Σεισμός 4,5 Ριχτερ στη Θήβα. Τι λένε Λέκας και Παπαδόπουλος | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Σεισμός 4,5 Ριχτερ στη Θήβα. Τι λένε Λέκας και Παπαδόπουλος

Αισθητός και στην Αθήνα έγινε ο σεισμός των 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ

 medlabnews.gr

Αισθητός και στην Αθήνα έγινε ο σεισμός των 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 09:18 το πρωί της Δευτέρας (7.10.24) με τους σεισμολόγους πάντως να εμφανίζονται καθησυχαστικοί.

Ο σεισμός είχε επίκεντρο 4 χιλιόμετρα νότια, νοτιοδυτικά της Θήβας και εστιακό βάθος 13,8 χιλιόμετρα. Όπως τονίζουν οι σεισμολόγοι, πρόκειται για ρήγμα που δεν έχει τη δυνατότητα να δώσει μεγάλο σεισμό.

«Έχει γίνει πάνω σε ένα ρήγμα το οποίο έχει εξαντλήσει τη δυναμικότητά του, από τους 300 περίπου σεισμούς που είχαν εκδηλωθεί στην ίδια περιοχή, πριν δύο χρόνια», υπογραμμίζει στο newsit.gr ο προέδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής Γεωλογίας και Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμιος Λέκκας.

«Συνεπώς δεν έχει τη δυνατότητα να δώσει αξιόλογο σεισμό. Παρακολουθούμε ωστόσο την εξέλιξή του, αλλά δε μας ανησυχεί κάτι», επισημαίνει.

Τι λέει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος

Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι «πρέπει να περιμένουμε την αναθεωρημένη λύση και να δούμε και τη μετασεισμική ακολουθία για να βγάλουμε συμπεράσματα. Παρακολουθούμε το φαινόμενο». Ακριβώς στην ίδια περιοχή που και στο παρελθόν έχει δώσει σεισμούς έγινε ο νέος σήμερα στην Θήβα, σύμφωνα με τον Γεράσιμο Παπαδόπουλο.

Όπως είπε ο σεισμολόγος για τα 4,5 Ρίχτερ, «ο σεισμός έγινε στις 09:19, 5 χλμ. νότια της Θήβας. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, ο σεισμός είχε μέγεθος 4,8 Ρίχτερ. Έγινε δε, αισθητός και σε κάποιες περιοχές της Αττικής».

Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι «πρέπει να περιμένουμε την αναθεωρημένη λύση και να δούμε και τη μετασεισμική ακολουθία για να βγάλουμε συμπεράσματα. Παρακολουθούμε το φαινόμενο».

Διαβάστε επίσης

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων