Την πήγα στο χωράφι και τη σκότωσα, η κυνική ομολογία του δολοφόνου της 11χρονης | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Την πήγα στο χωράφι και τη σκότωσα, η κυνική ομολογία του δολοφόνου της 11χρονης

Ο συγκεκριμένος άνδρας είχε συλληφθεί το 2017 για τον βιασμό 14χρονης, το 2020

 medlabnews.gr

Ανατριχίλα προκαλούν οι αποκαλύψεις για τη δολοφονία της 11χρονης Βασιλικής στη Μυρτιά Ηλείας. Κυνικά, χωρίς να δείχνει ίχνος μεταμέλειας, ο 37χρονος θείος και δολοφόνος του παιδιού, ομολόγησε την πράξη του λέγοντας «την πήγα στο χωράφι και τη σκότωσα με το κατσαβίδι».

Στην άκρη ενός χωραφιού κάτω από καλαμιές έκρυψε το πτώμα του παιδιού 30χλμ μακριά από το σπίτι του

Ο 37χρονος δράστης φέρεται να ομολόγησε την πράξη του μετά την πολύωρη εξέταση από τους αστυνομικούς. Ο ίδιος φέρεται να παραδέχθηκε ότι παρέσυρε το κορίτσι το βράδυ της Κυριακής λέγοντας ότι προσφέρθηκε να το πάει στον παππού του με το αυτοκίνητό του. Στη συνέχεια με απόλυτη ψυχραιμία ομολόγησε ότι σκότωσε το κορίτσι με ένα κατσαβίδι και ότι «την παράτησα στο Καταρράχι. Εκεί θα την βρείτε».

Το Καταρράχι είναι μια περιοχή κοντά στα Λεχαινά 30 με 40 χιλιόμετρα μακριά από την Μυρτιά.

Παρά τις επίμονες ερωτήσεις των αστυνομικών, ο δολοφόνος δεν είπε λέξη για το κίνητρό του, γιατί σκότωσε το παιδί.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 37χρονος δολοφόνος το πρωί πήγε να παρηγορήσει τους γονείς της 11χρονης, ενώ, πριν συλληφθεί είχε αναρτήσει στα social media του το amber alert για την εξαφάνιση του παιδιού.

Από την ώρα που δηλώθηκε η εξαφάνιση της Βασιλικής -γύρω στις τρεις τα ξημερώματα της Δευτέρας- οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πύργου, με βάση τις πληροφορίες που πήραν από τους γονείς του κοριτσιού για τα σημεία που είχε κινηθεί πριν εξαφανιστεί, αναζήτησαν υλικό από κάμερες. Ετσι, πολύ γρήγορα, εντόπισαν βίντεο που έδειχνε το κορίτσι να μπαίνει στο αυτοκίνητο του δράστη. Κατάλαβαν ότι το παιδί ήταν σε κίνδυνο, αφού ήξεραν καλά ποιος ήταν ο άνδρας που συνδεόταν, χρονικά τουλάχιστον, έως εκείνη την ώρα με την εξαφάνιση.

Όσα έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική εξέταση της σορού της 11χρονης που δολοφονήθηκε από τον 37χρονο θείο της στην Ηλεία, επιβεβαιώνοντας παράλληλα την κυνική ομολογία του, πως την σκότωσε χρησιμοποιώντας ένα κατσαβίδι και έπειτα την παράτησε.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή το ανήλικο θύμα φέρει τραύματα από το αιχμηρό αντικείμενο σε ζωτικά όργανα που την οδήγησαν στον θάνατο.

Την ίδια ώρα δεν φαίνεται να υπάρχουν σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης, αν και ο ίδιος παραδέχτηκε ότι αποπειράθηκε να τη βιάσει, ωστόσο το κορίτσι αντέδρασε, αντιστάθηκε και τον απείλησε ότι θα μιλήσει στους γονείς της.

Είχε καταδικαστεί για βιασμό 15χρονης

Ο συγκεκριμένος άνδρας είχε συλληφθεί το 2017 για τον βιασμό 14χρονης, το 2020 είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στη Ζάκυνθο σε φυλάκιση εννέα ετών, ωστόσο δόθηκε αναστολή στην εκτέλεση της ποινής του και αφέθηκε ελεύθερος. Παρά την καταδίκη του για τον βιασμό ανήλικης, αφέθηκε ελεύθερος με όρους, που μεταξύ άλλων ήταν να δίνει το παρών στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Ουσιαστικά ήταν ατιμώρητος και έτοιμος να επαναλάβει το έγκλημά του.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή του 37χρονου και στη διάρκεια της ανάκρισης στην Ασφάλεια Πύργου ο άνδρας προσπαθούσε να πείσει ότι δεν είχε καμία σχέση με την εξαφάνιση του κοριτσιού, αλλά έπεσε σε αντιφάσεις. Τελικά, ομολόγησε ότι σκότωσε την ανιψιά του, χτυπώντας τη με ένα κατσαβίδι στο λαιμό. Μάλιστα, υπέδειξε στους αστυνομικούς και το σημείο που είχε πετάξει το πτώμα του κοριτσιού, στην περιοχή Καταρράχι.

Ο ιατροδικαστής που εκλήθη στον τόπο του εγκλήματος δεν έχει διαπιστώσει ακόμη αν το παιδί έχει υποστεί κακοποίηση, ενώ δεν έχει βρεθεί το όπλο του εγκλήματος - το οποίο ο δράστης περιέγραψε ως κατσαβίδι.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τον θείο και δολοφόνο της Βασιλικής

«Είναι μια τραγική κατάληξη ενός συμβάντος που έχει αναστατώσει την Ηλεία και όχι μόνο την Ηλεία» δηλώνει στις κάμερες γιατρός.

«Είμαστε συγκλονισμένοι όλοι. Είδαμε το Amber Alert και μάθαμε για τον δράστη μετά. Ο δράστης μένει στο χωριό, έχει έξι παιδιά, είχε παραβατική συμπεριφορά» φανερώνει ο πρόεδρος χωριού από την πλευρά του.

«Ξέραμε πολλά για τον τύπο αυτόν γιατί στο παρελθόν είχε ξανακατηγορηθεί. Στα χωράφια εδώ πέρα δούλευε. Κάποιος θα την έβρισκε την κοπελιά. Είναι αίσχος, ντροπή» τονίζει ο πρώην εργοδότης του καθ' ομολογίαν δράστη.

Από την πλευρά της, η γιαγιά είπε: «Το είχε βαφτίσει το κοριτσάκι. Ήθελε να πάει στα Λεχαινά όπου ήταν η γυναίκα του. Δεν είδαμε αν το πήρε αυτός το κοριτσάκι. Με πήρε η κόρη μου και μου λέει "είναι η κόρη μου η Βασούλα πάνω;" και της λέω όχι. Δεν μου πήγε ο νους σε αυτόν, δεν μας είχε δώσει δικαίωμα».

Το Δελτίο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.:

Συνελήφθη άνδρας για ανθρωποκτονία από πρόθεση και απόπειρα βιασμού 11χρονης στην Ηλεία

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση και απόπειρα βιασμού.

Ειδικότερα, χθες 10-6-2024 τα ξημερώματα, δηλώθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου, η εξαφάνιση της 11χρονης από την περιοχή της Μυρτιάς Ηλείας, όπου είχε θεαθεί τελευταία φορά στις 09-06-2024 το βράδυ.

Άμεσα οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου με τη συνδρομή της ΟΠΚΕ Πύργου, ξεκίνησαν έρευνες για την ανεύρεση της ανήλικης, με αποτέλεσμα τη συλλογή υλικού από το οποίο διακριβώθηκε η εμπλοκή στην υπόθεση του κατηγορούμενου, ο οποίος εντοπίστηκε άμεσα και προσήχθη στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου.

Ειδικότερα, από την έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος προχθές 09-06-2024, το βράδυ, στη Μυρτιά Ηλείας, παρέλαβε με αυτοκίνητο την 11χρονη και την μετέφερε σε αγροτική περιοχή στο Καταράχι Ηλείας, για να συνευρεθεί μαζί της.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων