Responsive Ad Slot

Slider

Συγκλονίζει η μητέρα της Κυριακής Γρίβα: «Να μην ακουστεί ποτέ ξανά η φράση “το περιπολικό δεν είναι ταξί”»

Η μητέρα της Κυριακής Γρίβα ζητά δικαίωση και παραπομπή των αστυνομικών σε δίκη, ώστε να μην ακουστεί ποτέ ξανά η φράση «το περιπολικό δεν είναι ταξί»

 medlabnews.gr

Συγκλονίζει η μητέρα της Κυριακής Γρίβα, Δέσποινα Καλλέα, μιλώντας για την εισαγγελική πρόταση που δείχνει το εδώλιο του κατηγορουμένου για τέσσερις αστυνομικούς οι οποίοι υπηρετούσαν το βράδυ της δολοφονίας στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων.

Η Κυριακή Γρίβα δολοφονήθηκε την 1η Απριλίου 2024 έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων, λίγα λεπτά αφότου είχε ζητήσει προστασία, καθώς φοβόταν για τη ζωή της. Η φράση «το περιπολικό δεν είναι ταξί», που ειπώθηκε από τηλεφωνητή της Άμεσης Δράσης, έχει μείνει στη συλλογική μνήμη ως σύμβολο αδιαφορίας και αποτυχίας προστασίας μιας γυναίκας που ζητούσε βοήθεια.

Η μητέρα της Κυριακής ζητά να υπάρξει παραπομπή σε δίκη και καταδίκη, ώστε να μη βρεθεί ξανά άλλη γυναίκα στην ίδια θέση και να μην ακουστεί ποτέ ξανά αυτή η φράση. Η κ. Καλλέα τονίζει ότι θέλει να τιμωρηθούν όλοι όσοι ευθύνονται, όχι μόνο για τη δικαίωση της κόρης της αλλά και για να υπάρξει πραγματικός συνετισμός.

Η υπόθεση της Κυριακής Γρίβα εξακολουθεί να προκαλεί οργή, καθώς η 28χρονη είχε φτάσει στο αστυνομικό τμήμα ζητώντας βοήθεια, αλλά λίγη ώρα αργότερα δολοφονήθηκε έξω από αυτό. Η φράση που ακούστηκε εκείνο το βράδυ δεν είναι πλέον μόνο ένα μεμονωμένο περιστατικό, αλλά υπενθύμιση ότι η προστασία των θυμάτων έμφυλης βίας δεν μπορεί να εξαρτάται από αδιαφορία, κακή εκτίμηση ή γραφειοκρατική αντιμετώπιση.

Τον Νοέμβριο του 2025, ο τηλεφωνητής της Άμεσης Δράσης που συνδέθηκε με τη συγκεκριμένη φράση είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ενώ ο συνήγορός του υποστήριξε ότι η φράση δεν περιλαμβάνεται στο κατηγορητήριο και τη χαρακτήρισε «άστοχη».

Για την οικογένεια της Κυριακής, όμως, το ζητούμενο παραμένει σαφές: να αποδοθούν ευθύνες και να αλλάξει στην πράξη ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι γυναίκες που ζητούν προστασία.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων