Με ειδική ρομποτική συσκευή περπάτησε παραπληγικός αθλητής στο Παρίσι (video) | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Με ειδική ρομποτική συσκευή περπάτησε παραπληγικός αθλητής στο Παρίσι (video)

Ο Κέβιν Πιέτ είχε καθηλωθεί μετά από ατύχημα που είχε πριν από 11 χρόνια

 medlabnews.gr iatrikanea

Το βίντεο με τον αθλητή Kevin Piette, ο οποίος είναι παραπληγικός, να περπατά ξανά με τη βοήθεια ενός εξωσκελετού και να κρατά την Ολυμπιακή φλόγα, έχει γίνει viral και έχει συγκινήσει τον πλανήτη. Μάλιστα τα πλάνα που δείχνουν τον Piette, διάσημο τενίστα, να μεταφέρει την Ολυμπιακή φλόγα έχει συγκεντρώσει πάνω από 2 εκατομμύρια προβολές.

Mε την βοήθεια ενός εξωσκελετού «made in France», ο παραπληγικός πρώην αστέρας του τένις Κέβιν Πιέτ κατάφερε χθες να περπατήσει κρατώντας την ολυμπιακή δάδα στην πατρίδα του.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το βίντεο με τον Γάλλο αθλητή να διασχίζει τον δρόμο μεταφέροντας την ολυμπιακή φλόγα φορώντας τον εξωσκελετό Atalante της εταιρίας Wandercraft, που εδρεύει στο Παρίσι, έγινε viral.

Στο επίκεντρο της προσοχής των ΜΜΕ βρέθηκε και ο μηχανισμός που του έδωσε την δυνατότητα να σταθεί όρθιος και να περπατήσει ξανά συμμετέχοντας στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός.

Τα τελευταία χρόνια, ο παραπληγικός Πιέτ δεν συνηθίζει να μετακινείται με το αναπηρικό του αμαξίδιο.

Φοράει τον γαλλικό εξωσκελετό υψηλής τεχνολογίας, κατασκευασμένο από την εταιρία Wandercraft, με την οποία συνεργάζεται την τελευταία δεκαετία.

Ο Πιέτ, που έμεινε παράλυτος από τη μέση και κάτω λόγω ενός ατυχήματος πριν από 11 χρόνια, απολαμβάνει το γεγονός ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει ξανά τα πόδια του, ακόμα κι αν αυτό οφείλεται σε ειδικό μηχανισμό.

Ο ειδικά διαμορφωμένος εξωσκελετός μπορεί να βοηθήσει ασθενείς με παράλυση έπειτα από τραυματισμούς στο νωτιαίο μυελό, να περπατήσουν με ασφάλεια, επισημαίνει στον ιστότοπό της η γαλλική εταιρεία τεχνολογίας.

Οι εξωσκελετοί μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κινητοποίηση ανθρώπων με ευρύ φάσμα νευρολογικών προβλημάτων έπειτα από τραυματισμό στο νωτιαίο μυελό.

Στο βίντεο, οι παρευρισκόμενοι ξεσπούν σε επευφημίες και τον υποστηρίζουν θερμά. Με αυτόν τον εξοπλισμό, ο Piette μπορεί να σηκώνεται, να περπατά και να εκτελεί καθημερινές δραστηριότητες με μια νέα αίσθηση ελευθερίας, δείχνοντας στην ανθρωπότητα τις δυνατότητες της τεχνολογίας.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων