Πήγε έγκυος στον ΕΦΚΑ για επίδομα μητρότητας και της είπαν ότι είναι άντρας | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Πήγε έγκυος στον ΕΦΚΑ για επίδομα μητρότητας και της είπαν ότι είναι άντρας

Όπως κατήγγειλε η γυναίκα, όταν μπήκε στην πλατφόρμα, συνειδητοποίησε ότι την είχαν καταχωρημένη ως… άντρα

 

medlabnews.gr iatrikanea

Η Μαρία Πιτσιδήμου, έγκυος στον 8ο μήνα, έρχεται αντιμέτωπη με απίστευτη γραφειοκρατία στον ΕΦΚΑ, σε μια αδιανόητη περίπτωση που φέρνει στο φως τις αδυναμίες και τις παθογένειες του δημοσίου.

Σύμφωνα με την καταγγελία της η κ. Πιτσιδήμου η οποία είναι έγκυος στον 8μηνα, η οποία πήγε να ενημερωθεί για την άδεια μητρότητας και της είπαν ότι είναι…άντρας. Μάλιστα της ζήτησαν πιστοποιητικό γέννησης.

Όπως λέει η γυναίκα η καταχώρησή της ως άντρας έγινε στην πλατφόρμα maternity του ΕΦΚΑ, όπου έλαβε αυτοματοποιημένο μήνυμα που ανέφερε πως το επίδομα αφορά μόνο πολίτες γυναικείου φύλου. Στην προσπάθειά της να διορθώσει το λάθος, η κ. Πιτσιδήμου ήρθε αντιμέτωπη με μια ομηρική γραφειοκρατία.

«Αρχικά κάλεσα το 1555 και υπήρχε ένας μαραθώνιος τηλεφωνημάτων διότι κανείς δεν γνώριζε πώς έγινε αυτό. Έκανα ένα διαδικτυακό ραντεβού, με ενημερώσανε ότι θα έπρεπε να πάω στο μητρώο του ΕΦΚΑ και να κλείσω δια ζώσης ένα ραντεβού. Ρώτησα για το ποια έγγραφα έπρεπε να έχω μαζί μου. Σχετικά με τα έγγραφα που θα έπρεπε να προσκομίσω, μου ζήτησαν εκκαθαριστικό μέχρι και πιστοποιητικό γέννησης» είπε η γυναίκα η οποία πρέπει να παρουσιαστεί στον ΕΦΚΑ την Παρασκευή, και ενώ ώρα του τοκετού πλησιάζει!


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων