Επιβάτης του ηλεκτρικού παρασύρθηκε μέχρι το τέλος της αποβάθρας. Πώς σώθηκε; | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Επιβάτης του ηλεκτρικού παρασύρθηκε μέχρι το τέλος της αποβάθρας. Πώς σώθηκε;

Τι αναφέρει η ΣΤΑΣΥ για τον επιβάτη που παρασύθηκε

 medlabnews.gr 

Παραλίγο τραγωδία με συρμό του Ηλεκτρικού στον σταθμό της Νέας Ιωνίας την Παρασκευή 12/7.

Επιβάτης της Γραμμής 1 (πρώην ΗΣΑΠ) κινδύνευσε να τραυματιστεί σοβαρά καθώς ο συρμός, στον οποίο επιχειρούσε να επιβιβαστεί ξεκίνησε παρά το γεγονός ότι υπήρχε πόρτα ανοιχτή.

Ο επιβάτης στην προσπάθειά του να επιβιβαστεί στον συρμό παρασύρθηκε από αυτόν και εάν δεν επενέβαιναν άλλοι επιβάτες που βρίσκονταν εντός του τρένου θα είχε τραυματιστεί σοβαρά εάν δεν είχε χάσει και τη ζωή του.

Πώς σώθηκε

Σύμφωνα με πηγές των εργαζομένων, στον σταθμό της Νέας Ιωνίας προς Πευκάκια επιβάτης προσπάθησε να κρατήσει με το πόδι του την πόρτα του συρμού ανοιχτή αφού είχε ηχήσει το σήμα κλεισίματος των θυρών. Ωστόσο η πόρτα έκλεισε, ο συρμός ξεκίνησε σέρνοντας μαζί του τον επιβάτη στην αποβάθρα για περισσότερα από είκοσι μέτρα.

Ο επιβάτης σώθηκε χάρις στην επέμβαση άλλων επιβατών που βρίσκονταν ήδη στον συρμό έσπασαν το τζαμάκι και τράβηξαν τον μοχλό έκτακτης ανάγκης (πέδη), μετά την έξοδο του συρμού από την πλατφόρμα. Για την ακρίβεια ο συρμός σταμάτησε λίγα μέτρα μετά το τελείωμα της αποβάθρας, ακριβώς στο πορτάκι που βρίσκεται στο σημείο

Τι αναφέρει η ΣΤΑΣΥ για τον επιβάτη που παρασύθηκε

Η ΣΤΑΣΥ, επιβεβαίωσε το χθεσινό περιστατικό στη Γραμμή 1 με επιβάτη που κινδύνευσε να τραυματιστεί σοβαρά καθώς ο συρμός, στον οποίο επιχειρούσε να επιβιβαστεί ξεκίνησε παρά το γεγονός ότι υπήρχε πόρτα ανοιχτή.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι:

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ΣΤΑ.ΣΥ, το μεσημέρι της Πέμπτης 11/07 στην αποβάθρα του σταθμού της Γραμμής 1 του Μετρό «Ν. Ιωνία», 50χρονος επιβάτης, παρότι ήχησε ο χαρακτηριστικός ήχος κλεισίματος των θυρών, επιχείρησε με τα πόδια και τα χέρια του να εμποδίσει το κλείσιμο αυτών.

Ο συρμός εκκίνησε και σταμάτησε λίγα μέτρα μετά το τελείωμα της αποβάθρας από επιβάτες, που έκαναν χρήση του σήματος κινδύνου, με αποτέλεσμα να απεγκλωβιστεί ο επιβάτης.

Στη συνέχεια, αφού ελέγχθηκε το κλείσιμο των θυρών από τον οδηγό και τον σταθμάρχη της «Ν. Ιωνίας», ο συρμός συνέχισε το δρομολόγιο ως τον επόμενο σταθμό «Πευκάκια», όπου εκκενώθηκε, για να πραγματοποιηθεί, όπως προβλέπεται σε ανάλογες περιπτώσεις, ο απαραίτητος έλεγχος στο Αμαξοστάσιο Πειραιά από εξειδικευμένο προσωπικό.

Στον σταθμό «Πευκάκια» ο σταθμάρχης προσέφερε στον επιβάτη τις πρώτες βοήθειες και κάλεσε το ΕΚΑΒ. Άμεσα κατέφθασε στο σημείο μηχανή του ΕΚΑΒ και μετά τον έλεγχο ο επιβάτης αποχώρησε οικειοθελώς και ζήτησε ακύρωση της κλήσης του ασθενοφόρου.

Η ΣΤΑ.ΣΥ εξετάζει τις ακριβείς συνθήκες του συμβάντος. Με αφορμή σε αυτό, υπενθυμίζει στους επιβάτες, ότι απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος από τον συρμό μετά τον χαρακτηριστικό, προειδοποιητικό ήχο κλεισίματος των θυρών για λόγους ασφάλειας.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων