medlabnews.gr iatrikanea
Ο σύζυγός της 54χρονης που έφυγε από τη ζωή το Σάββατο μετά από ραγδαία επιδείνωση της υγείας της “χτυπημένη” από τον ιό της μηνιγγίτιδας, μίλησε για το πως εξελίχθηκε μέσα σε λίγη ώρα η ασθένεια.
Οι αρχικές εκτιμήσεις για την αιτία θανάτου της 54χρονης γυναίκας στον Πύργο φαίνεται να επιβεβαιώνονται, καθώς διαπιστώθηκε πως προσβλήθηκε από κεραυνοβόλο μηνιγγίτιδα, το ίδιο στέλεχος που είχε μολύνει και τον νεαρό φοιτητή στην Πάτρα.
Οι γιατροί την διασωλήνωσαν αμέσως και την εισήγαγαν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου δυστυχώς κατέληξε το απόγευμα της ίδιας ημέρας
Σύμφωνα με δηλώσεις του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, Σπύρου Πολίτη στο Patrisnews, η γυναίκα παρουσίασε ξαφνικά συμπτώματα το πρωί του Σαββάτου.
Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο του Πύργου με υψηλό πυρετό, και τα πρώτα συμπτώματα της νόσου.
Οι γιατροί την διασωλήνωσαν αμέσως και την εισήγαγαν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου δυστυχώς κατέληξε το απόγευμα της ίδιας ημέρας
Μετά την επιβεβαίωση της διάγνωσης, ενημερώθηκαν άμεσα οι συγγενείς της 54χρονης, το πλήρωμα του ΕΚΑΒ που τη μετέφερε, καθώς και οι συνάδελφοί της, ώστε να λάβουν την απαραίτητη χημειοπροφύλαξη.
Ο σύζυγός της 54χρονης που έφυγε από τη ζωή το Σάββατο μετά από ραγδαία επιδείνωση της υγείας της “χτυπημένη” από τον ιό της μηνιγγίτιδας, μίλησε στο ilialive.gr για το πως εξελίχθηκε μέσα σε λίγη ώρα η ασθένεια.
Ο Παναγιώτης Αριστόπουλος εξήγησε τα κοινά συμπτώματα που παρουσίασε η σύζυγός του Κατερίνα Γεωργοπούλου, λίγες ημέρες πριν και πως ο αθώος πονόλαιμος αποδείχθηκε πως έκρυβε μια τραγική κατάληξη για την άτυχη γυναίκα που άφησε πίσω της τον σύζυγό και τους δύο λεβέντες της
Η τραγική αυτή εξέλιξη έχει προκαλέσει ανησυχία στην τοπική κοινωνία, ενώ οι υγειονομικές αρχές βρίσκονται σε εγρήγορση για την πρόληψη περαιτέρω κρουσμάτων.
Η μηνιγγίτιδα δεν είναι εύκολο να αναγνωριστεί στα πρώιμα στάδια, και τα συμπτώματα της μπορεί να είναι παρόμοια με εκείνα της κοινής γρίπης. Στα μεγαλύτερα παιδιά και τους ενήλικες τα κύρια συμπτώματα που προειδοποιούν για μηνιγγίτιδα είναι ο αιφνίδιος υψηλός πυρετός, η ευερεθιστικότητα, ο εμετός, η κεφαλαλγία, η δυσκαμψία του αυχένα, η ευαισθησία στο φως, η υπνηλία, ο μυϊκός πόνος και ο πόνος στα πόδια. Σπανιότερα, ο ασθενής μπορεί να παρουσιάσει και δερματικό εξάνθημα, κάτι που συνήθως υποδηλώνει βαριά νόσο.Αν η νόσος δεν αντιμετωπισθεί έγκαιρα τότε ο ασθενής μπορεί να πέσει ακόμα και σε κώμα. Η θεραπεία της μηνιγγίτιδας πρέπει να γίνεται πάντοτε στο νοσοκομείο με τη χορήγηση των κατάλληλων αντιβιοτικών. Όσο νωρίτερα αρχίσει η θεραπεία τόσο καλύτερη είναι και η έκβαση της νόσου.
Τα κυριότερα συμπτώματα της μηνιγγίτιδας
• πυρετός
• λήθαργος
• πόνος στα μάτια
• άρνηση λήψης τροφής
• μη φυσιολογικό χρώμα του δέρματος
• εξάνθημα
• φωτοφοβία
• αυχενική δυσκαμψία
• μη αίσθηση του χώρου
• σηπτικό σοκ
• Μείωση της όρεξης για φαγητό
• Υψίσυχνο κλάμα
• Ανησυχία
• Υπνηλία
• Υποτονία
• Λήθαργο
• Πυρετό
• Πονοκέφαλος
• Πυρετός
• Αυχενική Δυσκαμψία
• Σπασμοί
• Ευερεθιστότητα
• Υπνηλία
• Λήθαργος
• Ναυτία ή έμετοι
• Φωτοευαισθησία (ο ασθενής ενοχλείται όταν κοιτάει το φως)
• Έλλειψη όρεξης φαγητού
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου