Χρυσό για τη Ραφαηλίδου και χάλκινο για την Ανδρεάδη στη σφαιροβολία, ασημένιο η Ζάραγκα στο τριπλούν | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Χρυσό για τη Ραφαηλίδου και χάλκινο για την Ανδρεάδη στη σφαιροβολία, ασημένιο η Ζάραγκα στο τριπλούν

Tα πρώτα μετάλλια στη σφαιροβολία γυναικών

 medlabnews.gr

Η χώρα μας κατέκτησε σήμερα τα πρώτα της μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 στη Μπάνσκα Μπίστριτσα χάρη στις Μαρία Ραφαηλίδου και Αναστασία Ανδρεάδη, που κατέκτησαν την πρώτη και τρίτη θέση αντίστοιχα με 18,46 μ. και 16,70 μέτρα στη σφαιροβολία.

Η Ραφαηλίδου πρόσθεσε στο ενεργητικό της έναν ακόμη σπουδαίο αγώνα και στη σύντομη καριέρα της μία ακόμη σημαντική διάκριση, αφού δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης. Η αθλήτρια ξεκίνησε τον αγώνα της με 17,51 μ. και κατέστησε εξ αρχής πως είναι η κορυφαία, συνέχισε με 18,46 μ., 18,25 μ., 17,89 μ., 17,35 μ. και έκλεισε τον αγώνα της με 17,36 μέτρα, Η Ραφαηλίδου θα μπορούσε να αναδειχθεί νικήτρια με καθεμία από τις έξι βολές της.

Η αθλήτρια, που γυμνάζεται με τον πατέρα της Γιάννης Ραφαηλίδη, μετά την τελευταία της βολή ξέσπασε σε λυγμούς για την μεγάλη της επιτυχία, που ανταμείφθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η νεαρή θα πρέπει άμεσα να αφήσει πίσω της τη μεγάλη επιτυχία και να μείνει ήρεμη για τον αυριανό της αγώνα στον προκριματικό της δισκοβολίας.

Η Ανδρεάδη ξεκίνησε τον αγώνα της αγχωμένα με δύο άκυρες βολές, ωστόσο στην τρίτη της βολή έστειλε τη σφαίρα στα 16,70 μ. και ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, όπου έμεινε μέχρι και την έκτη βολή της Ουκρανός Σέπελ που πέτυχε 17,09. Η αθλήτρια του Τάκη Ανυφαντή στην τελευταία προσπάθεια προσπάθησε να απαντήσει και έστειλε τη σφαίρα πάνω από τα 18,00 μ., ωστόσο δεν μπόρεσε να κρατηθεί εντός τομέα και ήταν άκυρη. Η Ανδρεάδη θα είναι παρούσα στις διοργανώσεις της κατηγορίας και την επόμενη χρονιά, καθώς φέτος είναι πρώτη χρονιά στην κατηγορία Κ18.

Οι δύο αθλήτριες με το τέλος του αγώνα πανηγύρισαν αγκαλιά με τις ελληνικές σημαίες στην πλάτη και τους συναθλητές τους στις εξέδρες να τους αποθεώνουν.

Η χώρα έφτασε σήμερα τα 14 μετάλλια στην ιστορία της διοργάνωσης και τα πέντε χρυσά. Τα σημερινά ήταν τα πρώτα μετάλλια στη σφαιροβολία γυναικών.

Ασημένιο μετάλλιο για την Μελίνα Ζάραγκα στο τριπλούν

Η Μελίνα Ζάραγκα χάρισε το τρίτο μετάλλιο στη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 στην Μπάνσκα Μπίστριτσα με το άλμα στα 13,10 μ. στο τριπλούν. Η αθλήτρια του Παύλου Σκορδιλη έκανε πολύ καλή εμφάνιση σε έναν αγώνα στα μέτρα της κατάφερε να πανηγυρίσει το πρώτο μεγάλο μετάλλιο της καριέρας της.

Η 17χρονη αθλήτρια ξεκίνησε με άκυρο έκανε 13,10 μ. στο δεύτερο, 12,63 μ. στο τρίτο και ήταν άκυρη στην τέταρτη και πέμπτη της προσπάθεια. Η αθλήτρια μέχρι το πέμπτο άλμα ήταν στην κορυφή, ωστόσο η Λετονί Άπσιτε “προσγειώθηκε” στα 13,11 μέτρα! Η Ελληνίδα προσπάθησε να απαντήσει στο έκτο άλμα όπου μετρήθηκε στα 12,99 μέτρα.

Η Ζάραγκα ταξίδεψε στη Σλοβακία με 13,17 μ. και κατάφερε τόσο στον προκριματικό όσο και στον τελικό να κινηθεί κοντά στο ατομικό της ρεκόρ δείχνοντας σταθερότητα στις καλές επιδόσεις. Η αθλήτρια έχει μπροστά της και το παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20 όπου θα διεκδικήσει μια καλή παρουσία.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων