Αρχίζουν οι Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024 από τις 28.08-08.09.2024. Η 12χρονη Αρετή η νεότερη αθλήτρια της ελληνικής αποστολής | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Αρχίζουν οι Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024 από τις 28.08-08.09.2024. Η 12χρονη Αρετή η νεότερη αθλήτρια της ελληνικής αποστολής

Τελετή έναρξης την Τετάρτη 28 Αυγούστου, επίσης εκτός σταδίου, και συγκεκριμένα στην Place de la Concorde. Στη διάσημη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων

medlabnews.gr  

Το Παρίσι είναι έτοιμο να διοργανώσει τους Παραολυμπιακούς Αγώνες τόσο στους αγωνιστικούς χώρους όσο και στα εμβληματικά σημεία της πόλης. Όπως συνέβη και στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε, για πρώτη φορά στην ιστορία των Παραολυμπιακών, να πραγματοποιήσει την τελετή έναρξης την Τετάρτη 28 Αυγούστου, επίσης εκτός σταδίου, και συγκεκριμένα στην Place de la Concorde. Στη διάσημη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων θα θα γίνει η παρέλαση των αθλητών, ενώ τις ημέρες που θα ακολουθήσουν άλλα πολιτιστικά σημεία, όπως ο Πύργος του Άιφελ, το Παλάτι των Βερσαλλιών καθώς και το Grand Palais, θα φιλοξενήσουν ορισμένα από τα αθλήματα.

Η ελληνική εθνική ομάδα της παραολυμπιακής αποστολής, που θα συμμετάσχει στους Αγώνες, αριθμεί 40 μέλη, και συγκεκριμένα 37 αθλητές και αθλήτριες, δύο ramp operators στο μπότσια κι έναν οδηγό αθλητή στον στίβο. Θα διαγωνιστούν σε 10 αθλήματα (κολύμβηση, στίβος, τάε κβον ντο, σκοποβολή, τοξοβολία, ιππασία, ποδηλασία, άρση βαρών, τζούντο και μπότσια), σ’ ένα σύνολο, στο οποίο περιλαμβάνονται 13 αθλητές και αθλήτριες που έχουν κατακτήσει μετάλλια σε προηγούμενους Παραολυμπιακούς Αγώνες.


Η νεαρότερη αθλήτρια της ελληνικής αποστολής που ήδη βρίσκεται στην Γαλλία για την διεξαγωγή των παραολυμπιακών αγώνων είναι η 12χρονη Αρετή.

«Νιώθω ήρεμη και χαρούμενη», δήλωσε η αθλήτρια του Ηρόδικου Θεσσαλονίκης, η οποία θα ταξιδέψει στο Παρίσι πριν καν ξεκινήσει το Γυμνάσιο.

Η ίδια περιγράφει τα συναισθήματά της την ώρα που βρίσκεται στο νερό, τη μεγάλη της αγάπη, ενώ αποκάλυψε ότι όλα ξεκίνησαν μόλις πριν από δύο χρόνια.

Το κορίτσι από την Θεσσαλονίκη που έχει κάνει εντατική προετοιμασία για να συμμετάσχει στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, δεν κρύβει την χαρά της.

Πρωταθλήτρια στα 50 μέτρα ύπτιο στην κατηγορία S1, η 12χρονη Αρετή θα είναι μία από τις 13 Ελληνίδες αθλήτριες που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Η ΕΡΤ θα μεταφέρει στους τηλεθεατές τον παλμό των Παραολυμπιακών Αγώνων, που διεξάγονται στο Παρίσι από τις 28 Αυγούστου έως τις 8 Σεπτεμβρίου 2024, φέρνοντας στο προσκήνιο 4.400 αθλητές και αθλήτριες, που θα αγωνιστούν στα 22 αθλήματα της διοργάνωσης.

Την κορυφαία διοργάνωση του παραολυμπιακού κινήματος καλύπτει η ΕΡΤ μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ2, καθώς και από τα ψηφιακά κανάλια ERTSPORTS 1 και ERTSPORTS 2 μέσω της πλατφόρμας ERTFLIX. Επιπλέον, η ΕΡΑΣΠΟΡ, το αθλητικό site ertsports.gr καθώς και τα επίσημα social media της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, καθ’ όλη τη διάρκεια των Παραολυμπιακών Αγώνων, θα παρέχουν έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, συμβάλλοντας στην πληρέστερη κάλυψη της διοργάνωσης.

Η τελετή έναρξης μεταδίδεται απευθείας την Τετάρτη 28 Αυγούστου, στις 21:00, από την ΕΡΤ2 και με ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα από την ΕΡΤ3, όπως και η τελετή λήξης την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024, στις 21:00.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων