Καμπανάκι Ολλανδού ερευνητή για μεγάλο σεισμό στην Ελλάδα. Τι απαντά ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος; | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Καμπανάκι Ολλανδού ερευνητή για μεγάλο σεισμό στην Ελλάδα. Τι απαντά ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος;

Ο Ολλανδός ερευνητής από το ολλανδικό ινστιτούτο «Solar System Geometry Survey», έναν χρόνο πριν είχε προβλέψει τον φονικό σεισμό 7,8 Ρίχτερ στην Τουρ

 medlabnews.gr

Ο Φρανκ Χούγκερμπετς, ο αμφιλεγόμενος Ολλανδός επιστήμονας ο οποίος είχε προβλέψει τους δίδυμους φονικούς σεισμούς που ρήμαξαν τη νότια Τουρκία τον Φεβρουάριο του 2023 ξαναχτυπά με πρόβλεψη... για την Ελλάδα. 

 Ο συγκεκριμένος επιστήμονας δεν είναι σεισμολόγος και χρησιμοποιεί την αστρονομία για να προβλέψει σεισμούς έχοντας κάνει δεκάδες σωστές προβλέψεις για σεισμούς στην Τουρκία τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. 

Ανοίγει ξανά τη συζήτηση για το ενδεχόμενο ενός μεγάλου σεισμού στην Ελλάδα ο Ολλανδός ερευνητής Φρανκ Χούγκερμπετς, μετά τον σεισμό στο Τσανάκαλε της Τουρκίας που αν και 4,7 Ρίχτερ, έγινε αισθητός σε περιοχές της χώρας μας.

Ο Ολλανδός ερευνητής από το ολλανδικό ινστιτούτο «Solar System Geometry Survey», έναν χρόνο πριν είχε προβλέψει τον φονικό σεισμό 7,8 Ρίχτερ στην Τουρκία. Συγκεκριμένα, δύο ημέρες πριν από τα 7,8 Ρίχτερ στην Τουρκία είχε κάνει μία ανάρτηση πως «αργά ή γρήγορα θα γίνει ένας σεισμός περίπου 7,5 Ρίχτερ σε αυτή την περιοχή (Νότια-Κεντρική Τουρκία, Ιορδανία, Συρία, Λίβανος)». Δύο ημέρες μετά επιβεβαιώθηκε…

Αυτή τη φορά, με δύο αναρτήσεις του προειδοποιεί την Ελλάδα να είναι σε επιφυλακή.

«Η Ελλάδα και τα Δωδεκάνησα βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο. Ενώ στην Ελλάδα γίνονται σεισμοί άνω των 6 Ρίχτερ ανά 2 χρόνια, δεν έχει σημειωθεί τέτοια δόνηση από το 2021. Τελευταία φορά που τα Δωδεκάνησα είχαν μεγάλο σεισμό ήταν πριν από τέσσερα χρόνια», σημειώνει ο Χούγκερμπερτς.

Σε δεύτερη ανάρτησή του μάλιστα καλεί τους Έλληνες να είναι προσεκτικοί. «Να είσαι προσεκτικοί. Ένας ισχυρότερος σεισμός στην περιοχή είναι πιθανός», έγραψε.

Τι απαντά ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος στις προβλέψεις Ολλανδού ερευνητή;

Τις τοποθετήσεις του Ολλανδού ερευνητή, που προβλέπει τους σεισμούς με βάση τις κινήσεις των πλανητών, δεν άφησε αναπάντητες ο γνωστός σεισμολόγος και καθηγητής, κ. Γεράσιμος Παπαδόπουλος αποκαλώντας τον «ερασιτέχνη του Διαδικτύου».

«Τα στοιχεία της δήθεν πρόβλεψης είναι γενικά και αόριστα» επισημαίνει ο κ. Παπαδόπουλος και εξηγεί ότι «δεν έχουμε δει πουθενά ούτε τα χαρακτηριστικά της μεθόδου ούτε τους υπολογισμούς».

Μάλιστα, προκειμένου να κλείσει το ζήτημα και να καθησυχάσει του πολίτες επισημαίνει ότι: «Στην αστρονομία υπάρχουν πολλοί πετυχημένοι ερασιτέχνες. Στη σεισμολογία ουδείς».

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Δήθεν πρόβλεψη σεισμού από Ολλανδό ερευνητή.

1. Ερευνητής δεν είναι. Είναι ερασιτέχνης που βγαίνει στο διαδίκτυο και γράφει ό,τι θέλει. Στην αστρονομία υπάρχουν πολλοί πετυχημένοι ερασιτέχνες. Στη σεισμολογία ουδείς.

2. Τα στοιχεία της δήθεν πρόβλεψης είναι γενικά και αόριστα.

3. Η μέθοδος της δήθεν πρόβλεψης βασίζεται, λέει, στις κινήσεις των πλανητών. Πουθενά δεν έχουμε δει τα χαρακτηριστικά της μεθόδου και τους υπολογισμούς.

4. Είχε, λέει, προβλέψει το σεισμό της Τουρκίας το 2023. Ανακριβές!

Συμπέρασμα, αναξιόπιστη ιστορία».

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων