Τεράστια επιτυχία. Χρυσός Παραολυμπιονίκης για δεύτερη συνεχόμενη φορά ο Νάσος Γκαβέλας στα 100 μέτρα στην κατηγορία Τ11 (απώλεια όρασης) | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Τεράστια επιτυχία. Χρυσός Παραολυμπιονίκης για δεύτερη συνεχόμενη φορά ο Νάσος Γκαβέλας στα 100 μέτρα στην κατηγορία Τ11 (απώλεια όρασης)

O Γκαβέλας υπερασπίστηκε τον τίτλο που είχε κατακτήσει πριν από τρία χρόνια στο Τόκιο.

medlabnews.gr 

Χρυσός Παραολυμπιονίκης ο Νάσος Γκαβέλας στο στίβο στα 100 μέτρα Τ11, για δεύτερη φορά μετά το Τόκιο, με τον οδηγό του Ιωάννη Νυφαντόπουλο.

Θερμά συγχαρητήρια για την αγωνιστική προσπάθεια του Θανάση και του Ιωάννη, που ανεβάζουν την ελληνική σημαία στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου των Παραολυμπιακών Αγώνων και μας γεμίζουν υπερηφάνεια και χαρά για το κατόρθωμα τους.

Ο Παραολυμπιονίκης των 100 μέτρων του στίβου στην κατηγορία Τ11 (απώλεια όρασης), σε μια κούρσα που έγινε μεγάλη μάχη για τα τρία μετάλλια, τερμάτισε πρώτος, με συνοδό τον Γιάννη Νυφαντόπουλο, σημειώνοντας χρόνο 11.02.

Μόλις 3 εκατοστά πίσω του, με 11.05, τερμάτισε ο Γάλλος Αντόλφ, ενώ ο Κινέζος Ντι πήρε το χάλκινο με 11.08.

Ετσι, ο Γκαβέλας υπερασπίστηκε τον τίτλο που είχε κατακτήσει πριν από τρία χρόνια στο Τόκιο.

Ο Γκαβέλας έγινε ο τρίτος αθλητής στην ιστορία της Ελλάδας που υπερασπίζεται τον τίτλο του σε Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Το έχουν καταφέρει δύο κολυμβητές: ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης στα 100 μ. ύπτιο S13 (Αθήνα-2004, Πεκίνο-2008) και ο Χρήστος Ταμπαξής στα 50 μ. ύπτιο S1 στις ίδιες διοργανώσεις.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης ευχαρίστησε δημόσια τον οδηγό του Γιάννη Νυφαντόπουλο και δήλωσε ότι ήρθε στο Παρίσι για να δείξει ποιος είναι το αφεντικό στα 100μ - Θα πάει στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου να πανηγυρίσει μαζί με Τεντόγλου και Καραλή

«Ήμουν σε πολύ δύσκολη ψυχολογική κατάσταση. Όλοι μου έλεγαν τι έγινε Γκαβέλα; Μήπως τελείωσες, μήπως δεν μπορείς να τρέξεις; Όχι μάγκες μπορώ να τρέξω» είπε με τρεμάμενη φωνή στην ΕΡΤ.

Ο Νάσος Γκαβέλας υπογράμμισε για το χρυσό: Ήρθαμε εδώ για να αποδείξουμε ποιος είναι το αφεντικό στα 100μ. Δεν ήρθαμε να χάσουμε. Ήρθαμε για να κερδίσουμε. Μετά τον τραυματισμό του Δημήτρη πέρασε δύσκολα αλλά τα καταφέραμε. Θέλω χαμόγελο και ανθρώπους δίπλα μου να με στηρίζουν».

Είχε προβλέψει ότι θα κερδίσει με 3 εκατ. και κέρδισε. Ο Γιάννης Νυφαντόπουλος από την πλευρά του είπε: «Υποσχέθηκα στον πατέρα του ότι θα τον κάνω να φωνάζει και να κλαίει. Πιστεύω είναι χαρούμενος για τον γιο του. Ήθελα να περάσει ο Νάσος πρώτος την γραμμή τερματισμού».

Ο Γκαβέλας είπε στη συνέχεια ότι θα είνα στο Diamond League των Βρυξελλών (14-14/9) για να το κάψει με τον Καραλή και τον Τεντόγλου.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων