Δύο αδέλφια τσακώθηκαν με 52χρονο και αυτός έπαθε ανακοπή και πέθανε. Καταδικάστηκαν σε 7 χρόνια κάθειρξη | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Δύο αδέλφια τσακώθηκαν με 52χρονο και αυτός έπαθε ανακοπή και πέθανε. Καταδικάστηκαν σε 7 χρόνια κάθειρξη

Διαπληκτίστηκαν με το θύμα επειδή τάιζε αδέσποτα ζώα έξω από το γραφείο τελετών του

 medlabnews.gr iatrikanea

Ένοχα για τον θάνατο ενός 52χρονου κρίθηκαν δύο αδέρφια, μετά από επεισόδιο που έλαβε χώρα τον Μάιο του 2023 στη Θεσσαλονίκη.

Όλα συνέβησαν όταν σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο 52χρονος τάιζε αδέσποτα ζώα, έξω από την επιχείρησή του, ένα γραφείο τελετών. Το γεγονός φαίνεται να ενόχλησε τα δύο αδέλφια, 41 και 43 ετών, ενώ περίοικοι κατέθεσαν ότι είχαν προηγηθεί κι άλλοι καβγάδες, καθώς οι κατηγορούμενοι αντιδρούσαν στη λειτουργία του γραφείου τελετών, στην περιοχή της Θεσσαλονίκης όπου διέμεναν.

Στο μοιραίο περιστατικό καυγάδισαν και έχοντας χτυπηθεί με γυμνά χέρια στο σώμα του, το θύμα παραλήφθηκε από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ αλλά κατέληξε κατά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο. Ο θάνατός του αποδίδεται σε ανακοπή καρδιάς, όπως προέκυψε από τα ιατροδικαστικά ευρήματα. Το δικαστήριο δέχθηκε ότι οι καταδικασθέντες είχαν σκοπό να επιφέρουν βαριά σωματική βλάβη στο θύμα, αλλά ο θάνατός του ήταν αποτέλεσμα της καρδιακής προβολής που υπέστη λόγω της στρεσογόνας κατάστασης που βίωσε εκείνη την ώρα.

Τα δύο αδέρφια κρίθηκαν ένοχα για θανατηφόρα σωματική βλάβη, χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικού και κατ' ορθότερο νομικό χαρακτηρισμό της πράξης, αφού είχαν παραπεμφθεί να δικαστούν για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 7 ετών.

Ωστόσο οι δικαστές αποφάσισαν η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεση της ποινής με την επιβολή περιοριστικών όρων (αυτοπρόσωπη εμφάνιση δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και απαγόρευση επικοινωνίας με τους οικείους του θύματος) και έτσι η ετυμηγορία του δικαστηρίου τους οδήγησε εκτός φυλακής.

Στις απολογίες τους, τα δύο αδέλφια αρνήθηκαν ότι ενήργησαν με σκοπό να προκαλέσουν κακό στον 52χρονο, εκφράζοντας τη λύπη τους για την εξέλιξη του επεισοδίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Καρδιακή αρρυθμία. Αρρυθμίες και καρδιακός κίνδυνος. Πώς θεραπεύεται; Πώς προλαμβάνεται;

Συμπτώματα που προειδοποιούν για καρδιακή προσβολή, έμφραγμα και ΔΕΝ πρέπει να αγνοείτε;

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων