Πέθανε στα 57 της η ηθοποιός Ιφιγένεια Αστεριάδη μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Πέθανε στα 57 της η ηθοποιός Ιφιγένεια Αστεριάδη μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο

Η Ιφιγένεια Αστεριάδη έδωσε γενναία μάχη με τον καρκίνο

 medlabnews.gr iatrikanea

Πέθανε σε ηλικία 57 ετών η Ιφιγένεια Αστεριάδη μετά από γενναία μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Την είδηση έκανε γνωστή ο Γιάννης Κακλέας μέσα από μία ανάρτηση στο Facebook. Την Ιφιγένεια Αστεριάδη αποχαιρέτησε και ο Σπύρος Μπιμπίλας με ανάρτησή του.

Οι δικοί της άνθρωποι, οι συγγενείς, οι φίλοι, οι συνάδελφοί της είναι σοκαρισμένοι από την τραγική είδηση της απώλειάς της. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως έφυγε τόσο ξαφνικά. Μέχρι τα μέσα Απριλίου βρισκόταν στη σκηνή, παίζοντας στην επιτυχημένη παράσταση, «Ο Τυχαίος Θάνατος Ενός Αναρχικού», σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, με πρωταγωνιστή τον Πάνο Βλάχο, μια μεγάλη θεατρική επιτυχία που παρουσιάστηκε για τρεις διαδοχικές χρονιές. Αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την παράσταση μια εβδομάδα μόλις πριν πέσει η αυλαία της, στα τέλη Απριλίου και αφού είχε πάρει την δυσοίωνη διάγνωση.

«Καλό ταξίδι Ιφιγένεια...» έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο Γιάννης Κακλέας, συντετριμμένος από την μεγάλη αυτή απώλεια. Οι δυο τους, εκτός από την προσωπική τους σχέση, είχαν μοιραστεί πολλά καλλιτεχνικά εγχειρήματα, μεταξύ των οποίων οι παραστάσεις «Σφαίρες πάνω από το Μπρόντγουεϊ» (1999), «Λυσιστράτη» (2010), «Συρανό» (2014), «Ματωμένος Γάμος» (2015), «Το ημέρωμα της στρίγγλας» (2016) κ.α.

«Αυτό κι αν είναι θλιβερό νέο έφυγε από κοντά μας ένα πανέμορφο γλυκύτατο πλάσμα, μία σημαντικότατη ηθοποιός μία αγαπημένη μας φίλη, μία γλυκιά ύπαρξη που δύσκολα θα ξαναγεννηθεί τέτοια… Η αγαπημένη μας Ιφιγένεια Αστεριάδη με την οποία τόσα πολλά μας έχουν συνδέσει με τις παραστάσεις που παίξαμε μαζί, βασικό στέλεχος της ομάδας “Θέαμα” του Γιάννη Κακλέα που μαζί περάσαμε τόσες συγκινήσεις, χαρές και πίκρες…Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από το αναπάντεχο κακό κι ο πόνος μας μεγάλος… Γλυκό μου κοριτσάκι που με άκουγες τόσες φορές να σου λέω τα μυστικά μου….Καλό ταξίδι…Φεύγεις τόσο άκαιρα και άδικα. Η φώτο από την ιστορική παράσταση του ΤΕΧΝΟΧΩΡΟΥ ” Καπέλο από ψάθα Ιταλίας”» έγραψε στην ανάρτησή του ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Γεννημένη το 1967 στην Αθήνα, η Ιφιγένεια Αστεριάδη επέλεξε να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα της, Δημήτρη Αστεριάδη, ο οποίος ήταν ηθοποιός. Σπούδασε υποκριτική στο θέατρο Τέχνης και υπήρξε από τα βασικά στελέχη του «Τεχνοχώρου» που ανέβασε, από το 1980 μέχρι το 2002, δεκάδες θεατρικά έργα ξένων και Ελλήνων συγγραφέων, φέρνοντας νέο, επαναστατικό και ερευνητικό αέρα στα θεατρικά δρώμενα της Αθήνας.

Στο κινηματογράφο είδαμε την Ιφιγένεια Αστεριάδη να ενσαρκώνει το ρόλο της Έλσας, στην ταινία του Νίκου Νικολαΐδη «Ο Χαμένος τα Παίρνει Όλα» ενώ συμμετείχε επίσης σε τηλεοπτικές σειρές μεταξύ των οποίων και οι «Τμήμα Ηθών», « Ανατομία ενός εγκλήματος», « Μια ζωή για την Έλσα», « Επαγγελματίες», «Εγκλήματα» κ.α.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων