Η πιο καθαρή παραλία του κόσμου βρίσκεται στην Ελλάδα | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Η πιο καθαρή παραλία του κόσμου βρίσκεται στην Ελλάδα

Έχει τιρκουάζ καθαρά νερά, χρυσή άμμο και βρίσκεται σε νησί των Κυκλάδων

medlabnews.gr 

Το ελληνικό νησί με την καθαρότερη παραλία στον κόσμο Σύμφωνα με τα στοιχεία, που προέκυψαν από την έρευνα, η παραλία Πρασσά στην Κίμωλο έχουν τα πιο καθαρά νερά στον κόσμο.

«Εκτεινόμενη σε 13.000 χιλιόμετρα, η ελληνική ακτογραμμή είναι η μεγαλύτερη στη λεκάνη της Μεσογείου, μια θάλασσα που φημίζεται για τα κρυστάλλινα νερά της και την πλούσια μπλε απόχρωση» έγραψε σχετικά η ομάδα στα ευρήματα. Δεν είναι περίεργο, λοιπόν, που η πλειοψηφία των κορυφαίων παραλιών στον κόσμο για τα καθαρά νερά βρίσκονται στην Ελλάδα, με πρώτη την παραλία Πρασσά στο νησί της Κιμώλου, για την οποία το 43,56% των δημοσίως διαθέσιμων κριτικών ταξιδιωτών την περιγράφουν ως «παραλία με καθαρά νερά».

Tο αμερικάνικο ταξιδιωτικό πρακτορείο, Florida Panhandle, που επικαλούνται με τη σειρά τους άλλοι οργανισμοί, όπως το Travel and Leisure, δημοσίευσε στα τέλη του 2023 τη λίστα τις παραλίες με τα πιο καθαρά νερά στον κόσμο, με την Ελλάδα και την Κίμωλο να καταλαμβάνουν την πρώτη θέση.

Προκειμένου να αναδείξει τη «χρυσή και πιο καθαρή» παραλία στον κόσμο, το ταξιδιωτικό πρακτορείο δημιούργησε μια αρχική λίστα με 50 παραλίες σε όλο τον κόσμο, οι οποίες κατέλαβαν την υψηλότερες θέσεις στις σχετικές ιστοσελίδες με ταξιδιωτικές κριτικές.

Στη συνέχεια υπολόγισε τη βαθμολογία κάθε παραλίας με βάση το ποσοστό των κριτικών που αναφέρουν «καθαρά νερά». Συνολικά, η ομάδα ανέλυσε περισσότερες από 2,4 εκατομμύρια κριτικές για να βρει τους νικητές της, με τα Πρασσά στην Κίμωλο να «κατακτούν» την πρώτη θέση. 

Οι μη ελληνικές συμμετοχές στη λίστα περιλαμβάνουν τα γαλαζοπράσινα νερά του κόλπου Pileh Bay στο Ko Phi Phi Lee της Ταϊλάνδης (38,32% των δημοσίως διαθέσιμων κριτικών ταξιδιωτών) και το Calo Des Moro στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα της Ισπανίας (36,89% των δημοσίως διαθέσιμων κριτικών ταξιδιωτών).

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων