Εκπληκτικός ο Μανόλο. Στο Diamond League πέρασε τα 6 μέτρα στο επί κοντώ | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Εκπληκτικός ο Μανόλο. Στο Diamond League πέρασε τα 6 μέτρα στο επί κοντώ

Εμμανουήλ Καραλής: «Μου είχαν πει ότι οι μαύροι δεν κάνουν άλμα επί κοντώ»

 medlabnews.gr 

Ο Εμμανουήλ Καραλής έγραψε για μία ακόμα φορά ιστορία, καθώς συνέτριψε το Πανελλήνιο ρεκόρ στο Diamond League του Χορζόφ.

Αυτή τη φορά ο Έλληνας άλτης και αθλητής του Ολυμπιακού με άλμα του στα έξι μέτρα κατέρριψε το Πανελλήνιο ρεκόρ, γράφοντας ιστορία λίγες μόλις μέρες μετά το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ο χάλκινος ολυμπιονίκης πέρασε για πρώτη φορά στην καριέρα του τα έξι μέτρα (η προηγούμενη καλύτερη επίδοσή του ήταν τα 5μ.93), έδειξε ότι βρίσκεται σε εκπληκτική κατάσταση και συνεχίζει την καταπληκτική του χρονιά χωρίς να κατεβάζει ταχύτητα στις επιδόσεις του, κάνοντας την μία εμφάνιση καλύτερη από την άλλη.

Ο Εμμανουήλ Καραλής πέρασε με την πρώτη τα 5.62 μ., τα 5.72 μ., τα 5. 82 μ., με τη δεύτερη τα 5.92 μ. και με την τρίτη τα 6.00 μ. Ο αθλητής του Ολυμπιακού βελτίωσε κατά επτά εκατοστά την καλύτερη επίδοσή του και κατ’ επέκταση την καλύτερη επίδοση στην ιστορία του επί κοντώ στην Ελλάδα.

Στην πρώτη ανάρτησή μετά την τεράστια επιτυχία του, αναφέρει χαρακτηριστικά πως δεν πρέπει ποτέ κανείς να εγκαταλείπει τα όνειρά του.

«Μου είπαν ότι οι μαύροι δεν κάνουν άλμα επί κοντώ! Τώρα είμαι ο πρώτος μαύρος άλτης επί κοντώ πάνω από 6 μέτρα! Ποτέ μην εγκαταλείπεις τα όνειρά σου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, έδωσε τα συγχαρητήριά του στον Εμμανουήλ Καραλή.

«Μετά το Ολυμπιακό μετάλλιο ο Εμμανουήλ Καραλής έγινε και ο πρώτος Έλληνας άλτης που περνά τα 6 μέτρα στην ιστορία του επί κοντώ. Μπράβο Μανόλο! Πέτα όλο και πιο ψηλά. Και πάντα με το χαμόγελό σου!», ανέφερε στην ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο «Μανόλο» στο Diamond League της Σιλεσίας, ξεπέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 5,62μ., τα 5,72μ. και τα 5,82 μ., εν συνεχεία είχε άκυρο άλμα στα 5.92μ. για να ξεπεράσει με τη δεύτερη προσπάθεια και τα 5.92, που ήταν επίδοση ένα εκατοστό κάτω από το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ, πριν από το νέο πανελλήνιο ρεκόρ βέβαια που θα ακολουθούσε.

Ο Έλληνας άλτης αποφάσισε να ανεβάσει τον πήχη στα 6.00μ. Μετά από δύο άκυρες προσπάθειες, η τρίτη αποδείχτηκε και τυχερή, κάνοντας το απίστευτο να μπει στο κλαμπ των αθλητών που έχουν «αγγίξει» τα 6.00μ. στο άλμα επί κοντώ. Ο Καραλής αποσύρθηκε από τη συνέχεια του αγώνα έχοντας πετύχει το άλμα της ζωής του, βελτιώνοντας κατά επτά εκατοστά την καλύτερη επίδοσή του.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων