Για κακούργημα παραπέμπεται πλέον ο γιατρός κατασκήνωσης που κατηγορείται για νέα σεξουαλικά αδικήματα σε βάρος ανηλίκων | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Για κακούργημα παραπέμπεται πλέον ο γιατρός κατασκήνωσης που κατηγορείται για νέα σεξουαλικά αδικήματα σε βάρος ανηλίκων

Συνελήφθη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος ανηλίκου και βία κατά υπαλλήλων.

medlabnews.gr  

Την μετατροπή της δικογραφίας σε κακουργηματική αποφάσισε το δικαστήριο για την υπόθεση του 63χρονου γιατρού παιδικής κατασκήνωσης στα Χωραφάκια Χανίων, ο οποίος συνελήφθη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος ανηλίκου και βία κατά υπαλλήλων.

Σε βάρος του ασκούνται νέες διώξεις και μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Ο 63χρονος οδηγήθηκε στο αυτόφωρο μονομελές πλημμελειοδικείο Χανίων, το οποίο κήρυξε εαυτόν αναρμόδιο και παρέπεμψε τη δικογραφία πίσω στην ανάκριση.

Ο κατηγορούμενος είχε ήδη βρεθεί στο επίκεντρο της έρευνας για ασέλγεια σε βάρος 14χρονης σε ιδιωτική κατασκήνωση, ωστόσο, σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας της ανήλικης, ο οποίος εκπροσωπεί και δεύτερη οικογένεια που έχει προχωρήσει σε καταγγελία, προκύπτουν καινούργιες σοβαρές μαρτυρίες για παρόμοια περιστατικά. Συγκεκριμένα, υπάρχει και νέα καταγγελία για σεξουαλικές πράξεις σε βάρος 11χρονου αγοριού.

Όπως δήλωσε ο Ελευθέριος Μανουσάκης, «μιλάμε για παραπάνω από μια υποθέσεις. Έχουμε και νέες καταγγελίες που κυκλοφορούσαν αρχικά ως φήμη και πλέον έχουμε δεδομένη την ύπαρξή τους». Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας της 14χρονης, που εκπροσωπεί και άλλη οικογένεια με καταγγελία κατά του γιατρού, ο κατηγορούμενος παρουσιάζεται σήμερα (1/8) στον Εισαγγελέα και τον ανακριτή μετά από απόφαση του δικαστηρίου. Το δικαστήριο, ακολουθώντας πρόταση του Εισαγγελέα, έκρινε ότι δεν είναι αρμόδιο και παρέπεμψε εκ νέου την υπόθεση στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, καθώς τα αδικήματα που εξετάζονται παραπέμπουν σε κακουργήματα, σύμφωνα με το Creta24. «Μιλάμε για παραπάνω από μια υποθέσεις. Έχουμε και νέες καταγγελίες που κυκλοφορούσαν αρχικά ως φήμη και πλέον έχουμε δεδομένη την ύπαρξή τους», ανέφερε ο δικηγόρος δύο οικογενειών Ελευθέριος Μανουσάκης.

Σύμφωνα με το Creta24, μετά από πρόταση του Εισαγγελέα, το δικαστήριο έκρινε εαυτό αναρμόδιο και παρέπεμψε εκ νέου την υπόθεση στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, καθώς τα νέα στοιχεία παραπέμπουν σε κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα.

Η υπόθεση προκαλεί νέες αντιδράσεις και στον ιατρικό κόσμο, καθώς ο συγκεκριμένος γιατρός είχε στο παρελθόν απασχολήσει τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, όταν ήταν μέλος του και είχε κατηγορηθεί για χρηματισμό όσο εργαζόταν στο ΕΣΥ.

Όπως αποκάλυψε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων, Παρασκευή Ορφανουδάκη, «Από όσα έχουμε μάθει υπήρξαν παλαιότερα κάποια συμβάντα, των οποίων επιλήφθηκε ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, του οποίου ήταν τότε μέλος ο συγκεκριμένος γιατρός».

Για την υπόθεση της 14χρονης, η κα. Ορφανουδάκη τόνισε ότι η ενημέρωση προς τον Σύλλογο προήλθε από τη μητέρα της ανήλικης και τα ΜΜΕ, και όχι από τον ανακριτή, όπως προβλέπεται νομικά.

«Είναι ένα πολύ λυπηρό συμβάν για το οποίο ενημερωθήκαμε από την μητέρα του παιδιού, η οποία προχώρησε και σε έγγραφη καταγγελία και από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και όχι από τον ανακριτή, ως όφειλε να κάνει βάσει του νόμου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, σημείωσε πως ο γιατρός δεν ήταν εγγεγραμμένος στον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων, όπως όφειλε, αν και εργαζόταν στην κατασκήνωση εδώ και καιρό.

«Ο συγκεκριμένος συνάδελφος απασχολούνταν στην κατασκήνωση όχι μόνο φέτος αλλά και το προηγούμενο διάστημα, χωρίς να είναι δηλωμένος στα ιατρικά μητρώα του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων ως όφειλε, πράγμα που δεν ερεύνησε ούτε ο εργοδότης του...», ανέφερε η ίδια.

Η πρόεδρος του ΙΣΧ κάλεσε τους πολίτες και ιδίως τους γονείς, σε περιπτώσεις όπου υπάρχουν υποψίες για μη σύννομη ιατρική δραστηριότητα, να απευθύνονται άμεσα στον Ιατρικό Σύλλογο και στις αρμόδιες Αρχές.

Είχε παρελθόν… και στη Θεσσαλονίκη

Ο κατηγορούμενος γιατρός είχε περάσει και από το πειθαρχικό συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου της Θεσσαλονίκης, έπειτα από κατηγορία για χρηματισμό, όσο ήταν γιατρός του ΕΣΥ στην πόλη.

«Από όσα έχουμε μάθει υπήρξαν παλαιότερα κάποια συμβάντα, των οποίων επιλήφθηκε ο Iατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, του οποίου ήταν τότε μέλος ο συγκεκριμένος γιατρός», δήλωσε στο Creta24 η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων Παρασκευή Ορφανουδάκη.

Αναφορικά με την υπόθεση ασέλγειας σε βάρος της ανήλικης που φέρεται να έγινε στο πλαίσιο εξέτασής της σε ιδιωτική κατασκήνωση στα Χανιά, όπου απασχολούνταν ο γιατρός, η κα Ορφανουδάκη δήλωσε: «Είναι ένα πολύ λυπηρό συμβάν για το οποίο ενημερωθήκαμε από την μητέρα του παιδιού, η οποία προχώρησε και σε έγγραφη καταγγελία και από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και όχι από τον ανακριτή, ως όφειλε να κάνει βάσει του νόμου».

Η ίδια τόνισε πως ο 63χρονος γιατρός δεν ήταν μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων όπως θα έπρεπε, αλλά άλλου ιατρικού συλλόγου του νησιού, ενώ εργαζόταν στην συγκεκριμένη κατασκήνωση και στο παρελθόν. «Ο συγκεκριμένος συνάδελφος απασχολούνταν στην κατασκήνωση όχι μόνο φέτος αλλά και το προηγούμενο διάστημα, χωρίς να είναι δηλωμένος στα ιατρικά μητρώα του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων ως όφειλε, πράγμα που δεν ερεύνησε ούτε ο εργοδότης του, γιατί θα έπρεπε να του είχε ζητήσει μια πρόσφατη βεβαίωση εγγραφής στα μητρώα του οικείου ιατρικού συλλόγου, στον οποίο δραστηριοποιείται», ανέφερε η πρόεδρος του Ι.Σ.Χ.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων