Επανήλθε με επικαιροποιημένο βίντεο του ο Ολλανδός αστρονόμος. Λέει ότι προέβλεψε τον σεισμό των νήσων Κέιμαν (video) | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

slide 23 to 28 of 12

Επανήλθε με επικαιροποιημένο βίντεο του ο Ολλανδός αστρονόμος. Λέει ότι προέβλεψε τον σεισμό των νήσων Κέιμαν (video)

Είχαμε έναν μεγάλο σεισμό 7,6 Ρίχτερ στην Καραϊβική Πλάκα σεισμό 7,6 Ρίχτερ στην Καραϊβική Πλάκα

 

 medlabnews.gr

Ο Ολλανδός αμφιλεγόμενος ερευνητής Φρανκ Χούγκερμπετς αναφέρθηκε στις ημερομηνίες που πιστεύει ότι θα κορυφωθεί η σεισμική ακολουθία στη Σαντορίνη. Μπορεί ένας αμφιλεγόμενος ερευνητής που χρησιμοποιεί τις κινήσεις των πλανητών να προβλέψει έναν μεγάλο σεισμό;

Μπορεί ένας αμφιλεγόμενος ερευνητής που χρησιμοποιεί τις κινήσεις των πλανητών να προβλέψει έναν μεγάλο σεισμό;

Ο λόγος για τον Ολλανδό Φρανκ Χούγκερμπετς στη νέα του ανάλυση για τους πιθανούς σεισμούς αναφέρει ότι η σεισμική ακολουθία αναμένεται να κορυφωθεί στις 21 με 23 Φεβρουαρίου.

Είχαμε έναν μεγάλο σεισμό 7,6 Ρίχτερ στην Καραϊβική Πλάκα, στην περιοχή των Νήσων Κέιμαν. Όπως είχα πει η 8 Φεβρουαρίου θα ήταν πιο πιθανό και περίμενα έναν σημαντικό σεισμό 6 Ρίχτερ. Αντί αυτού είχαμε μεγαλύτερο από 7 Ρίχτερ. Αυτό συνέβη γιατί παρέβλεψα ότι στις 4 και 5 Φεβρουαρίου έδειξα την πλανητική σύνοδο Ερμη - Ηλίου - Αρη, αλλά παρέλειψα να αναφέρω τη σωστή γωνία (90ο) με την Αφροδίτη,. Είχε μεγάλη διάρκεια γιατι η Αφροδίτη έκανε ορθή γωνία με τον Δία και τον Κρόνο ταυτόχρονα. Θέλω να τονίσω ότι είναι πάντα η σύγκλιση της πλανητικής γεωμετρίας που είναι αποτελεσματική για τη σεισμική δραστηριότητα. 

Η χωρική ομαδοποίηση είναι αυτό που βλέπουμε αυτή τη στιγμή στο Αιγαίο Πέλαγος και μάλιστα σε μια συγκεκριμένη περιοχή. Αυτό είναι το σμήνος σεισμών που συμβαίνει εκεί. Το ανέφερα και στην προηγούμενη ειδική ενημέρωση. 

 Το επόμενο χρονικό πλαίσιο είναι αρκετά κρίσιμο, μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου. Έχουμε διπλάσια σύγκλιση κρίσιμης πλανητικής γεωμετρίας. Μας καλεί σε εγρήγορση για τις 20 έως τις 23 Φεβρουαρίου περιμένοντας ένα μεγάλο σεισμό ή και περισσότερους. 

Για το λόγο αυτό, ο Χούγκερμπετς αναφέρει  ότι δεν αποκλείεται να ζήσουμε σεισμό μέχρι και 7 ρίχτερ (όχι αναγκαστικά στη Σαντορίνη).

Υπενθυμίζεται ότι ο αμφιλεγόμενος Ολλανδός «ερευνητής», υποστηρίζει ότι είχε προβλέψει τον μεγάλο σεισμό στην Τουρκία, όταν 7,8 Ρίχτερ έπληξαν 11 επαρχίες το πρωί της 6ης Φεβρουαρίου 2023, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περισσότεροι από 59.000 πολίτες.

Τι (του) απαντούν οι Έλληνες επιστήμονες

Θέση για τα όσα ανέφερε παλαιότερα ο Χούγκερμπετς είχε πάρει ο σεισμολόγος Κώστας Παπαζάχος.

«Ο σεισμολόγοι αλλά και πάρα πολλές επιστήμες ταλαιπωρούνται από ανθρώπους οι οποίοι αυτοχαρακτηρίζονται ερευνητές και δυστυχώς αυτή τη στιγμή το Διαδίκτυο δίνει τη δυνατότητα στον καθένα να αναπαράγει με ανεύθυνο τρόπο ειδήσεις» είχε τονίσει.

«Αυτός είναι ένας άνθρωπος ο οποίος δεν είναι ερευνητής, δεν δουλεύει σε κανένα ερευνητικό κέντρο, δεν έχει κάποια επιστημοσύνη, ο όποιος ισχυρίζεται ότι χρησιμοποιεί μεθόδους αστρονομίας και μπορεί να προβλέψει τους σεισμούς. Αυτός ο άνθρωπος δεν έχει μεθοδολογία, δεν έχει δεδομένα» συμπλήρωνε ο κ. Παπαζάχος.

Στο ίδιο μήκος κύματος βρέθηκε και ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας ο οποίος ζήτησε από τους κατοίκους της Σαντορίνης να εμπιστεύονται όσα λένε οι δύο επιτροπές που ερευνούν τη σεισμική ακολουθία και την ηφαιστειακή δραστηριότητα.

«Άρα, λοιπόν, δεν θα πρέπει να δίνουν σημασία σε Τούρκους, Ολλανδούς και όποιες άλλες εθνικότητες αναμειγνύονται στο θέμα γιατί δεν έχουν πλήρη γνώση των δεδομένων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λέκκας.

Ο Ολλανδός επιμένει

Μιλώντας για την περίπτωση της χώρας μας, λέει πως το ηφαιστειακό της τόξο ξεκινά από τα παράλια της νοτιοδυτικής Τουρκίας, διασχίζει τις Κυκλάδες και καταλήγει στα παράλια της ηπειρωτικής Ελλάδας: μεταξύ της βορειοανατολικής Πελοποννήσου και της νοτιοανατολικής Στερεάς.

Δείχνοντας το εν λόγω τόξο, που ξεκινά από την Κω και τη Νίσυρο, συνεχίζει στη Σαντορίνη και Μήλο και καταλήγει στα Μέθανα, ο Φρανκ Χούγκερμπιτς επισημαίνει ότι εκεί υπάρχουν μερικά ηφαίστεια, με αυτό της Σαντορίνης να είναι το πιο «διαβόητο».

Από 1900 και μετά, μπορούμε να δούμε μόνο 3 σεισμούς από 6,6 Ρίχτερ και πάνω εκεί, σημειώνει ο ερευνητής. Έναν 6,6 στην ανατολική Τουρκία το 2017, έναν 7 Ρίχτερ πιο δυτικά το 1926 και έναν 7,7 Ρίχτερ το 1956 στην περιοχή όπου σημειώνονται σήμερα οι δονήσεις.

Στο ερώτημα εάν μέσα στο τωρινό μπαράζ δονήσεων στις Κυκλάδες θα δούμε έναν πιο ισχυρό σεισμό από αυτούς που έχουν σημειωθεί μέχρι τώρα (ο μεγαλύτερος ήταν 5 Ρίχτερ), ο Φρανκ Χούγκερμπιτς απαντά πως είναι πιθανό.

Το βίντεο του Χούγκερμπιτς για τις Κυκλάδες:



Διαβάστε επίσης

Καμπανάκι Ολλανδού ερευνητή για μεγάλο σεισμό στην Ελλάδα. Τι απαντά ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος;

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων