Το δικαστήριο καλεί τον δήμο Πυλαίας Χορτιάτη να καταβάλει αποζημίωση για τον θάνατο 65χρονου από επίθεση σκύλων | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Το δικαστήριο καλεί τον δήμο Πυλαίας Χορτιάτη να καταβάλει αποζημίωση για τον θάνατο 65χρονου από επίθεση σκύλων

Ο άτυχος άντρας άφησε την τελευταία του πνοή στις 28 Μαρτίου του 2020 μετά από πολυήμερη νοσηλεία.

 medlabnews.gr iatrikanea

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο, ύστερα από την προσφυγή της οικογένειας αποζημίωσε τη σύζυγο και τα δύο του παιδιά, αναγνωρίζοντας ότι ο δήμος είχε ευθύνη για τη διαχείριση των αδέσποτων

Αποζημίωση 200.000 ευρώ επιδικάστηκε σε οικογένεια 65χρονου, ο οποίος έχασε τη ζωή του μετά από επίθεση αγέλης σκύλων στο Ελαιόρεμα Θεσσαλονίκης.

Με απόφαση του το διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης επιδίκασε αποζημίωση 200.000 ευρώ στα παιδιά και την χήρα του 65χρονου που έχασε τη ζωή του τον Μάρτιο του 2020 μετά απο επίθεση αγέλης σκύλων στο Ελαιόρεμα.

Η απόφαση αυτή είναι κατ αρχήν μια ηθική δικαίωση σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας Γιάννη Πιτσιώρα που “ανοίγει το δρόμο για την διεκδίκηση αποζημιώσεων από τους δήμους καθώς οριοθετεί τις ευθύνες της τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη διαχείριση των αδέσποτων καθώς οι ευθύνες των δήμων είναι συγκεκριμένες.

Ο 65χρονος βγήκε για τζόκινγκ γύρω στις 4.30 τα ξημερώματα της 6ης Μαρτίου του 2020 στην περιοχή όπως έκανε συχνά, όταν του επιτέθηκε μια αγέλη σκύλων ρίχνοντας τον αιμόφυρτο και σοβαρά τραυματισμένο στο έδαφος.

Εντοπίστηκε από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ που περιπολούσαν στην περιοχή και αμέσως με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διακομίστηκε στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο.

Ο άτυχος άντρας άφησε την τελευταία του πνοή στις 28 Μαρτίου του 2020 μετά από πολυήμερη νοσηλεία.

Τα παιδιά του θύματος μερικούς μήνες αργότερα προσέφυγαν δικαστικά σε βάρος του Δήμου Θεσσαλονίκης και Πυλαίας Χορτιάτη με αγωγές.

Το διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης με απόφαση του στις 23 Μαΐου, δέχτηκε ότι το σημείο της τραγωδίας ανήκει στον δήμο Πυλαίας Χορτιάτη και “αναγνωρίζει την υποχρέωση στο δήμο Πυλαίας Χορτιάτη να καταβάλει το ποσό των 200.000 ευρώ καταμερισμένα κατά 80.000, 60.000 και 60.000 στη χήρα και τα παιδιά του 65χρονου.

Στο μεταξύ αναμένεται και η απόφαση του ποινικού δικαστηρίου.

Διαβάστε επίσης

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων