Επανεμφανίστηκε απόσκομο ψάρι που θεωρείται κακός οιωνός. Γιατί το θεωρούν προάγγελο καταστροφής; (video) | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Επανεμφανίστηκε απόσκομο ψάρι που θεωρείται κακός οιωνός. Γιατί το θεωρούν προάγγελο καταστροφής; (video)

Είναι ένα από τα μακρύτερα ψάρια του ωκεανού και μπορεί να φτάσει σε μήκος τα οκτώ μέτρα

 medlabnews.gr

Σπάνιο ψάρι μήκους 3 μέτρων ξεβράστηκε στη δυτική Τασμανία, προκαλώντας θαυμασμό και επιστημονικό ενδιαφέρον Το ψάρι βαθέων υδάτων που αποκαλείται «ψάρι της Αποκάλυψης ή της καταστροφής» γιατί θεωρείται προάγγελος κακών ειδήσεων, εντοπίστηκε στη δυτική ακτή της Τασμανίας, νότια της ηπειρωτικής Αυστραλίας.

Το εξαιρετικά σπάνιο «ψάρι-κουπί», μήκους περίπου 2,7 μέτρων, εντοπίστηκε στην παραλία Ocean Beach της Τασμανίας τη Δευτέρα από την Sybil Robertson, η οποία είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο της. Η Robertson περιέγραψε την εμπειρία της λέγοντας: «Ήταν τρομερό. Απλώς ήξερα ότι ήταν κάτι ασυνήθιστο και περίεργο».

Αν και αρχικά δεν γνώριζε τη σπανιότητα του ψαριού, το κατάλαβε όταν ανήρτησε φωτογραφίες του σε τοπική ομάδα στο Facebook, στις οποίες διακρίνεται το τεράστιο ασημένιο πλάσμα να κείτεται στην άμμο.

Η ανάρτηση αναδημοσιεύτηκε στα social media και έγινε γρήγορα viral, προκαλώντας πλημμύρα σχολίων και συνδέσεων με την ιαπωνική μυθολογία, σύμφωνα με την οποία το ψάρι-κουπί αποτελεί οιωνό καταστροφικών γεγονότων.

Γιατί θεωρείται κακός οιωνός

Το παράξενο θαλάσσιο πλάσμα, γνωστό ως «αγγελιοφόρος της καταστροφής», συχνά θεωρείται προάγγελος φυσικών καταστροφών όταν εμφανίζεται κοντά στην επιφάνεια ή ξεβραστεί στην ακτή, μακριά από το φυσικό του περιβάλλον, στα βάθη του ωκεανού.

Ωστόσο, οι επιστήμονες φαίνονται αρκετά επιφυλακτικοί ως προς τις σχετικές θεωρίες που συνδέουν την εμφάνιση των εν λόγω ψαριών με φυσικές καταστροφές, επισημαίνοντας πως οι λόγοι που τα ψάρια (τα οποία ζουν σε βάθος μέχρι και 1.000 μέτρων) μπορεί να σχετίζονται με την υπερθέρμανση του πλανήτη αλλά και με την θέση τους στην τοπική τροφική αλυσίδα.

Πάντως, παρά το γεγονός ότι πιθανότητα πρόκειται για μία ακόμα αβάσιμη θεωρία, που σχετίζεται αποκλειστικά με την διάδοση τοπικών θρύλων βασισμένων σε τυχαία κι ασύνδετα μεταξύ τους γεγονότα, έχει αποδειχθεί στο παρελθόν ότι πριν από αρκετούς υποθαλάσσιους σεισμούς μεγάλης ισχύος, τα πλάσματα που ζουν στα βάθη των ωκεανών έχουν αλλόκοτη και αξιοπερίεργη συμπεριφορά, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποια επιστημονική τεκμηρίωση που να εξηγεί τις αλλαγές στις συνήθειές τους.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων