Προειδοποίηση ότι έρχεται επικίνδυνη κακοκαιρία. Τσακώνονται οι μετεωρολόγοι. Κόλαφος ο Μαρουσάκης | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Προειδοποίηση ότι έρχεται επικίνδυνη κακοκαιρία. Τσακώνονται οι μετεωρολόγοι. Κόλαφος ο Μαρουσάκης

Καθησυχαστικός ως προς την ένταση των καιρικών φαινομένων εμφανίστηκε ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας

 medlabnews.gr 

Για τη νέα κακοκαιρία που θα «χτυπήσει» την επόμενη εβδομάδα τη χώρα προειδοποίησε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, μέσω ανάρτησής του στα social media, η οποία θα είναι ακόμα μεγαλύτερης επικινδυνότητας από τον «BORIS».

Ο γνωστός μετεωρολόγος επεσήμανε, ότι το όνομα της κακοκαιρίας δεν έχει δοθεί επίσημα από την ΕΜΥ, οπότε δεν υφίσταται και στη συνέχεια ενημέρωσε για το νέο επικίνδυνο κύμα που αναμένεται την επόμενη εβδομάδα.

«Η άλλη εβδομάδα πιθανόν να κρύβει μια όντως επικίνδυνη κακοκαιρία για τη χώρα μας όπως σημειώνουμε και στον δεύτερο χάρτη μας με το λευκό βέλος. Για όσους όμως έχουν καθίσει στα πανεπιστημιακά έδρανα και έχουν διδαχτεί Μετεωρολογία θα γνωρίζουν πολύ καλά ότι είμαστε σε μια εποχή όπου η αστάθεια των μετεωρολογικών μοντέλων χτυπάει κόκκινο. Επομένως θα πρέπει να περιμένουμε αρκετές ημέρες ακόμη για να δούμε που θα καθίσει η μπίλια.», έγραψε χαρακτηριστικά ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Τσακώνονται για τον «Boris» οι μετεωρολόγοι

«Ο καιρός όταν είναι να κάνει τη ζημιά θα την κάνει και με μια τοπική αστάθεια, δεν χρειάζεται ονόματα και εξωπραγματικές κακοκαιρίες και το γνωρίζουμε σχεδόν όλοι αυτό» ανέφερε σχετικά σε ανάρτησή του.

Τα τελευταία χρόνια συνηθίζεται η ονοματοδοσία των μετεωρολογικών συστημάτων που προβλέπεται να προκαλέσουν πολύ ισχυρά φαινόμενα, κατά τη διάρκεια της ψυχρής αλλά και της θερμής περιόδου του έτους. Μετά την κακοκαιρία «ΑΤΕΝΑ» οι μετεωρολόγοι έχουν προαναγγείλει την έλευση της κακοκαιρίας «BORIS» που αναμένεται να «χτυπήσει» τη χώρα μας από αύριο Παρασκευή (13/9).

Με αφορμή αυτό το πολυσυζητημένο νέο κύμα κακοκαιρίας ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, με ανάρτησή του στα social media θέλησε να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Ο μετεωρολόγος του OPEN αναφέρει χαρακτηριστικά ότι δεν πρόκειται για επισημοποιημένη κακοκαιρία από την ΕΜΥ, ενώ συμπληρώνει ότι δεν υφίσταται το όνομά της, αφού μόνο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία είναι αρμόδια για την ονοματοδοσία των κυμάτων κακοκαιρίας.

Νωρίτερα ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς σε σχετική ανάρτησή του ήταν καθησυχαστικός για την επικείμενη κακοκαιρία. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η κακοκαιρία που φέρει την ονομασία «Boris», «δεν μπορεί να προκαλέσει επικίνδυνα φαινόμενα στη χώρα μας», επισημαίνοντας ωστόσο ότι χρειάζεται μια σχετική εγρήγορση στα βορειοδυτικά όπου υπάρχει πιθανότητα τα φαινόμενα να είναι ισχυρά. Καθησυχαστικός ως προς την ένταση των καιρικών φαινομένων εμφανίστηκε και ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για το 90% της χώρας.

Ωστόσο ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας, φαίνεται να έχει διαφορετική άποψη, καθώς σε σχετική του ανάρτηση, ανέφερε ότι η κακοκαιρία «Boris» που έρχεται από την Ιταλία, θα επηρεάσει τη χώρα σε πολλές περιοχές, όπως η Κέρκυρα, οι Παξοί-Αντιπαξοι, η Θεσπρωτία, η Πρέβεζα, η Άρτα, τα Ιωάννινα, το Κιλκίς και οι Σέρρες, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές καταιγίδες, τους δυνατούς ανέμους, καθώς και την πτώση της θερμοκρασίας.

Ολόκληρη η ανάρτηση Μαρουσάκη:

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί η είδηση ότι κακοκαιρία με συγκεκριμένο όνομα θα χτυπήσει τη χώρα μας τις επόμενες ώρες - ημέρες. Καταρχάς θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι τα ονόματα των κακοκαιριών που αφορούν τη χώρα μας δίνονται από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) και υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία που ακολουθείται και σκοπός αυτής της διαδικασίας είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη μετάδοση της πληροφορίας προς τους πολίτες και την πολιτεία.



ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 14-09-2024

Στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και το μεσημέρι – απόγευμα στα βόρεια ηπειρωτικά νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους. Στις υπόλοιπες περιοχές σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και το πρωί στα βόρεια και μετά το μεσημέρι στα κεντρικά και νότια 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στη δυτική και τη βόρεια χώρα. Θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 26 με 28 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου. ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 15-09-2024

Στα δυτικά και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά σχεδόν αίθριος καιρός, όμως τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στη Θράκη, τη Μακεδονία και στα ορεινά της Κρήτης θα σημειωθούν λίγες σποραδικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα κεντρικά και τα νότια τμήματα της ανατολικής χώρας και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 24 με 26 βαθμούς και στα ανατολικά και νότια τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 16-09-2024

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα αυξημένες κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά μέχρι το μεσημέρι στα δυτικά και νότια 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 17-09-2024

Άστατος καιρός με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 3 με 4 και από το απόγευμα στο Ιόνιο 5 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο βορειοανατολικό Αιγαίο 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων