Αργυρό η Κατερίνα Στεφανίδη στο επί κοντώ, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου στην Ρώμη | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Αργυρό η Κατερίνα Στεφανίδη στο επί κοντώ, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου στην Ρώμη

Κατερίνα Στεφανίδη: «Έφτασα σε σημείο να μην ξέρω, αν θα πηδήξω σήμερα»

 medlabnews.gr

Ακόμα μία σπουδαία σελίδα στην καριέρα της έγραψε η Κατερίνα Στεφανίδη τη καθώς κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου στη Ρώμη.

Η Στεφανίδη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα καθόταν με πλάτη στο στρώμα, προκειμένου να μένει συγκεντρωμένη και να μη βλέπει τι κάνουν οι αντίπαλές της, ενώ πανηγύρισε όλες τις προσπάθειες της με τα μέλη της ομάδας, τους Έλληνες φιλάθλους και της οικογένειες της που βρέθηκαν στις εξέδρες.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια με άλμα στα 4,73μ, κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο έπειτα από συγκλονιστική μάχη με την Ελβετίδα, Αντζέλικα Μόζερ (4,78μ.) κρεμώντας στο στήθος της το πέμπτο σερί μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Ανοικτού και 12ο συνολικά στην λαμπερή καριέρα της.

Το τελευταίο διάστημα η Στεφανίδη είχε ενοχλήσεις στο πέλμα, οι οποίες επιδεινώθηκαν μετά τον προκριματικό του Σαββάτου. Γι’ αυτό αγωνίστηκε με παυσίπονα προκειμένου να μετριάσει τις ενοχλήσεις και να κάνει ανενόχλητη τον αγώνα της. Ακόμη και έτσι έκανε αυτό που ήξερε από καιρό ότι μπορεί, έστω και αν στο τέλος του αγώνα πανηγύριζε και έλεγε στον Εμμανουήλ Καραλή να της φέρει ένα καροτσάκι να την πάρει!

Πλέον, η μεγάλη μας πρωταθλήτρια έχει στην κατοχή της πέντε μετάλλια σε ευρωπαϊκό ανοιχτού – δύο χρυσά και τρία ασημένια -, ενώ μετείχε για δέκατη φορά σε τελικό Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος σε ανοιχτό και κλειστό στίβο.

Εξακολουθεί να είναι η κάτοχος του ρεκόρ διοργάνωσης με 4,85 μ. από το 2018, ενώ με 4,55 μ. κατέχει και το άτυπο ρεκόρ της καλύτερης επίδοσης που έδωσε πρόκριση σε προκριματικό. Επίσης, το ατομικό της και πανελλήνιο ρεκόρ 4,91 μ. είναι η τρίτη επίδοση όλων των εποχών στην Ευρώπη.

Η χώρα μας με το ασημένιο μετάλλιο της Στεφανίδη έφτασε στο δεύτερο στη διοργάνωση, αφού προηγήθηκε το χρυσό του Μίλτου Τεντόγλου.

Κατερίνα Στεφανίδη: «Έφτασα σε σημείο να μην ξέρω, αν θα πηδήξω σήμερα»

«Σήμερα στο ζέσταμα είχα ένα πρόβλημα κατά τη διάρκεια του τζόκινγκ. Έφτασα σε σημείο να μην ξέρω, αν θα πηδήξω σήμερα. Τελικά έκανα δύο φετινά ρεκόρ και εν τέλει ήταν μία καλή μέρα» ανέφερε σε δηλώσεις της η Κατερίνα Στεφανίδη ύστερα από την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου, το πέμπτο στην καριέρα της.

«Πλέον αισθάνομαι πως είμαι μόνο αθλήτρια αγώνων. Η προετοιμασία έχει πάει καλά. Σήμερα έβαλα δύο καινούρια κοντάρια τα οποία δεν έχω χρησιμοποιήσει ξανά. Αυτός ο αγώνας ήθελα να είναι ένα boost για το υπόλοιπο της σεζόν και πλέον κοιτάμε πιο πάνω από το 4.73μ», τόνισε.

Σε ό,τι αφορά στην δύσκολη φετινή χρονιά ενόψει και της προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, η Κατερίνα Στεφανίδη σημείωσε: «Ξέραμε πως το Ευρωπαϊκό θα ήταν νωρίς. Συνήθως αρχές Ιουνίου αρχίζουμε τη σεζόν. Είχα κάνει δύο – τρεις αγώνες, τους οποίους χαίρομαι που έκανα, γιατί αν δεν τους έκανα δεν ξέρω αν θα ήμουν σε αυτή την κατάσταση σήμερα».

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων