Κώλυσαν κολοβακτηρίδιο από τον Σηκουάνα. Αποσύρονται αθλητές από αγώνες | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Κώλυσαν κολοβακτηρίδιο από τον Σηκουάνα. Αποσύρονται αθλητές από αγώνες

Το Βέλγιο ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει τον αγώνα αφού μια από τις αθλήτριές του στο τρίαθλο, η Κλερ Μισέλ, αρρώστησε

medlabnews.gr iatrikanea 

Το Βέλγιο αποσύρθηκε από τον αγώνα τριάθλου μεικτής σκυταλοδρομίας τη Δευτέρα και η Ελβετία αναγκάστηκε να ανακατέψει το ρόστερ της αφού αθλητές και από τις δύο χώρες αρρώστησαν μετά τους αρχικούς αγώνες τριάθλου στον Σηκουάνα την περασμένη εβδομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Το Βέλγιο ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει τον αγώνα αφού μια από τις αθλήτριές του στο τρίαθλο, η Κλερ Μισέλ, αρρώστησε, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή του .

Η Βελγίδα αθλήτρια του τριάθλου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, μετά τη συμμετοχή της στην κολύμβηση που διεξήχθη στον Σηκουάνα αρρώστησε σοβαρά και νοσηλεύεται με λοίμωξη που της προκάλεσε το βακτήριο E. coli.

Η κατάσταση της υγείας της Μισέλ επιδεινώθηκε τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, επιβεβαιώνοντας τους φόβους για τη μόλυνση των νερών του ποταμού. Έτσι, η αποστολή τριάθλου του Βελγίου αποχώρησε από τους Αγώνες.

Η Γιόλιν Βερμέιλεν, συμπαίκτρια της Μισέλ, είχε περιγράψει τη δυσάρεστη εμπειρία της στη διάρκεια των αγώνων του τριάθλου στον Σηκουάνα. Η Μισέλ τερμάτισε 38ος στον αγώνα τριάθλου γυναικών την Τετάρτη.

Η ελβετική ομάδα, εν τω μεταξύ, έπρεπε να αντικαταστήσει τον Άντριεν Μπρίφοντ, ο οποίος αναγκάστηκε να αποσυρθεί λόγω γαστρεντερικής λοίμωξης. Ο Σάιμον Βέστερμαν θα τον αντικαταστήσει.

Παρά τις δύο ασθένειες, το World Triathlon και το Paris 2024 ανέφεραν σε δήλωση της Κυριακής ότι το τρίαθλο μεικτής σκυταλοδρομίας της Δευτέρας θα προχωρήσει όπως είχε προγραμματιστεί, λέγοντας ότι η ποιότητα του νερού στον Σηκουάνα έχει βελτιωθεί τις τελευταίες ώρες.

Αθλήτρια τριάθλου αποκαλύπτει πώς ήταν η κολύμβηση στον Σηκουάνα

Μια αθλήτρια στο τρίαθλο μίλησε για το πώς είναι να κολυμπάς στον Σηκουάνα μετά τα προβλήματα που προέκυψαν σχετικά με την ποιότητα του νερού του ποταμού στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Προπονήσεις ακυρώθηκαν λόγω των υψηλών επιπέδων ρύπανσης του ποταμού Σηκουάνα που εμπόδιζαν τους αθλητές να μπουν στο νερό στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

Μιλώντας στο VTM μετά τον αγώνα, είπε: «Ήπια πολύ νερό, οπότε θα ξέρουμε αύριο αν είμαι άρρωστη ή όχι» και συνέχισε:

«Δεν έχει γεύση Coca-Cola ή Sprite, φυσικά. Καθώς κολυμπούσα κάτω από τη γέφυρα, ένιωσα και είδα πράγματα που δεν πρέπει να σκεφτόμαστε πολύ. Ο Σηκουάνας ήταν βρώμικος εδώ και εκατό χρόνια, οπότε δεν μπορούν να πουν ότι η ασφάλεια των αθλητών είναι προτεραιότητα. Αυτά είναι βλακείες!».

Η Vermeylen συνέχισε εξηγώντας τα μέτρα που πήρε για να προσπαθήσει να αποφύγει να αρρωστήσει μετά τον αγώνα από τα δυνητικά επικίνδυνα επίπεδα E.Coli που είχαν εντοπιστεί προηγουμένως στο νερό.

«Αν ο αγώνας δεν είχε γίνει, θα ήταν ντροπή για τον οργανισμό, για το Παρίσι, για τη Γαλλία. Ήταν τώρα ή ποτέ, και δεν μπορούσαν να ακυρώσουν εντελώς τον αγώνα.

Τώρα πρέπει απλώς να ελπίζουν ότι δεν θα υπάρξουν πάρα πολλοί άρρωστοι αθλητές. Πήρα προβιοτικά, ήπια το Yakult μου (ιαπωνικό ζαχαρούχο προβιοτικό ρόφημα γάλακτος που έχει υποστεί ζύμωση με το στέλεχος βακτηρίων), δεν μπορούσα να κάνω περισσότερα. Είχα την ιδέα να μην πίνω νερό, αλλά ναι, απέτυχε. Όπως ακριβώς είχα την ιδέα να μην πέσω, αλλά απέτυχε κι αυτό», είπε.

Διαβάστε επισης


Ασυνήθιστες και συνηθισμένες αιτίες τροφικής δηλητηρίασης

Το κοινό κολοβακτηρίδιο E.coli μπορεί να σχετίζεται με τον καρκίνο του εντέρου.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων