Ενα σύντομο αφιέρωμα στις θρυλικές ταινίες που υπέγραψε την μουσική τους ο Μίμης Πλέσσας | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ενα σύντομο αφιέρωμα στις θρυλικές ταινίες που υπέγραψε την μουσική τους ο Μίμης Πλέσσας

Ο σπουδαίος Έλληνας συνθέτης και πιανίστας, Μίμης Πλέσσας, πέθανε λίγες μέρες πριν συμπληρώσει 100 χρόνια ζωής.

 medlabnews.gr

Η Φίνος Φιλμ αποχαιρέτησε τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη, Μίμη Πλέσσα ο οποίος πέθανε σε ηλικία 100 ετών με τον μοναδικό της τρόπο.

Το αφιερωματικό βίντεο περιλαμβάνει σκηνές από τις ταινίες στις οποίες ο Μίμης Πλέσσας είχε γράψει την μουσική και άφησαν το στίγμα τους στο ελληνικό σινεμά.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Φίνος Φιλμ

«Μίμης Πλέσσας. Ένα όνομα, μια ιστορία, ένας μύθος της μουσικής με δεκάδες διακρίσεις και τιμές που λίγοι έχουν καταφέρει. Συνθέσεις που μεγάλωσαν γενιές και γενιές, που μας συντρόφευσαν σε χαρές και λύπες, που μας ταξίδεψαν σε θρυλικά κινηματογραφικά μιούζικαλ, που μας ξεσήκωσαν, μας ενέπνευσαν, μας συγκίνησαν και μας ωρίμασαν.

Το 1965 έγραψε σε προσωπική επιστολή προς τον Φίνο: “Ευτυχώς ο πλούτος δεν μετριέται μονάχα από το περιεχόμενο της τσέπης αλλά και της καρδιάς κι εκεί νομίζω πως είμαι κροίσος». Ο μελωδικός μας μαέστρος, συμπλήρωσε έναν αιώνα ζωής κοντά μας και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα παραμείνει “αιώνιος”.

Τον αποχαιρετούμε με ένα σύντομο αφιέρωμα στις θρυλικές ταινίες που υπέγραψε την μουσική τους αλλά και στην σπουδαία μουσική σύνθεση που έγραψε για την ταινία “Οι Σφαίρες Δεν Γυρίζουν Πίσω” (1967), κατακτώντας το Βραβείο Καλύτερης Μουσικής Επένδυσης στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Αντίο μαέστρο..»

Ο σπουδαίος Έλληνας συνθέτης και πιανίστας, Μίμης Πλέσσας, πέθανε λίγες μέρες πριν συμπληρώσει 100 χρόνια ζωής.

Την είδηση έκανε γνωστή τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα με ανάρτησή της σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης η σύζυγός του Λουκίλα Καρρέρ.

Όπως τόνισε αποχαιρετώντας τον: «Κι εσύ δεν θα ’σαι πλάι μου, αστέρι της ζωής μου». «Θα είσαι πάντα μέσα μου και θα με προστατεύεις», πρόσθεσε. «Το κοινό ταξίδι ζωής έφτασε στο τέλος του μέχρι να ανταμώσουμε. Ευγνώμων για όλα, σε ευχαριστώ για όλα, σε λατρεύω για πάντα», συμπλήρωσε.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων