με μήνυσή του ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής Ιωάννης Κώστας, κατηγορώντας τους για σκόπιμη παραπλάνηση των Αρχών.

Φωτιά στο Μάτι: Η πρόταση της εισαγγελέως

Στις 29 Απριλίου αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείο Αθηνών για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, όπου έχασαν τη ζωή τους από την «πύρινη λαίλαπα» 104 άνθρωποι.

Το δικαστήριο, μετά τη σημερινή ολοκλήρωση των αγορεύσεων των συνηγόρων υπεράσπισης αναμένεται να προχωρήσει σε διάσκεψη και να ανακοινώσει την απόφασή του επί της ενοχής των 21 συνολικά κατηγορουμένων τη Μεγάλη Δευτέρα.

Σημειώνεται, ότι ο εισαγγελέας της έδρας έχει προτείνει την ενοχή εννέα κατηγορούμενων και την αθώωση συνολικά δώδεκα, μεταξύ των οποίων η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων