Χρυσό η Αναστασία Μπουμπουλίδη στο άλμα επί κοντώ. Στην 8η θέση η Ελλάδα με 4 μετάλλια στο Ευρωπαϊκό στίβου Κ18 | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Χρυσό η Αναστασία Μπουμπουλίδη στο άλμα επί κοντώ. Στην 8η θέση η Ελλάδα με 4 μετάλλια στο Ευρωπαϊκό στίβου Κ18

 medlabnews.gr 

Η Αναστασία Μπουμπουλίδη με άλμα στα 4,20 μ. κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 στη Μπάνσκα Μπίστριτσα.

Η Αναστασία Μπουμπουλίδη επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 στη Μπάνσκα Μπίστριτσα.

Η αθλήτρια του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου ξεκίνησε τον αγώνα με ένα χαμένο άλμα στα 3,80 μ., πέρασε με την πρώτη τα 3,90 μ. και 4,00 μ. και μετά το άκυρο στα 4,15 μ. επέλεξε να ανέβει υψηλότερα. Σε εκείνο το σημείο τρεις αθλήτριες είχαν περάσει τα 4,15 μ. και η Ελληνίδα θα ήταν τέταρτη ακόμη κι αν ξεπερνούσε το ύψος.

Με τον πήχη στα 4,20 μ., η Μπουμπουλίδη κατάφερε να υπερβεί το ύψος με τη δεύτερη προσπάθειά της, σκορπώντας τον ενθουσιασμό στα μέλη της ελληνικής αποστολής, που ήταν στο γήπεδο και πανηγύρισε.

Εν συνέχεια δοκίμασε στα 4,30 μ., ένα ύψος που το περνούσε θα βελτίωνε το ατομικό της ρεκόρ και το ρεκόρ διοργάνωσης.

Το τέταρτο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ18 που φιλοξενήθηκε στην Μπάνσκα Μπίστριτσα της Σλοβακίας ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο για την Ελλάδα, χάρη στο χρυσό μετάλλιο της Αναστασίας Μπουμπουλίδη. Έτσι η χώρα μας έφτασε τα τέσσερα μετάλλια και κατέκτησε την όγδοη θέση στον πίνακα των μεταλλίων, με την Ιταλία να είναι η Νο1 δύναμη με επτά χρυσά.

Τριπλούν παίδων

Με την ολοκλήρωση της τρίτης προσπάθειας ο Αρσένης Κουλούρης βρέθηκε στην ένατη θέση με 14.71μ (-1,9). Δεν συνέχισε τον αγώνα του, αφού ήταν εκτός οκτάδας. Τρομερό αγώνα έκανε ο Γάλλος, Εμανουέλ Ιντινά. Στην δεύτερη προσπάθειά του προσγειώθηκε στα 15.57μ (-2,2) για να ισοφαρίσει την κορυφαία επίδοση στην Ευρώπη με κόντρα άνεμο. Με το άλμα αυτό είχε εξασφαλίσει την νίκη, αλλά ξεσήκωσε το κοινό και στο έκτο άλμα, αφού η μεζούρα έδειξε 15.85μ (-2,0). Το αργυρό μετάλλιο κέρδισε ο Φρανσέσκο Κρότι (Ιταλία) με 15.49μ (-1,2) και το χάλκινο ο Μπένεντικτ Μάουρερ (Γερμανία) με 15.11μ.

800μ κορασίδων

Στα τελευταία μέτρα υπήρξαν σπρωξίματα μεταξύ των προπορευόμενων αθλητριών, αλλά η Αντέλα Χολουμπόβα δεν επηρεάστηκε. Η Τσέχα κέρδισε το χρυσό μετάλλιο με 2:04.23, επίδοση που αποτελεί νέο ρεκόρ αγώνων. Στην δεύτερη θέση πλασαρίστηκε η Βρετανίδα, Σακίρα Κινγκ, η οποία έκανε 2:04.29 και τρίτη κατετάγη η Κάρμεν Κέρντζουλ (Σουηδία) με 2:04.52.

800μ παίδων

Ο Μάθιου Μακίνα χρειάστηκε να κατέβει το 1:53 για να εξασφαλίσει το χρυσό μετάλλιο. Τερμάτισε τον αγώνα του σε 1:52.91 και άφησε δεύτερο τον Άρον Καμπέγιος (Ισπανία) με 1:53.21. Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Λούκας Ζάσικ (Πολωνία) με 1:53.60.

Επί κοντώ κορασίδων

Η Αναστασία Μπουμπουλίδη ξεκίνησε τον αγώνα της από το 3.80μ, ένα ύψος που πέρασε με την δεύτερη προσπάθεια. Το 3.90μ και τα 4.00μ δεν την δυσκόλεψαν καθόλου και έφτασε άνετα στο 4.10μ. Το ύψος αυτό το πέρασε με την δεύτερη και ύστερα είχε μία αποτυχημένη προσπάθεια και στο 4.15μ. Αποφάσισε να μην επιχειρήσει ξανά στο 4.15μ και πήγε στο 4.20μ. Την πρώτη φορά έριξε τον πήχη αλλά την δεύτερη έμεινε πάνω στον στυλοβάτη και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Όμως ο αγώνας της δεν τελείωσε εκεί. Στην συνέχεια έβαλε τον πήχη στο 4.30μ για να κάνει ατομικό ρεκόρ (έχει 4.25μ), αλλά δεν έγινε σήμερα. Δεν έχει καμία σημασία, αφού είναι η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης και το χρυσό μετάλλιο στο επί κοντώ παραμένει σε ελληνικά χέρια για δεύτερη διαδοχική διοργάνωση. Να θυμίσουμε ότι το 2022 στην Ιερουσαλήμ είχε κερδίσει η Ηλιάνα Τριανταφύλλου με 4.05μ. Καταλαβαίνουμε ότι το επίπεδο του αγωνίσματος ανεβαίνει.

2.000μ στιπλ παιδων

Ισπανικός θρίαμβος στον τελικό. Ο Μακρ Ελ Ασρί ήταν ο αθλητής που πέρασε πρώτος την γραμμή του τερματισμού, σταματώντας την γραμμή του τερματισμού σε 5:46.79. Ο Άνταμ Τσερβίνκα (Τσεχία) και ο Γιάκομπ Ρούντελ (Γερμανία) χρειάστηκε να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους για να είναι στο βάθρο. Ο πρώτος έκανε Τσερβίνκα 5:47.71 και ο δεύτερος 5:47.77. 400μ εμπόδια κορασίδων

Η Νίνα Ραντόβα (Τσεχία) επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί, επικρατώντας με 58.00, επίδοση που αποτελεί νέο ρεκόρ αγώνων. Η Έβα Μπαρμπάριτς (Κροατία) δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό και έμεινε δεύτερη με 58.85. Τρίτη ήταν η Λαλί Πουζάνκρ Ουέρ (Γαλλία) με 59.07.

400μ εμπόδια παίδων Η Τσεχία αναδείχθηκε μεγάλη δύναμη στα 400μ εμπόδια, καθώς μετά τη νίκη στις κορασίδες έκανε και το 1-2 στους παίδες. Ο Μιχάλ Ράντα ήταν ο ταχύτερος όλων με την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στην Ευρώπη (Κ18), αφού τερμάτισε σε 49.42 και η προηγούμενη ήταν 50.38. Δεύτερος ήταν ο συμπατριώτης του Μάρεκ Βάνα με 51.12 και στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Τομάσο Αρντιτσόνε (Ιταλία) με 51.38.

5.000μ βάδην παίδων

Μία στροφή παραπάνω έκανε ο Παναγιώτης Σάλτης μετά από λάθος των κριτών, αλλά η επίσημη επίδοσή του μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων είναι στα 21:44.72, που αποτελεί νέο ατομικό ρεκόρ, αφού είχε 22:34.22. Με τον χρόνο αυτόν κέρδισε την έκτη θέση. Στην 20η τερμάτισε ο Νικόλας Μάρτος, ο οποίος κατέγραψε 24:08.56. Μεγάλος νικητής του τελικού ήταν ο Αλέσιο Κοπόλα με 21:01.44.

Παναγιώτης Σάλτης: «Η κούρσα πήγε πολύ καλά. Δεν περιμέναμε τόσο ψηλή θερμοκρασία ειδικά σήμερα. Έκανα μια παραπάνω στροφή, την οποία δεν κατάλαβα. Παρ’ όλα αυτά τερμάτισα και είμαι χαρούμενος. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από την επίδοση. Δεν περίμενα να κάνω τόσο κάτω από το ατομικό μου ρεκόρ, αλλά παρά τις δύσκολες συνθήκες κατάφερα να γράφω κάτω από 22 λεπτά. Φεύγω πάρα πολύ γεμάτος. Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για μένα».

Νικόλας Μάρτος: «Η κούρσα πήγε αρκετά καλά. Στην αρχή πήγαμε λίγο αργά γιατί ήμασταν πολλοί μαζεμένοι και κλείστηκα. Μετά ξεκίνησα να κυνηγάω μια καλύτερη επίδοση, όμως ήρθε η κούραση και σήμερα είχε αρκετή ζέστη. Όμως είμαι ευχαριστημένος με τον εαυτό μου, που κατάφερα και τερμάτισα. Είμαι χαρούμενος και κρατάω την εμπειρία. Την διοργάνωση την περίμενα λίγο καλύτερα είναι η αλήθεια».

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων