Μαρουσάκης: Έρχεται κακοκαιρία με τοπικά έντονες βροχές με μεγάλο όγκο νερού - καταιγίδες και χαλάζι | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Μαρουσάκης: Έρχεται κακοκαιρία με τοπικά έντονες βροχές με μεγάλο όγκο νερού - καταιγίδες και χαλάζι

Ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση στη χώρα μας με την διέλευση ενός ψυχρού μετώπου

medlabnews.gr

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού έρχεται σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη τις επόμενες ημέρες. «Είναι πιθανό να δούμε συνολικό όγκο νερού που μπορεί να φτάνει ή και να ξεπερνά τους 100 τόνους ανά στρέμμα», γράφει στην ανάρτησή του ο μετεωρολόγος.

Βαρομετρικό χαμηλό από την περιοχή της Ιταλίας αναμένεται να απασχολήσει αρκετά γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας μας το διάστημα Παρασκευή - Δευτέρα και με κύρια χαρακτηριστικά τις τοπικά έντονες βροχές - καταιγίδες οι οποίες είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλάζι, μεγάλη συχνότητα κεραυνών και απότομες ενισχύσεις των ανέμων.

Οι περιοχές που θα βρεθούν στο επίκεντρο αυτής της κακοκαιρίας θα είναι η δυτική Ελλάδα όπως επίσης και τα ανατολικά - βορειοανατολικά τμήματα της χώρας μας. Στα παραπάνω γεωγραφικά διαμερίσματα είναι πιθανό να δούμε συνολικό όγκο νερού που μπορεί να φτάνει ή και να ξεπερνά τους 100 τόνους ανά στρέμμα. Ακολουθούν χάρτες που οπτικοποιούν όσα περιγράψαμε. Δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή!

Τέλος, ανέφερε ότι το Σάββατο το απόγευμα αναμένονται στην Αττική μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες, ενώ την Κυριακή και την Δευτέρα θα εκτονωθεί η κακοκαιρία στα ανατολικότερα άκρα της χώρας.



Ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση στη χώρα μας με την διέλευση ενός ψυχρού μετώπου, από τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής (04-10-24) μέχρι το βράδυ του Σαββάτου (05-10-24), με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και τα βορειοανατολικά τμήματα.

Αναλυτικά:

Α. Παρασκευή (04-10-24)

Από τις απογευματινές ώρες βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν αρχικά το βόρειο Ιόνιο και βαθμιαία την Ήπειρο, τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο. Πιθανόν, κατά τη διάρκεια της νύχτας να επηρεαστούν πρόσκαιρα και τα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας.

Εξασθένηση των φαινομένων από τη νύχτα στα βορειοδυτικά.

Β. Σάββατο (05-10-24)

α) Από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι το μεσημέρι, βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.

β) Από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι το βράδυ, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr). Η επικαιροποίηση των προγνώσεων θα γίνεται ανά δωδεκάωρο.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων