Μια συνταγή στο Tic Toc εξαφάνισε όλα τα αγγούρια στην Ισλανδία | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Μια συνταγή στο Tic Toc εξαφάνισε όλα τα αγγούρια στην Ισλανδία

Η συνταγή με αγγούρι κομμένο σε φέτες με σάλτσες και καρυκεύματα κάνει τον γύρο της δημοφιλούς πλατφόρμας

 medlabnews.gr iatrikanea

Πώς ένα ζαρζαβατικό γίνεται viral; Στο 2024 όλα είναι πιθανά. Η πραγματική ερώτηση είναι πώς μια τάση στο TikTok αυξάνει τόσο πολύ τη ζήτηση ενός προϊόντος, που οι προμηθευτές «τρέχουν» για να προλάβουν τις προμήθειες.

Για όλα φταίει το ΤikΤok. Σούπερ μάρκετ στην Ισλανδία έχουν ξεμείνει από αγγούρια από τη στιγμή που ένα βίντεο στο Tiktok τα έκανε ανάρπαστα στους χρήστες.

Η ζήτηση για αγγούρια στην Ισλανδία είναι χωρίς προηγούμενο και οι προμηθευτές αναζητούν λύσεις και γρήγορα για να ικανοποιήσουν τους καταναλωτές.

Στις αρχές Ιουλίου ο σεφ Logan Moffitt μοιράστηκε ένα βίντεο με τον τρόπο που χρησιμοποιεί ένα ολόκληρο αγγούρι. Ο ίδιος, ο οποίος είχε ήδη ένα σημαντικό κοινό 3 εκατομμυρίων οπαδών πριν από τη σειρά του με τα αγγούρια, ήθελε απλώς να προβάλει ένα από τα αγαπημένα του τρόφιμα.

Την τρέλα προκάλεσε η συνταγή για σαλάτα από τριμμένα αγγούρια, σησαμέλαιο, σκόρδο, ξύδι ρυζιού και τσίλι, η οποία κοινοποιήθηκε μαζικά στα κοινωνικά δίκτυα στη μικρή σκανδιναβική χώρα. 

 Η συνταγή έκανε τέτοια επιτυχία που οι παραγωγοί στην Ισλανδία αδυνατούν να ανταποκριθούν και να καλύψουν τις ανάγκες για αγγούρια, είπε η Εταιρεία Πωλήσεων Οπωροκηπευτικών. Αν και μία αλυσίδα σούπερ μάρκετ, η Hagkaup αμφισβητεί την σύνδεση μεταξύ ΤikTok και ζήτησης, είπε στο BBC, ότι οι πωλήσεις των αγγουριών έχουν υπερδιπλασιαστεί.

Η διευθύντρια μάρκετινγκ του SFG είπε ότι οι αγρότες της περιοχές αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες των καταναλωτών αλλά ελπίζει ότι οι προμήθειες θα επανέλθουν στα νορμάλ επίπεδα, στο άμεσο διάστημα. Η Kristín Linda Sveinsdóttir είπε στο BBC ότι η εν λόγω συνταγή έχει αποδειχθεί όντως ότι είναι πολύ δημοφιλής ενώ εκτός από τα αγγούρια έχουν αυξηθεί και οι πωλήσεις στα υπόλοιπα υλικά.

Η τάση αυτή που έγινε viral έχει τις ρίζες της στον Καναδά, όπου ο TikToker Logan Moffitt. «Κάποιες φορές ίσως χρειάζεται να φας ένα ολόκληρο αγγούρι» είναι η ατάκα του σε κάθε συνταγή που μοιράζεται στο TikTok. O Moffitt έχει πάνω από 5,5 εκατ. ακολούθους και από τον Ιούλιο αναρτά σχεδόν καθημερινά συνταγές με αγγούρια. Στην επίμαχη συνταγή που ξετρέλανε τους Ισλανδούς, ο Moffitt συνήθως προσθέτει τυρί κρέμα, αβοκάντο και καπνιστό σολωμό.

Εκπρόσωπος της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Hagkaup ειπε στο BBC, ωστόσο ότι οι ελλείψεις σε αγγούρια ανεξάρτητα από το TikTok είναι κάτι συνηθισμένο αυτή την εποχή στην Ισλανδία. Η αιτία σύμφωνα με αρκετούς φορείς είναι ότι κάποιοι παραγωγοί αγγουριών αυτή την εποχή, αντικαθιστούν τη σοδιά τους και οι καρποί δεν έχουν αποδώσει ακόμα αρκετά. Παράλληλα, πίεση στην προμήθεια ασκεί και η επιστροφή των παιδιών από τις καλοκαιρινές διακοπές.

«Τα πάντα συμβαίνουν παράλληλα» παρατήρησε η κ. Sveinsdóttir αλλά πρόσθεσε ότι η τάση στα social media παραμένει από τους βασικούς παράγοντες. Σημειώνεται ότι οι παραγωγοί στην Ισλανδία, με πληθυσμό 393.600 άτομα, παράγουν περίπου 6 εκατ. αγγούρια ενώ είναι πολύ υπερήφανοι για την παραγωγή τους σε μία χώρα που συχνά έχει ακραίες καιρικές συνθήκες.

@logagm

New cucumber recipe alert 🚨

♬ original sound - Logan

Ο λόγος για το ταπεινό αγγούρι που, παρά τη δημοφιλή εντύπωση πως είναι λαχανικό, είναι στην πραγματικότητα φρούτο. Δεν είναι τόσο γευστικό όσο το κολοκύθι, ούτε εμπνέει παθιασμένες συζητήσεις όπως το μπρόκολο ή τα λαχανάκια Βρυξελλών. Είναι ένα αρκετά αγαπητό από τους καταναλωτές προϊόν στο μανάβικο, σχεδόν ουδέτερο σε γεύση και πολύ δροσερό, που σίγουρα δεν σε πείθει πως μπορεί να αποτελέσει τάση στο TikTok.


Κι όμως, ήρθε η μέρα του. Στις αρχές Ιουλίου ο σεφ Logan Moffitt μοιράστηκε ένα βίντεο με τον τρόπο που χρησιμοποιεί ένα ολόκληρο αγγούρι. Ο ίδιος, ο οποίος είχε ήδη ένα σημαντικό κοινό 3 εκατομμυρίων οπαδών πριν από τη σειρά του με τα αγγούρια, ήθελε απλώς να προβάλει ένα από τα αγαπημένα του τρόφιμα.

Από τότε το όνομά του έχει μπει δίπλα από το αγγούρι και πλέον στο TikTok είναι γνωστός ως “cucumber guy”. Παίρνει το μαντολίνο του, κόβει σε φέτες το αγγούρι, το αναμειγνύει με διάφορες σάλτσες, καρυκεύματα και άλλα προϊόντα, το ανακατεύει και το δοκιμάζει.

«Μερικές φορές πρέπει να φάτε ένα ολόκληρο αγγούρι», λέει συχνά στους θεατές. «Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε».

@logagm

New cucumber recipe alert🚨

♬ original sound - Logan

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων