Εβδομάδα Υγείας & Πρόληψης για 5η χρονιά στο Δήμο Ν. Σμύρνης | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Εβδομάδα Υγείας & Πρόληψης για 5η χρονιά στο Δήμο Ν. Σμύρνης

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις και ενημερωτικές ημερίδες για το κοινό
Εβδομάδα Υγείας & Πρόληψης για 5η χρονιά στο Δήμο Ν. Σμύρνης
medlabnews.gr iatrikanea

Για πέμπτη χρονιά πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Ν. Σμύρνης η Εβδομάδα Υγείας και Πρόληψης. Είναι ένας θεσμός που ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2019 με σκοπό την πρόληψη της υγείας των πολιτών μέσα από την πραγματοποίηση δωρεάν Ιατρικών Προληπτικών Διαγνωστικών Εξετάσεων που πραγματοποιούνται στα Δημοτικά Πολυϊατρεία και το Τμήμα Υγείας του Δήμου Ν. Σμύρνης καθώς και σε Ιατρικά Διαγνωστικά Κέντρα.

Για το 2024 η 5η Εβδομάδα Υγείας και Πρόληψης πραγματοποιήθηκε από 14 μέχρι και 21 Οκτωβρίου κατά την διάρκεια της οποίας έγιναν δωρεάν πλήθος Ιατρικών Εξετάσεων:

· Καρδιολογικός Έλεγχος ΗΚΓ, Triplex καρδιάς, κλινική εξέταση

· Tεστ μνήμης, κατάθλιψης

· Πρόληψη πτώσεων ηλικιωμένων Otago

· Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας (ΜΟΠ)

· Αξιολόγηση ΜΟΠ και καταγματικού κινδύνου

· Δερματολογική και δερματοσκοπική εξέταση

· Μέτρηση ακοής

· Μέτρηση άγχους-στρες

· Οδοντιατρικός προληλπτικός έλεγχος παιδιών

· Οδοντιατρικός προληπτικός έλεγχος ενηλίκων

· Αιματολογικός και Βιοχημικός έλεγχος

Επίσης πραγματοποιήθηκαν Ενημερωτικές Ημερίδες και στα 5 ΚΑΠΗ από τους ιατρούς των Πολυϊατρείων του Δήμου Ν. Σμύρνης με θεματολογία σχετική με την ειδικότητα του κάθε ιατρού.

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης κ. Γιατζίδης Παναγιώτης τόνισε: "Με την Εβδομάδα Υγείας και Πρόληψης επιδιώκουμε εκτός από την προάσπιση της υγείας των πολιτών, να συμβάλλουμε και στη δημιουργία κουλτούρας για την αναγκαιότητα που υπάρχει οι πολίτες να προβαίνουν σε Ιατρικές Προληπτικές Διαγνωστικές Εξετάσεις, τις οποίες θα επαναλαμβάνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα. Η Κοινωνική Υπηρεσία και το Τμήμα Υγείας μέσα από τη Δομή των Δημοτικών Πολυϊατρείων κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να συμβάλλουν στην προάσπιση της υγείας των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, αλλά και γενικότερα των κατοίκων του Δήμου Ν. Σμύρνης".

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων