Συνάντηση του ΣΦΕΕ με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος στο 9ο SFEE EXECUTIVE BRIEFING | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Συνάντηση του ΣΦΕΕ με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος στο 9ο SFEE EXECUTIVE BRIEFING

Κεντρικό θέμα οι προκλήσεις της Εθνικής Οικονομίας, η φαρμακευτική πολιτική στην Ελλάδα και η συμβολή του φαρμακευτικού κλάδου.
Συνάντηση του  ΣΦΕΕ με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος στο 9ο SFEE EXECUTIVE BRIEFING

medlabnews.gr iatrikanea

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024 το 9ο SFEE Executive Briefing των Γενικών Διευθυντών των εταιρειών-μελών του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιάννη Στουρνάρα, με κεντρικό θέμα τις προκλήσεις της Εθνικής Οικονομίας, την φαρμακευτική πολιτική στην Ελλάδα και τη συμβολή του φαρμακευτικού κλάδου, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Στην συζήτηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τους Chatham House rules,  ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος αναφέρθηκε στις προκλήσεις και τις ευκαιρίες σε μικρο - μακροοικονομικό επίπεδο, επισημαίνοντας ότι ο κλάδος του φαρμάκου είναι ένας κλάδος στρατηγικής σημασίας για τη χώρα, σημειώνοντας ότι η φαρμακευτική πολιτική τα τελευταία χρόνια έχει σε μεγάλο βαθμό διαμορφωθεί υπό το πρίσμα της δημοσιονομικής προσαρμογής που ξεκίνησε την προηγούμενη δεκαετία.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις προκλήσεις της Εθνικής Οικονομίας, την πορεία των μεταρρυθμίσεων, το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF), τις επενδύσεις σε έρευνα και ανάπτυξη (Ε&Α), καθώς και την φαρμακευτική καινοτομία.

H εκδήλωση αποτέλεσε το 9ο Executive Briefing του Συνδέσμου, που πιστοποιεί για άλλη μια φορά μια σταθερή επικοινωνία με την Πολιτεία, τα μέλη της Κυβέρνησης και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στον κλάδο του Φαρμάκου και της Υγείας.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων