Με 21 νεκρούς και τεράστιες καταστροφές το πέρασμα της Κακοκαιρίας Cassandra από την Βοσνία Ερζεγοβίνη | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Με 21 νεκρούς και τεράστιες καταστροφές το πέρασμα της Κακοκαιρίας Cassandra από την Βοσνία Ερζεγοβίνη

«Άκουσα ανθρώπους να ουρλιάζουν και ξαφνικά όλα ησύχασαν. Τότε σκέφτηκα ότι όλοι είναι νεκροί εκεί

 medlabnews.gr

Διασώστες και εθελοντές σκάβουν με τα χέρια τους τα συντρίμμια που άφησε πίσω της η κακοκαιρία  Cassandra στη Βοσνία Ερζεγοβίνη, ώστε να βρουν ανθρώπους των οποίων τα ίχνη χάθηκαν από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις.

Από την Παρασκευή (04.10.2024) η Βοσνία Ερζεγοβίνη μετρά τις πληγές της. Η κακοκαιρία προκάλεσε τις φονικότερες πλημμύρες που έχουν γίνει στη χώρα τα τελευταία χρόνια.

Μέχρι στιγμής 21 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και δεκάδες αγνοούνται ακόμη στην περιοχή Jablanica, 70 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Σαράγεβο.

«Άκουσα ανθρώπους να ουρλιάζουν και ξαφνικά όλα ησύχασαν. Τότε σκέφτηκα ότι όλοι είναι νεκροί εκεί», δήλωσε στο Reuters μία 62χρονη γυναίκα που αν και το σπίτι της υπέστη ζημιές, εκείνη βγήκε σώα, σύμφωνα με το Reuters.

Στο χωριό Donja Jablanica κάτοικοι και διασώστες προσπαθούν από σήμερα το πρωί να σκάψουν μέσα στα συντρίμμια ώστε να βοηθήσουν τους εγκλωβισμένους.

Λόγω της σφοδρότητας των πλημμυρών την Παρασκευή όπου ξέσπασε η κακοκαιρία, ένα λατομείο πάνω από το συγκεκριμένο χωριό κατέρρευσε με αποτέλεσμα μπάζα να «χυθούν» πάνω στα σπίτια του χωριού.

Οι πλημμύρες έγιναν λίγο καιρό μετά μιας άνευ προηγουμένου καλοκαιρινής ξηρασίας που προκάλεσε την αποξήρανση πολλών ποταμών και λιμνών.

Φωτογραφία Reuters

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων