Ο Μετεωρολόγος John Morales περιγράφοντας τον τυφώνα και την καταστροφή που φέρνει λύγισε και ξέσπασε σε κλάματα (video) | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ο Μετεωρολόγος John Morales περιγράφοντας τον τυφώνα και την καταστροφή που φέρνει λύγισε και ξέσπασε σε κλάματα (video)

Ο John Morales τόνισε ότι η κλιματική αλλαγή προκάλεσε τις έντονες συνθήκες του τυφώνα Milton. Το νερό αναμένεται να ξεπεράσει τα 4,5 μέτρα

medlabnews.gr iatrikanea 

Δεν άντεξε μετεωρολόγος, ο οποίος προειδοποίησε για τον τυφώνα Milton και έβαλε τα κλάματα. Συναγερμός έχει σημάνει στην Φλόριντα των ΗΠΑ από την επικείμενη επέλαση του τυφώνα Milton, ο οποίος αναμένεται να χτυπήσεις τις ακτές της περιοχής το πρωί της Πέμπτης (10/10).

Ο Milton είναι ο ισχυρότερος τυφώνας στον Κόλπο του Μεξικού που έχει καταγραφεί τόσο αργά μέσα στο έτος και μεταξύ των τριών ισχυρότερων σε οποιαδήποτε στιγμή. Είναι ένας από τους μόλις επτά τυφώνες του Ατλαντικού ή του Κόλπου που έχουν καταγραφεί και αυξήθηκαν από την κατηγορία 1 σε 5 μέσα σε 24 ώρες και μάλιστα με τον δεύτερο ταχύτερο ρυθμο

Ένας μετεωρολόγος, ο John Morales τόνισε ότι η κλιματική αλλαγή προκάλεσε τις έντονες συνθήκες του τυφώνα Milton, ενώ περιέγραψε την καταιγίδα που αναμένεται να χτυπήσει τις επόμενες ώρες την Φλόριντα.

«Απίστευτος, απίστευτος, απίστευτος τυφώνας, έπεσε... έπεσε 50 millibar σε 10 ώρες. Ζητώ συγγνώμη, αυτό είναι απλώς φρικτό», ανέφερε χωρίς να καταφέρει να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

«Οι μέγιστοι παρατεταμένοι άνεμοι είναι 160 μίλια/ώρα και δυναμώνουν στον Κόλπο του Μεξικού, όπου μπορείτε να φανταστείτε ότι οι θάλασσες είναι απίστευτα ζεστές. Δεν χρειάζεται να σας πω, η υπερθέρμανση του πλανήτη και η κλιματική αλλαγή οδηγούν σε αυτό και γίνονται μια αυξανόμενη απειλή για το Yucatan, συμπεριλαμβανομένων των Mérida και Progreso και άλλων περιοχών εκεί», πρόσθεσε.

Παρά το γεγονός ότι ο τυφώνας θα αρχίσει να εξασθενεί φτάνοντας στην Φλόριντα, θα φέρει έντονα και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή. Μάλιστα, τόνισε ότι δεν μπορεί να προβλέψει το ακριβές μέγεθος της καταιγίδες και ζήτησε από τον κόσμο να είναι πολύ προσεκτικός τις επόμενες ώρες.

Βίντεο προσομοίωσης δείχνει πώς θα χτυπήσει τη Φλόριντα

Η άφιξη του Μίλτον έχει θορυβήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες, με τις εκπομπές παρουσίασης καιρικού δελτίου, να καταβάλλουν προσπάθειες, προκειμένου να εξηγήσουν στον κόσμο, πόσο επικίνδυνος θα είναι ο νέος κυκλώνας. Η παρουσιάστρια του Weather Channel, έδειξε μέσω της τεχνολογίας προσομοίωσης, FloodFX, πώς περίπου θα μοιάζει το «χτύπημα» της νέας κακοκαιρίας στη Φλόριντα.

Το νερό αναμένεται να ξεπεράσει τα 4,5 μέτρα σε ορισμένες περιοχές, όπως η Τάμπα. Στο βίντεο του The Weather Channel τα νερά της πλημμύρας φαίνονται να ξεπερνούν σε ύψος κατά πολύ την παρουσιάστρια.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων